Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i North-East

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til North-East? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Asia - India - North-East

Hvilket vær kan du forvente i North-East

North-East er en del av India. India er et stort land, så klimaet i India varierer - fra tropisk monsun i sør til temperert i nord. Det er tørr ørken i vest, tundra og isbreer i nord og fuktige tropiske områder i sørvest. Fire hoved sesonger kan skilles her: vinter fra desember til februar, sommer fra mars til mai, en monsun regntid fra juni til september, og en post-monsoon periode fra oktober til november.

Når du snakker om det vanlige været i dette området, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Agartala, Aizawl, Arunachal Pradesh, Assam, Bhalukpong, Bishnupur, Bomdila, Bongaigaon, Borgang, Champhai, Deomali, Dibrugarh, Dima Hasao, Dimapur, Dirang, Dispur, Golaghat, Guwahati, Imphal, Itanagar, Jorhat, Kaziranga National Park, Kohima, Lakhimpur, Ledo, Lunglei, Majuli, Manas National Park, Manipur, Matabari, Meghalaya, Mizoram, Nagaland, Nagaon, Nameri National Park, Rangia, Sibsagar, Silchar, Tawang, Tezpur, Tinsukia, Tripura, Tuensang, Ukhrul, Yingkiong, Zunheboto.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt Kohima Og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er August, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 25.2 ℃ (77.36 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 18.8 ℃ (65.84 ℉). Den kaldeste måneden her er Januar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 16.5 ℃ (61.7 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 8.5 ℃ (47.3 ℉).

Når du reiser rundt North-East, bør du alltid vurdere høyden på stedet også. Vi må minne deg om at høyeste punktet i India er Kanchenjunga (8586 m) og det laveste punktet er Indian Ocean (0 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til North-East. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i North-East i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i North-East i Januar er 16.5 ℃ (61.7 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 8.5 ℃ (47.3 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 17.35 ℃ (63.23 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 17.4 ℃ (63.32 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 11.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:33 (timer og minutter), i midten av måneden 10:42 og i slutten av måneden 10:57.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i North-East i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i North-East i Februar er 18.3 ℃ (64.94 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 9.7 ℃ (49.46 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 17.4 ℃ (63.32 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.1 ℃ (68.18 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 35.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:57 (timer og minutter), i midten av måneden 11:16 og i slutten av måneden 11:38.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i North-East i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i North-East i Mars er 21.9 ℃ (71.42 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 12.8 ℃ (55.04 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.1 ℃ (68.18 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.15 ℃ (73.67 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 47.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:38 (timer og minutter), i midten av måneden 12:01 og i slutten av måneden 12:23.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i North-East i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i North-East i April er 24.4 ℃ (75.92 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15.9 ℃ (60.62 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.15 ℃ (73.67 ℉). På slutten April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.3 ℃ (75.74 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 88.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:23 (timer og minutter), i midten av måneden 12:45 og i slutten av måneden 13:06.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i North-East i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i North-East i Mai er 24.2 ℃ (75.56 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.1 ℃ (62.78 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.3 ℃ (75.74 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.4 ℃ (75.92 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 156.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:06 (timer og minutter), i midten av måneden 13:23 og i slutten av måneden 13:36.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i North-East i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i North-East i Juni er 24.6 ℃ (76.28 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 18.2 ℃ (64.76 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.4 ℃ (75.92 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.65 ℃ (76.37 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 334.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:36 (timer og minutter), i midten av måneden 13:43 og i slutten av måneden 13:43.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i North-East i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i North-East i Juli er 24.7 ℃ (76.46 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 19.4 ℃ (66.92 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.65 ℃ (76.37 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.95 ℃ (76.91 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 369.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:43 (timer og minutter), i midten av måneden 13:36 og i slutten av måneden 13:22.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i North-East i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i North-East i August er 25.2 ℃ (77.36 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 18.8 ℃ (65.84 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.95 ℃ (76.91 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.2 ℃ (77.36 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 369.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:22 (timer og minutter), i midten av måneden 13:05 og i slutten av måneden 12:45.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i North-East i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i North-East i September er 25.2 ℃ (77.36 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 18 ℃ (64.4 ℉). På begynnelsen September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.2 ℃ (77.36 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.1 ℃ (75.38 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 253 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:45 (timer og minutter), i midten av måneden 12:23 og i slutten av måneden 12:00.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i North-East i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i North-East i Oktober er 23 ℃ (73.4 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16.4 ℃ (61.52 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.1 ℃ (75.38 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.8 ℃ (71.24 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 128.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:00 (timer og minutter), i midten av måneden 11:38 og i slutten av måneden 11:17.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i North-East i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i North-East i November er 20.6 ℃ (69.08 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 13.4 ℃ (56.12 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.8 ℃ (71.24 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.4 ℃ (66.92 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 36 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:17 (timer og minutter), i midten av måneden 10:58 og i slutten av måneden 10:43.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i North-East i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i North-East i Desember er 18.2 ℃ (64.76 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 9.6 ℃ (49.28 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.4 ℃ (66.92 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 17.35 ℃ (63.23 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 7.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:43 (timer og minutter), i midten av måneden 10:34 og i slutten av måneden 10:32.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i North-East på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Guwahatitemperatur: - høyeste temperatur: 24.9 ℃ (76.82 ℉)laveste temperatur: 12 ℃ (53.6 ℉)nedbør: 7.4mmregnfulle dager: -
Agartalatemperatur: - høyeste temperatur: 26.6 ℃ (79.88 ℉)laveste temperatur: 11.5 ℃ (52.7 ℉)nedbør: 10.8mmregnfulle dager: -
Dibrugarhtemperatur: - høyeste temperatur: 24.5 ℃ (76.1 ℉)laveste temperatur: 9.9 ℃ (49.82 ℉)nedbør: 18.4mmregnfulle dager: -
Imphaltemperatur: - høyeste temperatur: 22.6 ℃ (72.68 ℉)laveste temperatur: 5.4 ℃ (41.72 ℉)nedbør: 13.7mmregnfulle dager: -
Kohimatemperatur: - høyeste temperatur: 18.2 ℃ (64.76 ℉)laveste temperatur: 9.6 ℃ (49.28 ℉)nedbør: 7.6mmregnfulle dager: -
Silchartemperatur: - høyeste temperatur: 25.9 ℃ (78.62 ℉)laveste temperatur: 13 ℃ (55.4 ℉)nedbør: 10mmregnfulle dager: -
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.