Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de North-East

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar North-East te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Azië - India - North-East

Welk weer te verwachten in North-East

North-East maakt deel uit van India. India is een enorm land, dus het klimaat van India varieert - van tropische moesson in het zuiden tot gematigd in het noorden. Er is een dorre woestijn in het westen, toendra en gletsjers in het noorden, en vochtige tropische gebieden in het zuidwesten. Vier hoofdseizoenen zijn hier te onderscheiden: winter van december tot februari, zomer van maart tot mei, een moessonregenseizoen van juni tot september en een periode na de moesson van oktober tot november.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Agartala, Aizawl, Arunachal Pradesh, Assam, Bhalukpong, Bishnupur, Bomdila, Bongaigaon, Borgang, Champhai, Deomali, Dibrugarh, Dima Hasao, Dimapur, Dirang, Dispur, Golaghat, Guwahati, Imphal, Itanagar, Jorhat, Kaziranga National Park, Kohima, Lakhimpur, Ledo, Lunglei, Majuli, Manas National Park, Manipur, Matabari, Meghalaya, Mizoram, Nagaland, Nagaon, Nameri National Park, Rangia, Sibsagar, Silchar, Tawang, Tezpur, Tinsukia, Tripura, Tuensang, Ukhrul, Yingkiong, Zunheboto.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Kohima en in veel andere steden. De warmste maand hier is augustus, de gemiddelde maximumtemperatuur is 25.2 ℃ (77.36 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 18.8 ℃ (65.84 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 16.5 ℃ (61.7 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 8.5 ℃ (47.3 ℉).

Wanneer u rond North-East reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in India Kanchenjunga (8586 m) en het laagste punt is Indian Ocean (0 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar North-East te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in North-East in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in North-East in januari is 16.5 ℃ (61.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8.5 ℃ (47.3 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.35 ℃ (63.23 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.4 ℃ (63.32 ℉). De gemiddelde regenval is 11.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:33 (uren en minuten), in midden in de maand 10:42 en aan het einde van de maand 10:57.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in North-East in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in North-East in februari is 18.3 ℃ (64.94 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.7 ℃ (49.46 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.4 ℃ (63.32 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.1 ℃ (68.18 ℉). De gemiddelde regenval is 35.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:57 (uren en minuten), in midden in de maand 11:16 en aan het einde van de maand 11:38.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in North-East in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in North-East in maart is 21.9 ℃ (71.42 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.8 ℃ (55.04 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.1 ℃ (68.18 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.15 ℃ (73.67 ℉). De gemiddelde regenval is 47.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:38 (uren en minuten), in midden in de maand 12:01 en aan het einde van de maand 12:23.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in North-East in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in North-East in april is 24.4 ℃ (75.92 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.9 ℃ (60.62 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.15 ℃ (73.67 ℉). Op de eind april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.3 ℃ (75.74 ℉). De gemiddelde regenval is 88.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:23 (uren en minuten), in midden in de maand 12:45 en aan het einde van de maand 13:06.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in North-East in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in North-East in mei is 24.2 ℃ (75.56 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.1 ℃ (62.78 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.3 ℃ (75.74 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.4 ℃ (75.92 ℉). De gemiddelde regenval is 156.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:06 (uren en minuten), in midden in de maand 13:23 en aan het einde van de maand 13:36.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in North-East in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in North-East in juni is 24.6 ℃ (76.28 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.2 ℃ (64.76 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.4 ℃ (75.92 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.65 ℃ (76.37 ℉). De gemiddelde regenval is 334.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:36 (uren en minuten), in midden in de maand 13:43 en aan het einde van de maand 13:43.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in North-East in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in North-East in juli is 24.7 ℃ (76.46 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.4 ℃ (66.92 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.65 ℃ (76.37 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.95 ℃ (76.91 ℉). De gemiddelde regenval is 369.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:43 (uren en minuten), in midden in de maand 13:36 en aan het einde van de maand 13:22.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in North-East in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in North-East in augustus is 25.2 ℃ (77.36 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.8 ℃ (65.84 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.95 ℃ (76.91 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.2 ℃ (77.36 ℉). De gemiddelde regenval is 369.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:22 (uren en minuten), in midden in de maand 13:05 en aan het einde van de maand 12:45.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in North-East in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in North-East in september is 25.2 ℃ (77.36 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18 ℃ (64.4 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.2 ℃ (77.36 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.1 ℃ (75.38 ℉). De gemiddelde regenval is 253 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:45 (uren en minuten), in midden in de maand 12:23 en aan het einde van de maand 12:00.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in North-East in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in North-East in oktober is 23 ℃ (73.4 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.4 ℃ (61.52 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.1 ℃ (75.38 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.8 ℃ (71.24 ℉). De gemiddelde regenval is 128.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:00 (uren en minuten), in midden in de maand 11:38 en aan het einde van de maand 11:17.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in North-East in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in North-East in november is 20.6 ℃ (69.08 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.4 ℃ (56.12 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.8 ℃ (71.24 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.4 ℃ (66.92 ℉). De gemiddelde regenval is 36 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:17 (uren en minuten), in midden in de maand 10:58 en aan het einde van de maand 10:43.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in North-East in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in North-East in december is 18.2 ℃ (64.76 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.6 ℃ (49.28 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.4 ℃ (66.92 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.35 ℃ (63.23 ℉). De gemiddelde regenval is 7.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:43 (uren en minuten), in midden in de maand 10:34 en aan het einde van de maand 10:32.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in North-East kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Guwahatitemperatuur: - hoogste temperatuur: 24.9 ℃ (76.82 ℉)laagste temperatuur: 12 ℃ (53.6 ℉)regenval: 7.4mmregenachtige dagen: -
Agartalatemperatuur: - hoogste temperatuur: 26.6 ℃ (79.88 ℉)laagste temperatuur: 11.5 ℃ (52.7 ℉)regenval: 10.8mmregenachtige dagen: -
Dibrugarhtemperatuur: - hoogste temperatuur: 24.5 ℃ (76.1 ℉)laagste temperatuur: 9.9 ℃ (49.82 ℉)regenval: 18.4mmregenachtige dagen: -
Imphaltemperatuur: - hoogste temperatuur: 22.6 ℃ (72.68 ℉)laagste temperatuur: 5.4 ℃ (41.72 ℉)regenval: 13.7mmregenachtige dagen: -
Kohimatemperatuur: - hoogste temperatuur: 18.2 ℃ (64.76 ℉)laagste temperatuur: 9.6 ℃ (49.28 ℉)regenval: 7.6mmregenachtige dagen: -
Silchartemperatuur: - hoogste temperatuur: 25.9 ℃ (78.62 ℉)laagste temperatuur: 13 ℃ (55.4 ℉)regenval: 10mmregenachtige dagen: -
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.