Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Northeast Italy

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Northeast Italy te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Europa - Italië - Northeast Italy

Welk weer te verwachten in Northeast Italy

Northeast Italy maakt deel uit van Italië. Het klimaat in Italië is zeer gevarieerd, maar het is overwegend mediterraan. In het uiterste noorden is het klimaat alpine, in het zuiden kun je warm en droog weer verwachten. U kunt een duidelijk merkbaar verschil in temperatuur tussen het noorden en het zuiden verwachten, in de winter kan het verschil zelfs 20 graden Celsius (36 graden Fahrenheit) zijn.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Aquileia, Arco, Bagnara di Romagna, Bardi, Bardolino, Belluno, Bibione, Bologna, Bolzano, Brenzone sul Garda, Burano, Canazei, Carpi, Castelfranco Veneto, Cervia, Cesena, Cesenatico, Chioggia, Cividale del Friuli, Cortina d'Ampezzo, Emilia Romagna, Eraclea, Faenza, Fassa Valley, Feltre, Ferrara, Forlì, Forlì Cesena, Friuli Venezia Giulia, Garda, Gorizia, Grado, Jesolo, Kastelruth, Lazise, Lido, Lignano, Malcesine, Maranello, Marostica, Mestre, Modena, Montegrotto Terme, Murano, Nago Torbole, Noale, Novafeltria, Ortisei, Osoppo, Padova, Padua, Palmanova, Parma, Pennabilli, Peschiera del Garda, Piacenza, Pordenone, Quarto d'Altino, Ravenna, Reggio Emilia, Riccione, Rimini, Riva del Garda, Rovereto, Seiser Alm, Soave, South Tyrol, Spilimbergo, Tarvisio, Torcello, Torri del Benaco, Trentino, Trentino Alto Adige, Trento, Treviso, Trieste, Udine, Valpolicella, Veneto, Venice, Verona, Vicenza.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Venice en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 28.1 ℃ (82.58 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 18.5 ℃ (65.3 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 6.7 ℃ (44.06 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 0.1 ℃ (32.18 ℉). De meest regenachtige maand hier is juni, het gemiddelde aantal regendagen is 8.7. De minst regenachtige maand is hier februari, het gemiddelde aantal regendagen is 5.2.

Wanneer u rond Northeast Italy reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Italië Mont Blanc (Monte Bianco) de Courmayeur (4748 m) en het laagste punt is Mediterranean Sea (0 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Northeast Italy te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december


januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Northeast Italy in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northeast Italy in januari is 6.7 ℃ (44.06 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 0.1 ℃ (32.18 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.2 ℃ (44.96 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.8 ℃ (46.04 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 6. De gemiddelde regenval is 46.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:45 (uren en minuten), in midden in de maand 9:06 en aan het einde van de maand 9:39.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Northeast Italy in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northeast Italy in februari is 8.9 ℃ (48.02 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 1 ℃ (33.8 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.8 ℃ (46.04 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 10.65 ℃ (51.17 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 5.2. De gemiddelde regenval is 48.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:39 (uren en minuten), in midden in de maand 10:21 en aan het einde van de maand 11:07.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Northeast Italy in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northeast Italy in maart is 12.4 ℃ (54.32 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.3 ℃ (39.74 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 10.65 ℃ (51.17 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.35 ℃ (57.83 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 5.7. De gemiddelde regenval is 48.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:07 (uren en minuten), in midden in de maand 11:55 en aan het einde van de maand 12:44.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Northeast Italy in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northeast Italy in april is 16.3 ℃ (61.34 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8 ℃ (46.4 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.35 ℃ (57.83 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.75 ℃ (65.75 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 8.3. De gemiddelde regenval is 69.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:44 (uren en minuten), in midden in de maand 13:31 en aan het einde van de maand 14:15.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Northeast Italy in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northeast Italy in mei is 21.2 ℃ (70.16 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.8 ℃ (55.04 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.75 ℃ (65.75 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.15 ℃ (73.67 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 8.2. De gemiddelde regenval is 66.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:15 (uren en minuten), in midden in de maand 14:54 en aan het einde van de maand 15:23.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Northeast Italy in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northeast Italy in juni is 25.1 ℃ (77.18 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16 ℃ (60.8 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.15 ℃ (73.67 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.6 ℃ (79.88 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 8.7. De gemiddelde regenval is 79.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:23 (uren en minuten), in midden in de maand 15:39 en aan het einde van de maand 15:38.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Northeast Italy in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northeast Italy in juli is 28.1 ℃ (82.58 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.5 ℃ (65.3 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.6 ℃ (79.88 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.85 ℃ (82.13 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 6. De gemiddelde regenval is 64.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:38 (uren en minuten), in midden in de maand 15:21 en aan het einde van de maand 14:52.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Northeast Italy in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northeast Italy in augustus is 27.6 ℃ (81.68 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.9 ℃ (64.22 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.85 ℃ (82.13 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.45 ℃ (77.81 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 6. De gemiddelde regenval is 64.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:52 (uren en minuten), in midden in de maand 14:13 en aan het einde van de maand 13:29.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Northeast Italy in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northeast Italy in september is 23.3 ℃ (73.94 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.5 ℃ (58.1 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.45 ℃ (77.81 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.6 ℃ (69.08 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 5.9. De gemiddelde regenval is 70.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:29 (uren en minuten), in midden in de maand 12:43 en aan het einde van de maand 11:55.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Northeast Italy in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northeast Italy in oktober is 17.9 ℃ (64.22 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.8 ℃ (49.64 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.6 ℃ (69.08 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.8 ℃ (58.64 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 6.8. De gemiddelde regenval is 72.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:55 (uren en minuten), in midden in de maand 11:08 en aan het einde van de maand 10:22.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Northeast Italy in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northeast Italy in november is 11.7 ℃ (53.06 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.2 ℃ (39.56 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.8 ℃ (58.64 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.7 ℃ (49.46 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 5.8. De gemiddelde regenval is 66.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:22 (uren en minuten), in midden in de maand 9:41 en aan het einde van de maand 9:07.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Northeast Italy in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northeast Italy in december is 7.7 ℃ (45.86 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 0.8 ℃ (33.44 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.7 ℃ (49.46 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.2 ℃ (44.96 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 5.9. De gemiddelde regenval is 51 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:07 (uren en minuten), in midden in de maand 8:46 en aan het einde van de maand 8:42.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Northeast Italy kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Venicetemperatuur: - hoogste temperatuur: 7.7 ℃ (45.86 ℉)laagste temperatuur: 0.8 ℃ (33.44 ℉)regenval: 51mmregenachtige dagen: 5.9
Bolognatemperatuur: - hoogste temperatuur: 6.9 ℃ (44.42 ℉)laagste temperatuur: 0.6 ℃ (33.08 ℉)regenval: 47.7mmregenachtige dagen: 5.8
Bolzanotemperatuur: - hoogste temperatuur: 6.8 ℃ (44.24 ℉)laagste temperatuur: -3.6 ℃ (25.52 ℉)regenval: 34.9mmregenachtige dagen: 4.4
Udinetemperatuur: - hoogste temperatuur: 8.8 ℃ (47.84 ℉)laagste temperatuur: 0.7 ℃ (33.26 ℉)regenval: 85mmregenachtige dagen: 6.8
Piacenzatemperatuur: - hoogste temperatuur: 6.3 ℃ (43.34 ℉)laagste temperatuur: -0.5 ℃ (31.1 ℉)regenval: 61.8mmregenachtige dagen: 6.3
Veronatemperatuur: - hoogste temperatuur: 6.8 ℃ (44.24 ℉)laagste temperatuur: -0.2 ℃ (31.64 ℉)regenval: 51.2mmregenachtige dagen: 6.2
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.


©2018-2020 UsualWeather.com, belangrijkste gegevensbronnen: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de UsualWeather.com website en bescherming van de privacy
Facebook Twitter Pinterest