Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Northwest

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Northwest te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Welk weer te verwachten in Northwest

Northwest maakt deel uit van Volksrepubliek China. Het klimaat in China is heel divers, omdat het land erg groot is. Het weer is tropisch in het zuiden en subarctisch in het noorden, en alpine in de hogere delen van het Tibetaanse plateau. Moessonwinden hebben een sterke invloed op het klimaat. Tijdens de zomer voert de moesson warme en vochtige lucht uit het zuiden, tijdens de winter brengt de moesson koud en relatief droog weer.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Aletai, Almaliq, Baoji, Burqin, Charklik, Cherchen, Dunhuang, Dzungarian, Gannan, Gansu, Golmud, Guide, Guyuan, Hami, Hanas National Nature Reserve, Hanzhong, Hezuo, Huanghe Hukou Pubu National Park, Huangzhong, Huashan National Park, Huatugou, Jiayuguan, Jiuquan, Kanbula, Karakol Lake, Karamay, Karghilik, Kashgar, Khotan, Kongtongshan National Park, Korla, Kuche, Lanzhou, Ledu, Linxia, Luqu, Maduo, Maijishan National Park, Maqu, Nangqen, Ningxia, Pingliang, Qinghai, Qinghaihu National Park, Qingtongxia, Sayram Lake, Shaanxi, Shenmu, Shihezi, Shizuishan, Subei Mongol Autonomous County, Tarim, Tashkurgan, Tianshan Tianchi National Park, Tianshui, Tongren, Turpan, Urumqi, Wuwei, Xi'an, Xiahe, Xianyang, Xining, Xinjiang, Xixia Wangling National Park, Yan'an, Yarkand, Yinchuan, Yining, Yongning, Yulin, Yushu, Zhangye, Zhongwei.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Tianshui en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 29.4 ℃ (84.92 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 18 ℃ (64.4 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 3.7 ℃ (38.66 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is -5.6 ℃ (21.92 ℉). De meest regenachtige maand hier is juli, het gemiddelde aantal regendagen is 11.9. De minst regenachtige maand is hier december, het gemiddelde aantal regendagen is 3.

Wanneer u rond Northwest reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Volksrepubliek China Mount Everest (8848 m) en het laagste punt is Turpan Pendi (-154 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Northwest te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Northwest in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northwest in januari is 3.7 ℃ (38.66 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -5.6 ℃ (21.92 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 4.4 ℃ (39.92 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 5.25 ℃ (41.45 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 5. De gemiddelde regenval is 5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:52 (uren en minuten), in midden in de maand 10:06 en aan het einde van de maand 10:27.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Northwest in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northwest in februari is 6.8 ℃ (44.24 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -2.8 ℃ (26.96 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 5.25 ℃ (41.45 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.65 ℃ (49.37 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 5.3. De gemiddelde regenval is 5.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:27 (uren en minuten), in midden in de maand 10:55 en aan het einde van de maand 11:26.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Northwest in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northwest in maart is 12.5 ℃ (54.5 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 1.8 ℃ (35.24 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.65 ℃ (49.37 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.25 ℃ (61.25 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 8.1. De gemiddelde regenval is 19.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:26 (uren en minuten), in midden in de maand 11:58 en aan het einde van de maand 12:31.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Northwest in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northwest in april is 20 ℃ (68 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.1 ℃ (44.78 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.25 ℃ (61.25 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.8 ℃ (71.24 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 9. De gemiddelde regenval is 38.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:31 (uren en minuten), in midden in de maand 13:03 en aan het einde van de maand 13:32.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Northwest in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northwest in mei is 23.6 ℃ (74.48 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.7 ℃ (53.06 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.8 ℃ (71.24 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.2 ℃ (77.36 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 10.6. De gemiddelde regenval is 54.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:32 (uren en minuten), in midden in de maand 13:57 en aan het einde van de maand 14:16.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Northwest in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northwest in juni is 26.8 ℃ (80.24 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15 ℃ (59 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.2 ℃ (77.36 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.1 ℃ (82.58 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 11.1. De gemiddelde regenval is 69.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:16 (uren en minuten), in midden in de maand 14:26 en aan het einde van de maand 14:26.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Northwest in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northwest in juli is 29.4 ℃ (84.92 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18 ℃ (64.4 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.1 ℃ (82.58 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.1 ℃ (84.38 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 11.9. De gemiddelde regenval is 86.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:26 (uren en minuten), in midden in de maand 14:15 en aan het einde van de maand 13:56.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Northwest in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northwest in augustus is 28.8 ℃ (83.84 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.9 ℃ (62.42 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.1 ℃ (84.38 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.65 ℃ (78.17 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 10.6. De gemiddelde regenval is 77.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:56 (uren en minuten), in midden in de maand 13:31 en aan het einde van de maand 13:02.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Northwest in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northwest in september is 22.5 ℃ (72.5 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13 ℃ (55.4 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.65 ℃ (78.17 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.7 ℃ (67.46 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 11.5. De gemiddelde regenval is 74.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:02 (uren en minuten), in midden in de maand 12:30 en aan het einde van de maand 11:58.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Northwest in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northwest in oktober is 16.9 ℃ (62.42 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.3 ℃ (45.14 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.7 ℃ (67.46 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.75 ℃ (56.75 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 10.6. De gemiddelde regenval is 47.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:58 (uren en minuten), in midden in de maand 11:26 en aan het einde van de maand 10:56.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Northwest in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northwest in november is 10.6 ℃ (51.08 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 0.9 ℃ (33.62 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.75 ℃ (56.75 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.85 ℃ (46.13 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 5.4. De gemiddelde regenval is 12.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:56 (uren en minuten), in midden in de maand 10:28 en aan het einde van de maand 10:06.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Northwest in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northwest in december is 5.1 ℃ (41.18 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -4.2 ℃ (24.44 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.85 ℃ (46.13 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 4.4 ℃ (39.92 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 3. De gemiddelde regenval is 3.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:06 (uren en minuten), in midden in de maand 9:53 en aan het einde van de maand 9:50.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Northwest kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Urumqitemperatuur: - hoogste temperatuur: -6 ℃ (21.2 ℉)laagste temperatuur: -14 ℃ (6.8 ℉)regenval: 9.9mmregenachtige dagen: 9
Yinchuantemperatuur: - hoogste temperatuur: 0.2 ℃ (32.36 ℉)laagste temperatuur: -10.9 ℃ (12.38 ℉)regenval: 1mmregenachtige dagen: 1
Xiningtemperatuur: - hoogste temperatuur: 2.4 ℃ (36.32 ℉)laagste temperatuur: -11.8 ℃ (10.76 ℉)regenval: 1mmregenachtige dagen: 2
Lanzhoutemperatuur: - hoogste temperatuur: 2.5 ℃ (36.5 ℉)laagste temperatuur: -9.2 ℃ (15.44 ℉)regenval: 1mmregenachtige dagen: 1
Baojitemperatuur: - hoogste temperatuur: 6.8 ℃ (44.24 ℉)laagste temperatuur: -2 ℃ (28.4 ℉)regenval: 4.8mmregenachtige dagen: 3.4
Golmudtemperatuur: - hoogste temperatuur: 0 ℃ (32 ℉)laagste temperatuur: -13.8 ℃ (7.16 ℉)regenval: 0.7mmregenachtige dagen: 1.1
Shihezitemperatuur: - hoogste temperatuur: -6.6 ℃ (20.12 ℉)laagste temperatuur: -15.3 ℃ (4.46 ℉)regenval: 11.1mmregenachtige dagen: 8.8
Tianshuitemperatuur: - hoogste temperatuur: 5.1 ℃ (41.18 ℉)laagste temperatuur: -4.2 ℃ (24.44 ℉)regenval: 3.7mmregenachtige dagen: 3
Yushutemperatuur: - hoogste temperatuur: 3.1 ℃ (37.58 ℉)laagste temperatuur: -14.2 ℃ (6.44 ℉)regenval: 2.2mmregenachtige dagen: 2.2
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.