Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Northwestern Russia

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Northwestern Russia te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Azië - Rusland - Northwestern Russia

Welk weer te verwachten in Northwestern Russia

Northwestern Russia maakt deel uit van Rusland. Het klimaat in Rusland is zeer gevarieerd. Het varieert van steppes in het zuiden tot vochtige continentale gebieden in een groot deel van het Europese Rusland, en het klimaat is subarctisch in Siberië en er is een toendraklimaat in het polaire noorden. De winters zijn koel langs de kust van de Zwarte Zee, maar ijskoud in Siberië - en iets tussen deze twee in de meer centrale delen van Rusland. De zomers variëren van warm in de steppen tot afkoeling langs de Arctische kust.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Arkhangelsk, Arkhangelsk Oblast, Central Leningrad Oblast, Cherepovets, East Leningrad Oblast, Ferapontovo, Franz Josef Land, Gatchina, Ivangorod, Kandalaksha, Karelia, Karelian Isthmus, Kargopol, Kirovsk, Kizhi, Komi Republic, Kotlas, Kronstadt, Leningrad Oblast, Murmansk, Murmansk Oblast, Naryan Mar, Nenetsia, Nikel, Novaya Zemlya, Novgorod, Novgorod Oblast, Pavlovsk, Peterhof, Petrozavodsk, Pskov, Pskov Oblast, Pushkin, Pushkinskiye Gory, Saint Petersburg, Severomorsk, Solovetsky Islands, Sortavala, Sosnovy Bor, Staraya Ladoga, Staraya Russa, Syktyvkar, Valday, Vologda, Vologda Oblast, Vorkuta, Vyborg, West Leningrad Oblast.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Novgorod en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 22.3 ℃ (72.14 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 12.4 ℃ (54.32 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is -5.3 ℃ (22.46 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is -12 ℃ (10.4 ℉). De meest regenachtige maand hier is oktober, het gemiddelde aantal regendagen is 11.2. De minst regenachtige maand is hier februari, het gemiddelde aantal regendagen is 6.8.

Wanneer u rond Northwestern Russia reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Rusland Gora El'brus (5642 m) en het laagste punt is Caspian Sea (-28 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Northwestern Russia te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december


januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Northwestern Russia in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northwestern Russia in januari is -5.3 ℃ (22.46 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -12 ℃ (10.4 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -4.15 ℃ (24.53 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -4.85 ℃ (23.27 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 9. De gemiddelde regenval is 29.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 6:26 (uren en minuten), in midden in de maand 7:05 en aan het einde van de maand 8:05.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Northwestern Russia in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northwestern Russia in februari is -4.4 ℃ (24.08 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -12.1 ℃ (10.22 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -4.85 ℃ (23.27 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -1.9 ℃ (28.58 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 6.8. De gemiddelde regenval is 22 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:05 (uren en minuten), in midden in de maand 9:17 en aan het einde van de maand 10:33.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Northwestern Russia in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northwestern Russia in maart is 0.6 ℃ (33.08 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -7.2 ℃ (19.04 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -1.9 ℃ (28.58 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 4.65 ℃ (40.37 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 8.1. De gemiddelde regenval is 29.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:33 (uren en minuten), in midden in de maand 11:51 en aan het einde van de maand 13:08.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Northwestern Russia in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northwestern Russia in april is 8.7 ℃ (47.66 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 0.1 ℃ (32.18 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 4.65 ℃ (40.37 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.75 ℃ (54.95 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 8. De gemiddelde regenval is 33.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:08 (uren en minuten), in midden in de maand 14:25 en aan het einde van de maand 15:39.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Northwestern Russia in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northwestern Russia in mei is 16.8 ℃ (62.24 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.8 ℃ (44.24 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.75 ℃ (54.95 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.05 ℃ (66.29 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 7.8. De gemiddelde regenval is 37.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:39 (uren en minuten), in midden in de maand 16:48 en aan het einde van de maand 17:44.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Northwestern Russia in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northwestern Russia in juni is 21.3 ℃ (70.34 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.5 ℃ (50.9 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.05 ℃ (66.29 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.8 ℃ (71.24 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 8.8. De gemiddelde regenval is 60.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 17:44 (uren en minuten), in midden in de maand 18:17 en aan het einde van de maand 18:15.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Northwestern Russia in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northwestern Russia in juli is 22.3 ℃ (72.14 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.4 ℃ (54.32 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.8 ℃ (71.24 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.35 ℃ (70.43 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 9.9. De gemiddelde regenval is 70.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 18:15 (uren en minuten), in midden in de maand 17:41 en aan het einde van de maand 16:45.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Northwestern Russia in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northwestern Russia in augustus is 20.4 ℃ (68.72 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.9 ℃ (51.62 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.35 ℃ (70.43 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.75 ℃ (63.95 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 10.1. De gemiddelde regenval is 69.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 16:45 (uren en minuten), in midden in de maand 15:36 en aan het einde van de maand 14:22.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Northwestern Russia in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northwestern Russia in september is 15.1 ℃ (59.18 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.9 ℃ (44.42 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.75 ℃ (63.95 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.8 ℃ (53.24 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 10.9. De gemiddelde regenval is 59.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:22 (uren en minuten), in midden in de maand 13:06 en aan het einde van de maand 11:50.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Northwestern Russia in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northwestern Russia in oktober is 8.5 ℃ (47.3 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 2.3 ℃ (36.14 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.8 ℃ (53.24 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 4.95 ℃ (40.91 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 11.2. De gemiddelde regenval is 51.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:50 (uren en minuten), in midden in de maand 10:34 en aan het einde van de maand 9:19.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Northwestern Russia in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northwestern Russia in november is 1.4 ℃ (34.52 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -3 ℃ (26.6 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 4.95 ℃ (40.91 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -0.8 ℃ (30.56 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 11. De gemiddelde regenval is 48.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:19 (uren en minuten), in midden in de maand 8:07 en aan het einde van de maand 7:07.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Northwestern Russia in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northwestern Russia in december is -3 ℃ (26.6 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -9 ℃ (15.8 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -0.8 ℃ (30.56 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -4.15 ℃ (24.53 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 10.1. De gemiddelde regenval is 35.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 7:07 (uren en minuten), in midden in de maand 6:27 en aan het einde van de maand 6:20.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Northwestern Russia kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Novgorodtemperatuur: -5.8 ℃ (21.56 ℉)hoogste temperatuur: -3 ℃ (26.6 ℉)laagste temperatuur: -9 ℃ (15.8 ℉)regenval: 35.9mmregenachtige dagen: 10.1
Murmansktemperatuur: - hoogste temperatuur: -5.8 ℃ (21.56 ℉)laagste temperatuur: -12.2 ℃ (10.04 ℉)regenval: 37.1mmregenachtige dagen: 10.1
Petrozavodsktemperatuur: - hoogste temperatuur: -4.5 ℃ (23.9 ℉)laagste temperatuur: -10.6 ℃ (12.92 ℉)regenval: 40.6mmregenachtige dagen: 10.7
Syktyvkartemperatuur: - hoogste temperatuur: -8.7 ℃ (16.34 ℉)laagste temperatuur: -15.9 ℃ (3.38 ℉)regenval: 37.8mmregenachtige dagen: 11.9
Pskovtemperatuur: - hoogste temperatuur: -2 ℃ (28.4 ℉)laagste temperatuur: -7.3 ℃ (18.86 ℉)regenval: 47.3mmregenachtige dagen: 12.1
Vologdatemperatuur: - hoogste temperatuur: -5.7 ℃ (21.74 ℉)laagste temperatuur: -12.3 ℃ (9.86 ℉)regenval: 41.8mmregenachtige dagen: 11.7
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.


©2018-2021 UsualWeather.com, belangrijkste gegevensbronnen: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de UsualWeather.com website en bescherming van de privacy
Facebook Twitter Pinterest