Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Rusland

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Rusland te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Azië - Rusland

Welk weer te verwachten in Rusland

Het klimaat in Rusland is zeer gevarieerd. Het varieert van steppes in het zuiden tot vochtige continentale gebieden in een groot deel van het Europese Rusland, en het klimaat is subarctisch in Siberië en er is een toendraklimaat in het polaire noorden. De winters zijn koel langs de kust van de Zwarte Zee, maar ijskoud in Siberië - en iets tussen deze twee in de meer centrale delen van Rusland. De zomers variëren van warm in de steppen tot afkoeling langs de Arctische kust.

Omdat Rusland een enorm gebied heeft, hebben de onderstaande informatie meestal alleen betrekking op het gebied rond de hoofdstad van dit land. Als u informatie over andere plaatsen wilt bekijken, kunt u een van deze gebieden kiezen.: Central Russia, Chernozemye, Kaliningrad Oblast, Northwestern Russia, Russian Far East, Siberia, Southern Russia, Urals, Volga Region.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 23.1 ℃ (73.58 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 13.5 ℃ (56.3 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is -6.2 ℃ (20.84 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is -12.2 ℃ (10.04 ℉). De meest regenachtige maand hier is november, het gemiddelde aantal regendagen is 12. De minst regenachtige maand is hier februari, het gemiddelde aantal regendagen is 8.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Rusland reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Gora El'brus (5642 m) en het laagste punt is Caspian Sea (-28 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Rusland te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Rusland in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Rusland in januari is -6.2 ℃ (20.84 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -12.2 ℃ (10.04 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -4.8 ℃ (23.36 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -5.1 ℃ (22.82 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 10.9. De gemiddelde regenval is 42.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 7:05 (uren en minuten), in midden in de maand 7:38 en aan het einde van de maand 8:30.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Rusland in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Rusland in februari is -4 ℃ (24.8 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -10.7 ℃ (12.74 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -5.1 ℃ (22.82 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -1.15 ℃ (29.93 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 8. De gemiddelde regenval is 35.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:30 (uren en minuten), in midden in de maand 9:34 en aan het einde van de maand 10:42.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Rusland in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Rusland in maart is 1.7 ℃ (35.06 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -5.4 ℃ (22.28 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -1.15 ℃ (29.93 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 6.2 ℃ (43.16 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 8. De gemiddelde regenval is 34.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:42 (uren en minuten), in midden in de maand 11:52 en aan het einde van de maand 13:02.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Rusland in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Rusland in april is 10.7 ℃ (51.26 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 1.9 ℃ (35.42 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 6.2 ℃ (43.16 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.6 ℃ (58.28 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 9. De gemiddelde regenval is 43.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:02 (uren en minuten), in midden in de maand 14:10 en aan het einde van de maand 15:17.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Rusland in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Rusland in mei is 18.5 ℃ (65.3 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.7 ℃ (45.86 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.6 ℃ (58.28 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.3 ℃ (68.54 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 8.2. De gemiddelde regenval is 51.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:17 (uren en minuten), in midden in de maand 16:17 en aan het einde van de maand 17:04.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Rusland in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Rusland in juni is 22.1 ℃ (71.78 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.8 ℃ (53.24 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.3 ℃ (68.54 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.6 ℃ (72.68 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 10.8. De gemiddelde regenval is 73.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 17:04 (uren en minuten), in midden in de maand 17:31 en aan het einde van de maand 17:30.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Rusland in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Rusland in juli is 23.1 ℃ (73.58 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.5 ℃ (56.3 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.6 ℃ (72.68 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.25 ℃ (72.05 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 11.9. De gemiddelde regenval is 92.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 17:30 (uren en minuten), in midden in de maand 17:02 en aan het einde van de maand 16:14.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Rusland in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Rusland in augustus is 21.4 ℃ (70.52 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.3 ℃ (54.14 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.25 ℃ (72.05 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.4 ℃ (65.12 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 9.8. De gemiddelde regenval is 77 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 16:14 (uren en minuten), in midden in de maand 15:14 en aan het einde van de maand 14:08.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Rusland in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Rusland in september is 15.4 ℃ (59.72 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.2 ℃ (44.96 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.4 ℃ (65.12 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12 ℃ (53.6 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 11.1. De gemiddelde regenval is 63.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:08 (uren en minuten), in midden in de maand 13:00 en aan het einde van de maand 11:51.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Rusland in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Rusland in oktober is 8.6 ℃ (47.48 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 2.3 ℃ (36.14 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12 ℃ (53.6 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 4.95 ℃ (40.91 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 10. De gemiddelde regenval is 59.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:51 (uren en minuten), in midden in de maand 10:43 en aan het einde van de maand 9:35.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Rusland in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Rusland in november is 1.3 ℃ (34.34 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -3.1 ℃ (26.42 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 4.95 ℃ (40.91 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -1.05 ℃ (30.11 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 12. De gemiddelde regenval is 59.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:35 (uren en minuten), in midden in de maand 8:32 en aan het einde van de maand 7:40.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Rusland in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Rusland in december is -3.4 ℃ (25.88 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -8.3 ℃ (17.06 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -1.05 ℃ (30.11 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -4.8 ℃ (23.36 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 11.8. De gemiddelde regenval is 55.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 7:40 (uren en minuten), in midden in de maand 7:06 en aan het einde van de maand 7:00.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.