Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Occitanie

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Occitanie te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Europa - Frankrijk - Occitanie

Welk weer te verwachten in Occitanie

Occitanie maakt deel uit van Frankrijk. Frankrijk is een vrij groot land, dus het klimaat is hier divers. De meeste laaggelegen gebieden van Frankrijk liggen in de oceanische klimaatzone, dus u kunt over het algemeen koele winters en milde zomers verwachten. Maar er zijn milde winters en hete zomers langs de Middellandse Zee. In de meeste overzeese gebieden van Frankrijk kunt u een tropisch klimaat verwachten.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Aigues Mortes, Alaigne, Albi, Alès, Ariège, Arles sur Tech, Auch, Aude, Aveyron, Bize Minervois, Bouzigues, Béziers, Cahors, Carcassonne, Causses et Veyran, Cerbère, Collioure, Conques, Cévennes, Elne, Fraisse sur Agout, Gard, Gers, Haute Garonne, Hautes Pyrénées, Hérault, Lot, Lourdes, Lozère, Marciac, Minerve, Mirande, Moissac, Montpellier, Narbonne, Nîmes, Perpignan, Puy l'Évêque, Pyrénées Orientales, Pézenas, Remoulins, Rennes le Château, Saint Guilhem le Désert, Saint Laurent des Arbres, Saint Pons de Thomières, Sète, Talairan, Tarn, Tarn et Garonne, Toulouse, Tuchan, Vernet les Bains.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Toulouse en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 28.2 ℃ (82.76 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 16.1 ℃ (60.98 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 9.6 ℃ (49.28 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 2.4 ℃ (36.32 ℉). De meest regenachtige maand hier is mei, het gemiddelde aantal regendagen is 10.2. De minst regenachtige maand is hier juli, het gemiddelde aantal regendagen is 5.2.

Wanneer u rond Occitanie reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Frankrijk Mont Blanc (4810 m) en het laagste punt is Rhone River delta (-2 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Occitanie te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Occitanie in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Occitanie in januari is 9.6 ℃ (49.28 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 2.4 ℃ (36.32 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.95 ℃ (49.91 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 10.5 ℃ (50.9 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 9.7. De gemiddelde regenval is 52.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:59 (uren en minuten), in midden in de maand 9:18 en aan het einde van de maand 9:49.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Occitanie in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Occitanie in februari is 11.4 ℃ (52.52 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 3.4 ℃ (38.12 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 10.5 ℃ (50.9 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.7 ℃ (54.86 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 9.1. De gemiddelde regenval is 51.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:49 (uren en minuten), in midden in de maand 10:28 en aan het einde van de maand 11:11.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Occitanie in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Occitanie in maart is 14 ℃ (57.2 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.7 ℃ (40.46 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.7 ℃ (54.86 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.25 ℃ (59.45 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 9.7. De gemiddelde regenval is 52.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:11 (uren en minuten), in midden in de maand 11:56 en aan het einde van de maand 12:41.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Occitanie in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Occitanie in april is 16.5 ℃ (61.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.8 ℃ (44.24 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.25 ℃ (59.45 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.55 ℃ (65.39 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 10.1. De gemiddelde regenval is 66.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:41 (uren en minuten), in midden in de maand 13:25 en aan het einde van de maand 14:06.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Occitanie in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Occitanie in mei is 20.6 ℃ (69.08 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.6 ℃ (51.08 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.55 ℃ (65.39 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.4 ℃ (72.32 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 10.2. De gemiddelde regenval is 76.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:06 (uren en minuten), in midden in de maand 14:42 en aan het einde van de maand 15:09.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Occitanie in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Occitanie in juni is 24.2 ℃ (75.56 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.6 ℃ (56.48 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.4 ℃ (72.32 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.2 ℃ (79.16 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 7.7. De gemiddelde regenval is 64.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:09 (uren en minuten), in midden in de maand 15:24 en aan het einde van de maand 15:24.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Occitanie in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Occitanie in juli is 28.2 ℃ (82.76 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.1 ℃ (60.98 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.2 ℃ (79.16 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.6 ℃ (81.68 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 5.2. De gemiddelde regenval is 44.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:24 (uren en minuten), in midden in de maand 15:08 en aan het einde van de maand 14:40.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Occitanie in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Occitanie in augustus is 27 ℃ (80.6 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.8 ℃ (60.44 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.6 ℃ (81.68 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.9 ℃ (78.62 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 5.9. De gemiddelde regenval is 49.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:40 (uren en minuten), in midden in de maand 14:04 en aan het einde van de maand 13:24.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Occitanie in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Occitanie in september is 24.8 ℃ (76.64 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.8 ℃ (55.04 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.9 ℃ (78.62 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.8 ℃ (71.24 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 6.8. De gemiddelde regenval is 52.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:24 (uren en minuten), in midden in de maand 12:40 en aan het einde van de maand 11:56.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Occitanie in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Occitanie in oktober is 18.8 ℃ (65.84 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.8 ℃ (49.64 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.8 ℃ (71.24 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.95 ℃ (60.71 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 7.9. De gemiddelde regenval is 53.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:56 (uren en minuten), in midden in de maand 11:12 en aan het einde van de maand 10:29.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Occitanie in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Occitanie in november is 13.1 ℃ (55.58 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5.5 ℃ (41.9 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.95 ℃ (60.71 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.7 ℃ (53.06 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 8.8. De gemiddelde regenval is 49.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:29 (uren en minuten), in midden in de maand 9:50 en aan het einde van de maand 9:19.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Occitanie in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Occitanie in december is 10.3 ℃ (50.54 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 3.6 ℃ (38.48 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.7 ℃ (53.06 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.95 ℃ (49.91 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 8.6. De gemiddelde regenval is 52.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:19 (uren en minuten), in midden in de maand 8:59 en aan het einde van de maand 8:56.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Occitanie kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Nimestemperatuur: 7.9 ℃ (46.22 ℉)hoogste temperatuur: 12 ℃ (53.6 ℉)laagste temperatuur: 3.9 ℃ (39.02 ℉)regenval: 65.2mmregenachtige dagen: -
Perpignantemperatuur: 9.9 ℃ (49.82 ℉)hoogste temperatuur: 13.5 ℃ (56.3 ℉)laagste temperatuur: 5.7 ℃ (42.26 ℉)regenval: 54.5mmregenachtige dagen: -
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.