Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Ontario

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Ontario te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Noord-Amerika - Canada - Ontario

Welk weer te verwachten in Ontario

Ontario maakt deel uit van Canada. Canada is een enorm land, dus het klimaat hier varieert van gematigd in het zuiden tot subarctisch en arctisch in het noorden. De winters zijn soms moeilijk, vooral in het binnenland, waar het klimaat continentaal is. Je kunt op sommige plaatsen sneeuw verwachten gedurende vijf maanden van het jaar. Zuidelijke kustgebieden van Canada hebben een gematigd klimaat, met milde en regenachtige winters en vrij warme zomers.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Acton, Addington Highlands, Ajax, Algonquin Provincial Park, Almonte, Arnprior, Aurora, Aylmer, Bancroft, Barrie, Battersea, Bayham, Belleville, Blind River, Bobcaygeon, Bracebridge, Brampton, Brantford, Brock, Brockton, Brockville, Bruce County, Buckhorn, Burlington, Calabogie, Caledon, Cambridge, Carleton Place, Carp, Central Ontario, Chatham Kent, Clarington, Clinton, Cobalt, Cobourg, Cochrane, Collingwood, Cornwall, Dryden, Durham, East Gwillimbury, Eastern Ontario, Elgin County, Elliot Lake, Elmira, Elora, Embrun, Espanola, Essex, Essex County, Fergus, Fort Erie, Fort Frances, French River, Gananoque, Georgetown, Glen Williams, Golden Horseshoe, Grand Bend, Gravenhurst, Greater Toronto Area, Grey County, Grimsby, Guelph, Haliburton Highlands, Halton, Hamilton, Hanover, Hawkesbury, Hearst, Huntsville, Huron Kinloss, Huron County, Ingersoll, Ipperwash Beach, Kanata, Kapuskasing, Kawarthas, Kenora, Killaloe, Killarney, Kincardine, Kingston, Kingsville, Kirkland Lake, Kitchener, Lake Superior Provincial Park, Leamington, Leeds and the 1000 Islands, Limoges, Lincoln, Lindsay and Fenelon Falls, Lion's Head, London, Longlac, Lucan, Magnetawan, Manitoulin Island, Marathon, Markham, Maynooth, Merrickville, Midland, Milton, Mississauga, Moosonee, Morrisburg, Muskoka, Napanee, Newcastle, Newmarket, Niagara on the Lake, Niagara Falls, Niagara Peninsula, Nipigon, Norfolk County, North Algona Wilberforce, North Bay, Northern Ontario, Oakville, Orangeville, Orillia, Oshawa, Ottawa, Ottawa Rideau, Ottawa Valley, Owen Sound, Oxford County, Parry Sound, Peel, Pelee Island, Pembroke, Penetang, Perth, Petawawa, Peterborough, Pickering, Point Pelee National Park, Port Colborne, Port Dover, Port Hope, Port Stanley, Powassan, Prescott Russell, Prescott, Prince Edward County, Quetico Provincial Park, Quinte Northumberland, Red Rock, Region of Waterloo, Renfrew, Richmond Hill, Rockwood Conservation Area, Russell, Sarnia, Sault Sainte Marie, Scugog, Seaway Region, Simcoe County, Sioux Lookout, Smiths Falls, Southwestern Ontario, St. Catharines, St. Jacobs, St. Joseph Island, St. Marys, St. Thomas, Stratford, Sudbury, Temagami, Temiskaming Shores, Terrace Bay, Thunder Bay, Tillsonburg, Timmins, Tobermory, Toronto, Trenton, Tweed, Uxbridge, Vaughan, Verona, Village at Blue Mountain, Wasaga Beach, Waterloo, Waubaushene, Wawa, Welland, Wellington County, Westport, Whitby, White River, Wilno, Windsor, Woodstock, York, Zurich.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Toronto en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 27.2 ℃ (80.96 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 17.7 ℃ (63.86 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is -0.9 ℃ (30.38 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is -7.2 ℃ (19.04 ℉). De meest regenachtige maand hier is januari, het gemiddelde aantal regendagen is 15.3. De minst regenachtige maand is hier juli, het gemiddelde aantal regendagen is 10.3.

Wanneer u rond Ontario reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Canada Mount Logan (5959 m) en het laagste punt is Atlantic Ocean (0 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Ontario te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Ontario in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Ontario in januari is -0.9 ℃ (30.38 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -7.2 ℃ (19.04 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 0.55 ℃ (32.99 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -0.45 ℃ (31.19 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 15.3. De gemiddelde regenval is 62.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:58 (uren en minuten), in midden in de maand 9:17 en aan het einde van de maand 9:49.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Ontario in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Ontario in februari is 0 ℃ (32 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -6 ℃ (21.2 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -0.45 ℃ (31.19 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 2.35 ℃ (36.23 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 11.5. De gemiddelde regenval is 50.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:49 (uren en minuten), in midden in de maand 10:28 en aan het einde van de maand 11:11.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Ontario in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Ontario in maart is 4.7 ℃ (40.46 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -1.8 ℃ (28.76 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 2.35 ℃ (36.23 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.2 ℃ (46.76 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 12.7. De gemiddelde regenval is 67.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:11 (uren en minuten), in midden in de maand 11:56 en aan het einde van de maand 12:41.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Ontario in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Ontario in april is 11.7 ℃ (53.06 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4 ℃ (39.2 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.2 ℃ (46.76 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.2 ℃ (59.36 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 11.8. De gemiddelde regenval is 69.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:41 (uren en minuten), in midden in de maand 13:25 en aan het einde van de maand 14:07.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Ontario in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Ontario in mei is 18.7 ℃ (65.66 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.9 ℃ (49.82 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.2 ℃ (59.36 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.35 ℃ (70.43 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 12.1. De gemiddelde regenval is 73.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:07 (uren en minuten), in midden in de maand 14:43 en aan het einde van de maand 15:10.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Ontario in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Ontario in juni is 24 ℃ (75.2 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.3 ℃ (59.54 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.35 ℃ (70.43 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.6 ℃ (78.08 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 11.2. De gemiddelde regenval is 72.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:10 (uren en minuten), in midden in de maand 15:25 en aan het einde van de maand 15:24.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Ontario in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Ontario in juli is 27.2 ℃ (80.96 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.7 ℃ (63.86 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.6 ℃ (78.08 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.1 ℃ (78.98 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 10.3. De gemiddelde regenval is 66.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:24 (uren en minuten), in midden in de maand 15:09 en aan het einde van de maand 14:41.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Ontario in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Ontario in augustus is 25 ℃ (77 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.2 ℃ (62.96 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.1 ℃ (78.98 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.95 ℃ (73.31 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 10.7. De gemiddelde regenval is 77.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:41 (uren en minuten), in midden in de maand 14:05 en aan het einde van de maand 13:24.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Ontario in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Ontario in september is 20.9 ℃ (69.62 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.6 ℃ (56.48 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.95 ℃ (73.31 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.35 ℃ (63.23 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 10.3. De gemiddelde regenval is 83.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:24 (uren en minuten), in midden in de maand 12:40 en aan het einde van de maand 11:56.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Ontario in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Ontario in oktober is 13.8 ℃ (56.84 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.5 ℃ (45.5 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.35 ℃ (63.23 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 10.8 ℃ (51.44 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 11.4. De gemiddelde regenval is 65 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:56 (uren en minuten), in midden in de maand 11:11 en aan het einde van de maand 10:29.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Ontario in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Ontario in november is 7.8 ℃ (46.04 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 2.4 ℃ (36.32 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 10.8 ℃ (51.44 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 4.9 ℃ (40.82 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 13. De gemiddelde regenval is 74.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:29 (uren en minuten), in midden in de maand 9:50 en aan het einde van de maand 9:18.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Ontario in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Ontario in december is 2 ℃ (35.6 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -3.5 ℃ (25.7 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 4.9 ℃ (40.82 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 0.55 ℃ (32.99 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 14.2. De gemiddelde regenval is 70.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:18 (uren en minuten), in midden in de maand 8:59 en aan het einde van de maand 8:56.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Ontario kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Torontotemperatuur: - hoogste temperatuur: 2 ℃ (35.6 ℉)laagste temperatuur: -3.5 ℃ (25.7 ℉)regenval: 70.5mmregenachtige dagen: 14.2
Ottawatemperatuur: - hoogste temperatuur: -2.8 ℃ (26.96 ℉)laagste temperatuur: -10.8 ℃ (12.56 ℉)regenval: 82.3mmregenachtige dagen: 17.7
Thunder Baytemperatuur: - hoogste temperatuur: -5.9 ℃ (21.38 ℉)laagste temperatuur: -17 ℃ (1.4 ℉)regenval: 38.4mmregenachtige dagen: 12.2
Sudburytemperatuur: - hoogste temperatuur: -4.9 ℃ (23.18 ℉)laagste temperatuur: -13.9 ℃ (6.98 ℉)regenval: 68.3mmregenachtige dagen: 17.9
Windsortemperatuur: - hoogste temperatuur: 2.1 ℃ (35.78 ℉)laagste temperatuur: -4.6 ℃ (23.72 ℉)regenval: 74.1mmregenachtige dagen: 15
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.