Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Panama

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Panama? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Mellom-Amerika - Panama

Hvilket vær kan du forvente i Panama

Klimaet i Panama er tropisk maritimt. I regntiden, som er fra mai til januar, kan du forvente varmt og fuktig vær, ofte overskyet. Tørketiden er fra januar til mai.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Aguadulce, Balboa, Bastimentos, Boca Brava, Boca Chica, Bocas del Toro, Boquete, Caribbean West, Central Panama, Cerro Punta, Changuinola, Coiba National Marine Park, Colon, Darien National Park, David, Eastern Panama, El Valle, Gamboa, Isla Carenero, Isla Cristóbal, Isla Palenque, Islas Ladrones, Islas Paridas, Islas Secas, Las Lajas, Mulatupo o Sasardi, Pacific West, Panama City, Parque Nacional Marino Golfo de Chiriquí, Pearl Islands, Pedasi, Portobelo, Puerto Obaldia, San Blas Islands, San Francisco, Santa Catalina, Santiago de Veraguas, Soberanía National Park, Taboga, Volcan Barú.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er April, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 36.5 ℃ (97.7 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 19.4 ℃ (66.92 ℉). Den kaldeste måneden her er November, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 33 ℃ (91.4 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 20.1 ℃ (68.18 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Oktober, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 19.6. Den minste regnfulle måneden her er Februar, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 1.3.

Når du reiser til noen steder i Panama, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Volcan Baru (3475 m) og det laveste punktet er Pacific Ocean (0 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Panama. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Panama i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Panama i Januar er 33.4 ℃ (92.12 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 19 ℃ (66.2 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.8 ℃ (92.84 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.8 ℃ (92.84 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 2.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 29.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:36 (timer og minutter), i midten av måneden 11:39 og i slutten av måneden 11:43.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Panama i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Panama i Februar er 34.2 ℃ (93.56 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 18.6 ℃ (65.48 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.8 ℃ (92.84 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 34.45 ℃ (94.01 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 1.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 10 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:43 (timer og minutter), i midten av måneden 11:50 og i slutten av måneden 11:57.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Panama i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Panama i Mars er 34.7 ℃ (94.46 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 18.6 ℃ (65.48 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 34.45 ℃ (94.01 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 35.6 ℃ (96.08 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 1.4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 13 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:57 (timer og minutter), i midten av måneden 12:04 og i slutten av måneden 12:12.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Panama i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Panama i April er 36.5 ℃ (97.7 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 19.4 ℃ (66.92 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 35.6 ℃ (96.08 ℉). På slutten April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 35.4 ℃ (95.72 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 4.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 63.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:12 (timer og minutter), i midten av måneden 12:19 og i slutten av måneden 12:26.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Panama i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Panama i Mai er 34.3 ℃ (93.74 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 21.2 ℃ (70.16 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 35.4 ℃ (95.72 ℉). På slutten Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 34 ℃ (93.2 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 15.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 219.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:26 (timer og minutter), i midten av måneden 12:32 og i slutten av måneden 12:36.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Panama i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Panama i Juni er 33.7 ℃ (92.66 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 21.9 ℃ (71.42 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 34 ℃ (93.2 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.8 ℃ (92.84 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 16.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 239.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:36 (timer og minutter), i midten av måneden 12:38 og i slutten av måneden 12:38.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Panama i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Panama i Juli er 33.9 ℃ (93.02 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 20.8 ℃ (69.44 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.8 ℃ (92.84 ℉). På slutten Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.85 ℃ (92.93 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 14.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 168.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:38 (timer og minutter), i midten av måneden 12:36 og i slutten av måneden 12:31.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Panama i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Panama i August er 33.8 ℃ (92.84 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 21.1 ℃ (69.98 ℉). På begynnelsen August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.85 ℃ (92.93 ℉). På slutten August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.85 ℃ (92.93 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 15.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 220.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:31 (timer og minutter), i midten av måneden 12:26 og i slutten av måneden 12:19.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Panama i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Panama i September er 33.9 ℃ (93.02 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 20.7 ℃ (69.26 ℉). På begynnelsen September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.85 ℃ (92.93 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.55 ℃ (92.39 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 17.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 251.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:19 (timer og minutter), i midten av måneden 12:12 og i slutten av måneden 12:04.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Panama i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Panama i Oktober er 33.2 ℃ (91.76 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 21.2 ℃ (70.16 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.55 ℃ (92.39 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.1 ℃ (91.58 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 19.6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 328.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:04 (timer og minutter), i midten av måneden 11:57 og i slutten av måneden 11:50.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Panama i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Panama i November er 33 ℃ (91.4 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 20.1 ℃ (68.18 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.1 ℃ (91.58 ℉). På slutten November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.6 ℃ (92.48 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 16.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 251.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:50 (timer og minutter), i midten av måneden 11:44 og i slutten av måneden 11:39.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Panama i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Panama i Desember er 34.2 ℃ (93.56 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 19.1 ℃ (66.38 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.6 ℃ (92.48 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.8 ℃ (92.84 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 7.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 104.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:39 (timer og minutter), i midten av måneden 11:36 og i slutten av måneden 11:35.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Panama på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Panama Citytemperatur: - høyeste temperatur: 34.2 ℃ (93.56 ℉)laveste temperatur: 19.1 ℃ (66.38 ℉)nedbør: 104.9mmregnfulle dager: 7.5
Davidtemperatur: - høyeste temperatur: 32.8 ℃ (91.04 ℉)laveste temperatur: 19.7 ℃ (67.46 ℉)nedbør: 78.9mmregnfulle dager: 6.4
Santiagotemperatur: - høyeste temperatur: 34.1 ℃ (93.38 ℉)laveste temperatur: 19 ℃ (66.2 ℉)nedbør: 82.6mmregnfulle dager: 6.7
Los Santostemperatur: - høyeste temperatur: 33.5 ℃ (92.3 ℉)laveste temperatur: 19.7 ℃ (67.46 ℉)nedbør: 46.7mmregnfulle dager: 4.1
Antontemperatur: - høyeste temperatur: 33.5 ℃ (92.3 ℉)laveste temperatur: 21.3 ℃ (70.34 ℉)nedbør: 91.4mmregnfulle dager: 6.4
Bocas del Torotemperatur: - høyeste temperatur: 31.1 ℃ (87.98 ℉)laveste temperatur: 21 ℃ (69.8 ℉)nedbør: 556mmregnfulle dager: 20.3
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.