Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Panama

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Panama te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Welk weer te verwachten in Panama

Het klimaat in Panama is tropisch maritiem. In het regenseizoen, van mei tot januari, kunt u warm en vochtig weer verwachten, vaak bewolkt. Droog seizoen is van januari tot mei.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Aguadulce, Balboa, Bastimentos, Boca Brava, Boca Chica, Bocas del Toro, Boquete, Caribbean West, Central Panama, Cerro Punta, Changuinola, Coiba National Marine Park, Colon, Darien National Park, David, Eastern Panama, El Valle, Gamboa, Isla Carenero, Isla Cristóbal, Isla Palenque, Islas Ladrones, Islas Paridas, Islas Secas, Las Lajas, Mulatupo o Sasardi, Pacific West, Panama City, Parque Nacional Marino Golfo de Chiriquí, Pearl Islands, Pedasi, Portobelo, Puerto Obaldia, San Blas Islands, San Francisco, Santa Catalina, Santiago de Veraguas, Soberanía National Park, Taboga, Volcan Barú.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is april, de gemiddelde maximumtemperatuur is 36.5 ℃ (97.7 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 19.4 ℃ (66.92 ℉). De koudste maand hier is november, de gemiddelde maximumtemperatuur is 33 ℃ (91.4 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 20.1 ℃ (68.18 ℉). De meest regenachtige maand hier is oktober, het gemiddelde aantal regendagen is 19.6. De minst regenachtige maand is hier februari, het gemiddelde aantal regendagen is 1.3.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Panama reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Volcan Baru (3475 m) en het laagste punt is Pacific Ocean (0 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Panama te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Panama in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Panama in januari is 33.4 ℃ (92.12 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19 ℃ (66.2 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.8 ℃ (92.84 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.8 ℃ (92.84 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 2.9. De gemiddelde regenval is 29.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:36 (uren en minuten), in midden in de maand 11:39 en aan het einde van de maand 11:43.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Panama in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Panama in februari is 34.2 ℃ (93.56 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.6 ℃ (65.48 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.8 ℃ (92.84 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 34.45 ℃ (94.01 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 1.3. De gemiddelde regenval is 10 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:43 (uren en minuten), in midden in de maand 11:50 en aan het einde van de maand 11:57.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Panama in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Panama in maart is 34.7 ℃ (94.46 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.6 ℃ (65.48 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 34.45 ℃ (94.01 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 35.6 ℃ (96.08 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 1.4. De gemiddelde regenval is 13 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:57 (uren en minuten), in midden in de maand 12:04 en aan het einde van de maand 12:12.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Panama in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Panama in april is 36.5 ℃ (97.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.4 ℃ (66.92 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 35.6 ℃ (96.08 ℉). Op de eind april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 35.4 ℃ (95.72 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 4.9. De gemiddelde regenval is 63.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:12 (uren en minuten), in midden in de maand 12:19 en aan het einde van de maand 12:26.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Panama in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Panama in mei is 34.3 ℃ (93.74 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 21.2 ℃ (70.16 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 35.4 ℃ (95.72 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 34 ℃ (93.2 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 15.2. De gemiddelde regenval is 219.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:26 (uren en minuten), in midden in de maand 12:32 en aan het einde van de maand 12:36.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Panama in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Panama in juni is 33.7 ℃ (92.66 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 21.9 ℃ (71.42 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 34 ℃ (93.2 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.8 ℃ (92.84 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 16.2. De gemiddelde regenval is 239.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:36 (uren en minuten), in midden in de maand 12:38 en aan het einde van de maand 12:38.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Panama in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Panama in juli is 33.9 ℃ (93.02 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20.8 ℃ (69.44 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.8 ℃ (92.84 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.85 ℃ (92.93 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 14.2. De gemiddelde regenval is 168.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:38 (uren en minuten), in midden in de maand 12:36 en aan het einde van de maand 12:31.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Panama in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Panama in augustus is 33.8 ℃ (92.84 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 21.1 ℃ (69.98 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.85 ℃ (92.93 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.85 ℃ (92.93 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 15.3. De gemiddelde regenval is 220.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:31 (uren en minuten), in midden in de maand 12:26 en aan het einde van de maand 12:19.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Panama in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Panama in september is 33.9 ℃ (93.02 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20.7 ℃ (69.26 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.85 ℃ (92.93 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.55 ℃ (92.39 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 17.2. De gemiddelde regenval is 251.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:19 (uren en minuten), in midden in de maand 12:12 en aan het einde van de maand 12:04.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Panama in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Panama in oktober is 33.2 ℃ (91.76 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 21.2 ℃ (70.16 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.55 ℃ (92.39 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.1 ℃ (91.58 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 19.6. De gemiddelde regenval is 328.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:04 (uren en minuten), in midden in de maand 11:57 en aan het einde van de maand 11:50.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Panama in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Panama in november is 33 ℃ (91.4 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20.1 ℃ (68.18 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.1 ℃ (91.58 ℉). Op de eind november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.6 ℃ (92.48 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 16.3. De gemiddelde regenval is 251.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:50 (uren en minuten), in midden in de maand 11:44 en aan het einde van de maand 11:39.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Panama in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Panama in december is 34.2 ℃ (93.56 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.1 ℃ (66.38 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.6 ℃ (92.48 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.8 ℃ (92.84 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 7.5. De gemiddelde regenval is 104.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:39 (uren en minuten), in midden in de maand 11:36 en aan het einde van de maand 11:35.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Panama kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Panama Citytemperatuur: - hoogste temperatuur: 34.2 ℃ (93.56 ℉)laagste temperatuur: 19.1 ℃ (66.38 ℉)regenval: 104.9mmregenachtige dagen: 7.5
Davidtemperatuur: - hoogste temperatuur: 32.8 ℃ (91.04 ℉)laagste temperatuur: 19.7 ℃ (67.46 ℉)regenval: 78.9mmregenachtige dagen: 6.4
Santiagotemperatuur: - hoogste temperatuur: 34.1 ℃ (93.38 ℉)laagste temperatuur: 19 ℃ (66.2 ℉)regenval: 82.6mmregenachtige dagen: 6.7
Los Santostemperatuur: - hoogste temperatuur: 33.5 ℃ (92.3 ℉)laagste temperatuur: 19.7 ℃ (67.46 ℉)regenval: 46.7mmregenachtige dagen: 4.1
Antontemperatuur: - hoogste temperatuur: 33.5 ℃ (92.3 ℉)laagste temperatuur: 21.3 ℃ (70.34 ℉)regenval: 91.4mmregenachtige dagen: 6.4
Bocas del Torotemperatuur: - hoogste temperatuur: 31.1 ℃ (87.98 ℉)laagste temperatuur: 21 ℃ (69.8 ℉)regenval: 556mmregenachtige dagen: 20.3
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.