Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Plains

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Plains te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Azië - India - Plains

Welk weer te verwachten in Plains

Plains maakt deel uit van India. India is een enorm land, dus het klimaat van India varieert - van tropische moesson in het zuiden tot gematigd in het noorden. Er is een dorre woestijn in het westen, toendra en gletsjers in het noorden, en vochtige tropische gebieden in het zuidwesten. Vier hoofdseizoenen zijn hier te onderscheiden: winter van december tot februari, zomer van maart tot mei, een moessonregenseizoen van juni tot september en een periode na de moesson van oktober tot november.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Agra, Aligarh, Allahabad, Ambala, Ambala Division, Amritsar, Anga, Awadh, Ayodhya, Ballia, Bandhavgarh National Park, Bareilly, Barnala, Bathinda, Begusarai, Bettiah, Betul, Bhagalpur, Bhedaghat, Bhimbetka, Bhojpur, Bhondsi, Bhopal, Bhopal Narmadapuram Division, Bhuna, Bihar, Bihar Sharif, Bina, Bodh Gaya, Burhanpur, Chandausi, Chanderi, Chandigarh, Chhapra, Chitrakoot, Chunar, Damoh, Darbhanga, Datia, Delhi, Dewas, Doab, Doaba, Dudhwa National Park, Eastern Madhya Pradesh, Etawah, Faizabad, Faridabad, Faridkot, Firozpur, Gaya, Ghaziabad, Gorakhpur, Gurgaon, Gurgaon Division, Gwalior, Hanuwantiya, Haryana, Hisar, Hisar Division, Indore, Jabalpur, Jabalpur Sagar Division, Jalandhar, Jaunpur, Jhansi, Jind, Kalka, Kanha National Park, Kanpur, Kapurthala, Karnal, Katihar, Khajuraho, Khargone, Kuchesar, Kurukshetra, Kushinagar, Lucknow, Ludhiana, Machhiwara, Madhya Pradesh, Magadha, Maheshwar, Maihar, Majha, Malwa, Mandu, Mardana, Mathura, Meerut, Mirzapur, Mithila, Moga, Mohali, Moradabad, Morni, Munger, Muzaffarpur, Nalanda, Nandgaon, Noida, Northern Bundelkhand, Northern Madhya Pradesh, Omkareshwar, Orchha, Pachmarhi, Panchkula, Panipat, Panna National Park, Patalpani, Pathankot, Patiala, Patna, Pawapuri, Pench National Park, Pilibhit, Punjab, Purvanchal, Rajgir, Rajpura, Ratlam, Raxaul, Rewa, Rewari, Robertsganj, Rohilkhand, Rohtak, Rohtak Division, Sagar, Saharanpur, Samana, Sanchi, Sarnath, Sasaram, Satna, Satpura National Park, Shahdol, Shivpuri, Simultala, Sitamarhi, Sitapur, Sonipat, Sultanpur, Sultanpur National Park, Sunauli, Ujjain, Unnao, Uttar Pradesh, Varanasi, Vrindavan, Western Madhya Pradesh, Zirakpur.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Agra en in veel andere steden. De warmste maand hier is mei, de gemiddelde maximumtemperatuur is 42.9 ℃ (109.22 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 26.8 ℃ (80.24 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 23 ℃ (73.4 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 7.8 ℃ (46.04 ℉).

Wanneer u rond Plains reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in India Kanchenjunga (8586 m) en het laagste punt is Indian Ocean (0 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Plains te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Plains in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Plains in januari is 23 ℃ (73.4 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.8 ℃ (46.04 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.8 ℃ (74.84 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.25 ℃ (75.65 ℉). De gemiddelde regenval is 13.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:27 (uren en minuten), in midden in de maand 10:36 en aan het einde van de maand 10:52.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Plains in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Plains in februari is 25.5 ℃ (77.9 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.3 ℃ (50.54 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.25 ℃ (75.65 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.5 ℃ (83.3 ℉). De gemiddelde regenval is 17.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:52 (uren en minuten), in midden in de maand 11:13 en aan het einde van de maand 11:36.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Plains in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Plains in maart is 31.5 ℃ (88.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.4 ℃ (59.72 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.5 ℃ (83.3 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 35.2 ℃ (95.36 ℉). De gemiddelde regenval is 9.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:36 (uren en minuten), in midden in de maand 12:00 en aan het einde van de maand 12:24.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Plains in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Plains in april is 38.9 ℃ (102.02 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 21.7 ℃ (71.06 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 35.2 ℃ (95.36 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 40.9 ℃ (105.62 ℉). De gemiddelde regenval is 6.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:24 (uren en minuten), in midden in de maand 12:48 en aan het einde van de maand 13:10.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Plains in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Plains in mei is 42.9 ℃ (109.22 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 26.8 ℃ (80.24 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 40.9 ℃ (105.62 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 41.75 ℃ (107.15 ℉). De gemiddelde regenval is 11.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:10 (uren en minuten), in midden in de maand 13:29 en aan het einde van de maand 13:43.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Plains in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Plains in juni is 40.6 ℃ (105.08 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 29.7 ℃ (85.46 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 41.75 ℃ (107.15 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 38.15 ℃ (100.67 ℉). De gemiddelde regenval is 56.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:43 (uren en minuten), in midden in de maand 13:50 en aan het einde van de maand 13:50.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Plains in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Plains in juli is 35.7 ℃ (96.26 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 27.1 ℃ (80.78 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 38.15 ℃ (100.67 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 34.6 ℃ (94.28 ℉). De gemiddelde regenval is 207.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:50 (uren en minuten), in midden in de maand 13:42 en aan het einde van de maand 13:28.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Plains in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Plains in augustus is 33.5 ℃ (92.3 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25.9 ℃ (78.62 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 34.6 ℃ (94.28 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.7 ℃ (92.66 ℉). De gemiddelde regenval is 246.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:28 (uren en minuten), in midden in de maand 13:09 en aan het einde van de maand 12:47.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Plains in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Plains in september is 33.9 ℃ (93.02 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.3 ℃ (75.74 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.7 ℃ (92.66 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.85 ℃ (92.93 ℉). De gemiddelde regenval is 126.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:47 (uren en minuten), in midden in de maand 12:24 en aan het einde van de maand 12:00.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Plains in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Plains in oktober is 33.8 ℃ (92.84 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.6 ℃ (67.28 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.85 ℃ (92.93 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.65 ℃ (88.97 ℉). De gemiddelde regenval is 24.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:00 (uren en minuten), in midden in de maand 11:36 en aan het einde van de maand 11:13.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Plains in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Plains in november is 29.5 ℃ (85.1 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13 ℃ (55.4 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.65 ℃ (88.97 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.05 ℃ (80.69 ℉). De gemiddelde regenval is 4.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:13 (uren en minuten), in midden in de maand 10:53 en aan het einde van de maand 10:37.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Plains in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Plains in december is 24.6 ℃ (76.28 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8.4 ℃ (47.12 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.05 ℃ (80.69 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.8 ℃ (74.84 ℉). De gemiddelde regenval is 6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:37 (uren en minuten), in midden in de maand 10:27 en aan het einde van de maand 10:25.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Plains kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Bhopaltemperatuur: - hoogste temperatuur: 26.2 ℃ (79.16 ℉)laagste temperatuur: 11 ℃ (51.8 ℉)regenval: 10.7mmregenachtige dagen: -
Chandigarhtemperatuur: - hoogste temperatuur: 22.6 ℃ (72.68 ℉)laagste temperatuur: 7.1 ℃ (44.78 ℉)regenval: 19.3mmregenachtige dagen: 1.9
Lucknowtemperatuur: - hoogste temperatuur: 24.2 ℃ (75.56 ℉)laagste temperatuur: 8.1 ℃ (46.58 ℉)regenval: 16.2mmregenachtige dagen: -
Patnatemperatuur: - hoogste temperatuur: 24.4 ℃ (75.92 ℉)laagste temperatuur: 10.1 ℃ (50.18 ℉)regenval: 7.3mmregenachtige dagen: -
Agratemperatuur: - hoogste temperatuur: 24.6 ℃ (76.28 ℉)laagste temperatuur: 8.4 ℃ (47.12 ℉)regenval: 6mmregenachtige dagen: -
Allahabadtemperatuur: - hoogste temperatuur: 24.2 ℃ (75.56 ℉)laagste temperatuur: 9.8 ℃ (49.64 ℉)regenval: 7.1mmregenachtige dagen: -
Amritsartemperatuur: - hoogste temperatuur: 21 ℃ (69.8 ℉)laagste temperatuur: 4.4 ℃ (39.92 ℉)regenval: 14.4mmregenachtige dagen: -
Bareillytemperatuur: - hoogste temperatuur: 23 ℃ (73.4 ℉)laagste temperatuur: 9 ℃ (48.2 ℉)regenval: 9.7mmregenachtige dagen: -
Bhagalpurtemperatuur: - hoogste temperatuur: 26 ℃ (78.8 ℉)laagste temperatuur: 12.6 ℃ (54.68 ℉)regenval: 3.3mmregenachtige dagen: -
Gayatemperatuur: - hoogste temperatuur: 25.5 ℃ (77.9 ℉)laagste temperatuur: 10.6 ℃ (51.08 ℉)regenval: 3.6mmregenachtige dagen: -
Gorakhpurtemperatuur: - hoogste temperatuur: 24.9 ℃ (76.82 ℉)laagste temperatuur: 10.6 ℃ (51.08 ℉)regenval: 6.1mmregenachtige dagen: -
Gwaliortemperatuur: - hoogste temperatuur: 25.4 ℃ (77.72 ℉)laagste temperatuur: 7.6 ℃ (45.68 ℉)regenval: 6.9mmregenachtige dagen: -
Indoretemperatuur: - hoogste temperatuur: 27.2 ℃ (80.96 ℉)laagste temperatuur: 10.5 ℃ (50.9 ℉)regenval: 6.2mmregenachtige dagen: -
Jabalpurtemperatuur: - hoogste temperatuur: 25.6 ℃ (78.08 ℉)laagste temperatuur: 9.4 ℃ (48.92 ℉)regenval: 9.8mmregenachtige dagen: -
Karnaltemperatuur: - hoogste temperatuur: 22.4 ℃ (72.32 ℉)laagste temperatuur: 8.2 ℃ (46.76 ℉)regenval: 9.6mmregenachtige dagen: -
Ludhianatemperatuur: - hoogste temperatuur: 21.6 ℃ (70.88 ℉)laagste temperatuur: 6.7 ℃ (44.06 ℉)regenval: 15.9mmregenachtige dagen: 2.1
Varanasitemperatuur: - hoogste temperatuur: 25.2 ℃ (77.36 ℉)laagste temperatuur: 9.7 ℃ (49.46 ℉)regenval: 6.4mmregenachtige dagen: -
Kanpurtemperatuur: - hoogste temperatuur: 24.4 ℃ (75.92 ℉)laagste temperatuur: 8.8 ℃ (47.84 ℉)regenval: 7.1mmregenachtige dagen: -
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.