Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Quebec

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Quebec te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Welk weer te verwachten in Quebec

Quebec maakt deel uit van Canada. Canada is een enorm land, dus het klimaat hier varieert van gematigd in het zuiden tot subarctisch en arctisch in het noorden. De winters zijn soms moeilijk, vooral in het binnenland, waar het klimaat continentaal is. Je kunt op sommige plaatsen sneeuw verwachten gedurende vijf maanden van het jaar. Zuidelijke kustgebieden van Canada hebben een gematigd klimaat, met milde en regenachtige winters en vrij warme zomers.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Abitibi, Amqui, Anticosti, Baie Comeau, Baie James, Baie Saint Paul, Bas Saint Laurent, Beauce, Bonaventure, Brossard, Caniapiscau, Central Quebec, Centre du Québec, Chaleur Bay, Chambly, Chandler, Charlevoix, Chaudière Appalaches, Chelsea, Chibougamau, Chicoutimi Jonquière, Château Richer, Cowansville, Drummondville, Eastern Townships, Eastman, Forillon National Park, Gaspé, Gaspé Peninsula, Gaspésie National Park, Gatineau, Gatineau Park, Grande Vallée and Petite Vallée, Grosse Isle, Havre Saint Pierre, Hemmingford, Hudson, Huntingdon, Knowlton, Kuujjuaq, La Malbaie, La Mauricie National Park, La Tuque, Lac Mégantic, Lac Saint Jean, Lanaudière, Land's End, Laurentides, Laval, Longueuil, Magog, Matane, Matapédia Valley, Mauricie, Miguasha National Park, Mont Saint Hilaire, Mont Tremblant, Montebello, Montreal, Montérégie, North Shore, Northern Quebec, Nunavik, Oka, Outaouais, Percé, Pontiac, Portneuf County, Quebec City, Quebec Region, Rigaud, Rimouski, Rivière du Loup, Rougemont, Rouyn Noranda, Saguenay Lac Saint Jean, Saint Constant, Saint Georges, Saint Jean sur Richelieu, Saint Joseph du Lac, Saint Louis du Ha! Ha!, Sainte Agathe des Monts, Sainte Anne de Beaupré, Sainte Anne des Lacs, Sainte Anne des Monts, Salaberry de Valleyfield, Senneterre, Sept Îles, Shawinigan, Sherbrooke, Southeastern Quebec, Southwestern Quebec, Stanstead, Sutton, Tadoussac, The Coast, Trois Pistoles, Trois Rivières, Upper Gaspé, Val d'Or, Wakefield, Wemindji, Yamachiche, Île d'Orléans, Îles de la Madeleine.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Montreal en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 26.2 ℃ (79.16 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 13.5 ℃ (56.3 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is -6.9 ℃ (19.58 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is -16.6 ℃ (2.12 ℉). De meest regenachtige maand hier is januari, het gemiddelde aantal regendagen is 17.6. De minst regenachtige maand is hier september, het gemiddelde aantal regendagen is 12.

Wanneer u rond Quebec reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Canada Mount Logan (5959 m) en het laagste punt is Atlantic Ocean (0 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Quebec te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Quebec in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Quebec in januari is -6.9 ℃ (19.58 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -16.6 ℃ (2.12 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -5.15 ℃ (22.73 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -5.7 ℃ (21.74 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 17.6. De gemiddelde regenval is 97.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:46 (uren en minuten), in midden in de maand 9:06 en aan het einde van de maand 9:39.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Quebec in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Quebec in februari is -4.5 ℃ (23.9 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -14.9 ℃ (5.18 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -5.7 ℃ (21.74 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -1.4 ℃ (29.48 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 13.3. De gemiddelde regenval is 62.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:39 (uren en minuten), in midden in de maand 10:21 en aan het einde van de maand 11:08.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Quebec in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Quebec in maart is 1.7 ℃ (35.06 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -7.9 ℃ (17.78 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -1.4 ℃ (29.48 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 6.35 ℃ (43.43 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 13.8. De gemiddelde regenval is 72.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:08 (uren en minuten), in midden in de maand 11:55 en aan het einde van de maand 12:44.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Quebec in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Quebec in april is 11 ℃ (51.8 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 0.1 ℃ (32.18 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 6.35 ℃ (43.43 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.1 ℃ (59.18 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 13.1. De gemiddelde regenval is 88.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:44 (uren en minuten), in midden in de maand 13:31 en aan het einde van de maand 14:15.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Quebec in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Quebec in mei is 19.2 ℃ (66.56 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.5 ℃ (43.7 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.1 ℃ (59.18 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.35 ℃ (70.43 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 13. De gemiddelde regenval is 80.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:15 (uren en minuten), in midden in de maand 14:53 en aan het einde van de maand 15:23.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Quebec in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Quebec in juni is 23.5 ℃ (74.3 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.9 ℃ (51.62 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.35 ℃ (70.43 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.85 ℃ (76.73 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 13.4. De gemiddelde regenval is 101 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:23 (uren en minuten), in midden in de maand 15:39 en aan het einde van de maand 15:38.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Quebec in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Quebec in juli is 26.2 ℃ (79.16 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.5 ℃ (56.3 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.85 ℃ (76.73 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.05 ℃ (77.09 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 12.9. De gemiddelde regenval is 95.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:38 (uren en minuten), in midden in de maand 15:21 en aan het einde van de maand 14:51.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Quebec in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Quebec in augustus is 23.9 ℃ (75.02 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.3 ℃ (54.14 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.05 ℃ (77.09 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.65 ℃ (70.97 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 12.6. De gemiddelde regenval is 95.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:51 (uren en minuten), in midden in de maand 14:13 en aan het einde van de maand 13:29.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Quebec in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Quebec in september is 19.4 ℃ (66.92 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.6 ℃ (45.68 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.65 ℃ (70.97 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.75 ℃ (60.35 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 12. De gemiddelde regenval is 94.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:29 (uren en minuten), in midden in de maand 12:43 en aan het einde van de maand 11:55.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Quebec in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Quebec in oktober is 12.1 ℃ (53.78 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 1.9 ℃ (35.42 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.75 ℃ (60.35 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.4 ℃ (47.12 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 14.1. De gemiddelde regenval is 90.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:55 (uren en minuten), in midden in de maand 11:08 en aan het einde van de maand 10:22.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Quebec in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Quebec in november is 4.7 ℃ (40.46 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -3.5 ℃ (25.7 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.4 ℃ (47.12 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 0.65 ℃ (33.17 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 16. De gemiddelde regenval is 100.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:22 (uren en minuten), in midden in de maand 9:41 en aan het einde van de maand 9:07.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Quebec in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Quebec in december is -3.4 ℃ (25.88 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -12.6 ℃ (9.32 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 0.65 ℃ (33.17 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -5.15 ℃ (22.73 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 17.5. De gemiddelde regenval is 86.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:07 (uren en minuten), in midden in de maand 8:46 en aan het einde van de maand 8:43.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Quebec kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Montrealtemperatuur: - hoogste temperatuur: -3.4 ℃ (25.88 ℉)laagste temperatuur: -12.6 ℃ (9.32 ℉)regenval: 86.6mmregenachtige dagen: 17.5
Quebectemperatuur: - hoogste temperatuur: -4.5 ℃ (23.9 ℉)laagste temperatuur: -13.3 ℃ (8.06 ℉)regenval: 103.1mmregenachtige dagen: 19.2
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.