Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i São Tomé og Príncipe

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til São Tomé og Príncipe? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Afrika - São Tomé og Príncipe

Hvilket vær kan du forvente i São Tomé og Príncipe

Klimaet i Sao Tome og Principe er tropisk. Du kan generelt forvente varmt og fuktig vær. Regnperioden er fra oktober til mai. Det er bare lite sesongvariasjon av temperatur.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: São Tomé og Príncipe.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente her. (Advarsel: Siden vi ikke har pålitelige data for dette landet, bruker vi data fra nærliggende steder for denne statistikken.) Den varmeste måneden her er Mars, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 31 ℃ (87.8 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 23.8 ℃ (74.84 ℉). Den kaldeste måneden her er Juli, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 26 ℃ (78.8 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 22.6 ℃ (72.68 ℉).

Når du reiser til noen steder i São Tomé og Príncipe, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Pico de Sao Tome (2024 m) og det laveste punktet er Atlantic Ocean (0 m). Så det er ganske store forskjeller i høyder i dette landet, så du kan forvente at været også skal være forskjellig i forskjellige høyder. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til São Tomé og Príncipe. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i São Tomé og Príncipe i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i São Tomé og Príncipe i Januar er 29.7 ℃ (85.46 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24.3 ℃ (75.74 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.55 ℃ (85.19 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.1 ℃ (86.18 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 247.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:05 (timer og minutter), i midten av måneden 12:05 og i slutten av måneden 12:05.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i São Tomé og Príncipe i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i São Tomé og Príncipe i Februar er 30.5 ℃ (86.9 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.8 ℃ (74.84 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.1 ℃ (86.18 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.75 ℃ (87.35 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 244.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:05 (timer og minutter), i midten av måneden 12:06 og i slutten av måneden 12:06.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i São Tomé og Príncipe i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i São Tomé og Príncipe i Mars er 31 ℃ (87.8 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.8 ℃ (74.84 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.75 ℃ (87.35 ℉). På slutten Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.6 ℃ (87.08 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 359.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:06 (timer og minutter), i midten av måneden 12:06 og i slutten av måneden 12:06.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i São Tomé og Príncipe i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i São Tomé og Príncipe i April er 30.2 ℃ (86.36 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.1 ℃ (73.58 ℉). På begynnelsen April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.6 ℃ (87.08 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.25 ℃ (86.45 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 335.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:06 (timer og minutter), i midten av måneden 12:07 og i slutten av måneden 12:07.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i São Tomé og Príncipe i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i São Tomé og Príncipe i Mai er 30.3 ℃ (86.54 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24 ℃ (75.2 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.25 ℃ (86.45 ℉). På slutten Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.9 ℃ (84.02 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 251.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:07 (timer og minutter), i midten av måneden 12:08 og i slutten av måneden 12:08.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i São Tomé og Príncipe i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i São Tomé og Príncipe i Juni er 27.5 ℃ (81.5 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.6 ℃ (74.48 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.9 ℃ (84.02 ℉). På slutten Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.75 ℃ (80.15 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 54.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:08 (timer og minutter), i midten av måneden 12:08 og i slutten av måneden 12:08.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i São Tomé og Príncipe i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i São Tomé og Príncipe i Juli er 26 ℃ (78.8 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.6 ℃ (72.68 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.75 ℃ (80.15 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.45 ℃ (79.61 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 6.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:08 (timer og minutter), i midten av måneden 12:08 og i slutten av måneden 12:08.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i São Tomé og Príncipe i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i São Tomé og Príncipe i August er 26.9 ℃ (80.42 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.5 ℃ (72.5 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.45 ℃ (79.61 ℉). På slutten August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27 ℃ (80.6 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 13.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:08 (timer og minutter), i midten av måneden 12:07 og i slutten av måneden 12:07.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i São Tomé og Príncipe i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i São Tomé og Príncipe i September er 27.1 ℃ (80.78 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.4 ℃ (74.12 ℉). På begynnelsen September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27 ℃ (80.6 ℉). På slutten September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.75 ℃ (81.95 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 103.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:07 (timer og minutter), i midten av måneden 12:06 og i slutten av måneden 12:06.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i São Tomé og Príncipe i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i São Tomé og Príncipe i Oktober er 28.4 ℃ (83.12 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.6 ℃ (74.48 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.75 ℃ (81.95 ℉). På slutten Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.6 ℃ (83.48 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 434.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:06 (timer og minutter), i midten av måneden 12:06 og i slutten av måneden 12:06.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i São Tomé og Príncipe i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i São Tomé og Príncipe i November er 28.8 ℃ (83.84 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.8 ℃ (74.84 ℉). På begynnelsen November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.6 ℃ (83.48 ℉). På slutten November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.1 ℃ (84.38 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 502.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:06 (timer og minutter), i midten av måneden 12:05 og i slutten av måneden 12:05.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i São Tomé og Príncipe i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i São Tomé og Príncipe i Desember er 29.4 ℃ (84.92 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.7 ℃ (74.66 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.1 ℃ (84.38 ℉). På slutten Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.55 ℃ (85.19 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 300 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:05 (timer og minutter), i midten av måneden 12:05 og i slutten av måneden 12:05.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.