Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Sao Tomé en Principe

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Sao Tomé en Principe te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Afrika - Sao Tomé en Principe

Welk weer te verwachten in Sao Tomé en Principe

Het klimaat van Sao Tomé en Principe is tropisch. U kunt over het algemeen warm en vochtig weer verwachten. Regenseizoen is van oktober tot mei. Er is slechts weinig seizoensvariatie van temperatuur.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Sao Tomé en Principe.

Laten we nu kijken wat voor weer je hier kunt verwachten. (Waarschuwing: omdat we geen betrouwbare gegevens voor dit land hebben, gebruiken we gegevens van nabijgelegen locaties voor deze statistieken.) De warmste maand hier is maart, de gemiddelde maximumtemperatuur is 31 ℃ (87.8 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 23.8 ℃ (74.84 ℉). De koudste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 26 ℃ (78.8 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 22.6 ℃ (72.68 ℉).

Wanneer u naar sommige plaatsen in Sao Tomé en Principe reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Pico de Sao Tome (2024 m) en het laagste punt is Atlantic Ocean (0 m). Er zijn dus vrij grote hoogteverschillen in dit land, dus je kunt verwachten dat het weer ook op verschillende hoogten verschillend is. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Sao Tomé en Principe te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Sao Tomé en Principe in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Sao Tomé en Principe in januari is 29.7 ℃ (85.46 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.3 ℃ (75.74 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.55 ℃ (85.19 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.1 ℃ (86.18 ℉). De gemiddelde regenval is 247.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:05 (uren en minuten), in midden in de maand 12:05 en aan het einde van de maand 12:05.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Sao Tomé en Principe in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Sao Tomé en Principe in februari is 30.5 ℃ (86.9 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.8 ℃ (74.84 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.1 ℃ (86.18 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.75 ℃ (87.35 ℉). De gemiddelde regenval is 244.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:05 (uren en minuten), in midden in de maand 12:06 en aan het einde van de maand 12:06.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Sao Tomé en Principe in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Sao Tomé en Principe in maart is 31 ℃ (87.8 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.8 ℃ (74.84 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.75 ℃ (87.35 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.6 ℃ (87.08 ℉). De gemiddelde regenval is 359.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:06 (uren en minuten), in midden in de maand 12:06 en aan het einde van de maand 12:06.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Sao Tomé en Principe in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Sao Tomé en Principe in april is 30.2 ℃ (86.36 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.1 ℃ (73.58 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.6 ℃ (87.08 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.25 ℃ (86.45 ℉). De gemiddelde regenval is 335.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:06 (uren en minuten), in midden in de maand 12:07 en aan het einde van de maand 12:07.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Sao Tomé en Principe in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Sao Tomé en Principe in mei is 30.3 ℃ (86.54 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24 ℃ (75.2 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.25 ℃ (86.45 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.9 ℃ (84.02 ℉). De gemiddelde regenval is 251.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:07 (uren en minuten), in midden in de maand 12:08 en aan het einde van de maand 12:08.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Sao Tomé en Principe in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Sao Tomé en Principe in juni is 27.5 ℃ (81.5 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.6 ℃ (74.48 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.9 ℃ (84.02 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.75 ℃ (80.15 ℉). De gemiddelde regenval is 54.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:08 (uren en minuten), in midden in de maand 12:08 en aan het einde van de maand 12:08.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Sao Tomé en Principe in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Sao Tomé en Principe in juli is 26 ℃ (78.8 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.6 ℃ (72.68 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.75 ℃ (80.15 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.45 ℃ (79.61 ℉). De gemiddelde regenval is 6.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:08 (uren en minuten), in midden in de maand 12:08 en aan het einde van de maand 12:08.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Sao Tomé en Principe in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Sao Tomé en Principe in augustus is 26.9 ℃ (80.42 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.5 ℃ (72.5 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.45 ℃ (79.61 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27 ℃ (80.6 ℉). De gemiddelde regenval is 13.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:08 (uren en minuten), in midden in de maand 12:07 en aan het einde van de maand 12:07.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Sao Tomé en Principe in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Sao Tomé en Principe in september is 27.1 ℃ (80.78 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.4 ℃ (74.12 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27 ℃ (80.6 ℉). Op de eind september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.75 ℃ (81.95 ℉). De gemiddelde regenval is 103.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:07 (uren en minuten), in midden in de maand 12:06 en aan het einde van de maand 12:06.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Sao Tomé en Principe in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Sao Tomé en Principe in oktober is 28.4 ℃ (83.12 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.6 ℃ (74.48 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.75 ℃ (81.95 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.6 ℃ (83.48 ℉). De gemiddelde regenval is 434.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:06 (uren en minuten), in midden in de maand 12:06 en aan het einde van de maand 12:06.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Sao Tomé en Principe in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Sao Tomé en Principe in november is 28.8 ℃ (83.84 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.8 ℃ (74.84 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.6 ℃ (83.48 ℉). Op de eind november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.1 ℃ (84.38 ℉). De gemiddelde regenval is 502.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:06 (uren en minuten), in midden in de maand 12:05 en aan het einde van de maand 12:05.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Sao Tomé en Principe in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Sao Tomé en Principe in december is 29.4 ℃ (84.92 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.7 ℃ (74.66 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.1 ℃ (84.38 ℉). Op de eind december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.55 ℃ (85.19 ℉). De gemiddelde regenval is 300 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:05 (uren en minuten), in midden in de maand 12:05 en aan het einde van de maand 12:05.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.