Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Sardinia

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Sardinia te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Europa - Italië - Sardinia

Welk weer te verwachten in Sardinia

Sardinia maakt deel uit van Italië. Het klimaat in Italië is zeer gevarieerd, maar het is overwegend mediterraan. In het uiterste noorden is het klimaat alpine, in het zuiden kun je warm en droog weer verwachten. U kunt een duidelijk merkbaar verschil in temperatuur tussen het noorden en het zuiden verwachten, in de winter kan het verschil zelfs 20 graden Celsius (36 graden Fahrenheit) zijn.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Alghero, Arbus, Barbagia, Bosa, Budoni, Cabras, Cagliari, Cala Gonone, Castelsardo, Costa Smeralda, Costa Verde, Isili, Isola dei Gabbiani, Maddalena archipelago, Nuoro, Ogliastra, Olbia, Oristano, Porto Pino, Porto Torres, San Teodoro, Santa Teresa Gallura, Sassari, Sud Sardegna, Tempio Pausania.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Cagliari en in veel andere steden. De warmste maand hier is augustus, de gemiddelde maximumtemperatuur is 31.7 ℃ (89.06 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 19.9 ℃ (67.82 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 14.4 ℃ (57.92 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 5.7 ℃ (42.26 ℉). De meest regenachtige maand hier is november, het gemiddelde aantal regendagen is 7.6. De minst regenachtige maand is hier juli, het gemiddelde aantal regendagen is 0.8.

Wanneer u rond Sardinia reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Italië Mont Blanc (Monte Bianco) de Courmayeur (4748 m) en het laagste punt is Mediterranean Sea (0 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Sardinia te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Sardinia in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Sardinia in januari is 14.4 ℃ (57.92 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5.7 ℃ (42.26 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15 ℃ (59 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.6 ℃ (58.28 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 6.8. De gemiddelde regenval is 50.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:27 (uren en minuten), in midden in de maand 9:42 en aan het einde van de maand 10:09.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Sardinia in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Sardinia in februari is 14.8 ℃ (58.64 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.1 ℃ (42.98 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.6 ℃ (58.28 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.6 ℃ (60.08 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 6.9. De gemiddelde regenval is 53.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:09 (uren en minuten), in midden in de maand 10:42 en aan het einde van de maand 11:19.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Sardinia in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Sardinia in maart is 16.4 ℃ (61.52 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.5 ℃ (45.5 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.6 ℃ (60.08 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.7 ℃ (63.86 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 6.8. De gemiddelde regenval is 39.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:19 (uren en minuten), in midden in de maand 11:57 en aan het einde van de maand 12:36.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Sardinia in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Sardinia in april is 19 ℃ (66.2 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8.9 ℃ (48.02 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.7 ℃ (63.86 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.2 ℃ (70.16 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 7.2. De gemiddelde regenval is 40.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:36 (uren en minuten), in midden in de maand 13:14 en aan het einde van de maand 13:49.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Sardinia in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Sardinia in mei is 23.4 ℃ (74.12 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.7 ℃ (54.86 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.2 ℃ (70.16 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.15 ℃ (77.27 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 4.5. De gemiddelde regenval is 26.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:49 (uren en minuten), in midden in de maand 14:19 en aan het einde van de maand 14:42.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Sardinia in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Sardinia in juni is 26.9 ℃ (80.42 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.2 ℃ (61.16 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.15 ℃ (77.27 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.75 ℃ (83.75 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 2. De gemiddelde regenval is 11.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:42 (uren en minuten), in midden in de maand 14:54 en aan het einde van de maand 14:54.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Sardinia in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Sardinia in juli is 30.6 ℃ (87.08 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.2 ℃ (66.56 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.75 ℃ (83.75 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.15 ℃ (88.07 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 0.8. De gemiddelde regenval is 4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:54 (uren en minuten), in midden in de maand 14:41 en aan het einde van de maand 14:18.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Sardinia in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Sardinia in augustus is 31.7 ℃ (89.06 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.9 ℃ (67.82 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.15 ℃ (88.07 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.5 ℃ (85.1 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 1.3. De gemiddelde regenval is 7.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:18 (uren en minuten), in midden in de maand 13:47 en aan het einde van de maand 13:12.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Sardinia in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Sardinia in september is 27.3 ℃ (81.14 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.3 ℃ (63.14 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.5 ℃ (85.1 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.6 ℃ (78.08 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 4.2. De gemiddelde regenval is 35.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:12 (uren en minuten), in midden in de maand 12:35 en aan het einde van de maand 11:57.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Sardinia in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Sardinia in oktober is 23.9 ℃ (75.02 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14 ℃ (57.2 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.6 ℃ (78.08 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.35 ℃ (70.43 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 6.4. De gemiddelde regenval is 52.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:57 (uren en minuten), in midden in de maand 11:19 en aan het einde van de maand 10:43.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Sardinia in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Sardinia in november is 18.8 ℃ (65.84 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.5 ℃ (49.1 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.35 ℃ (70.43 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.2 ℃ (62.96 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 7.6. De gemiddelde regenval is 58.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:43 (uren en minuten), in midden in de maand 10:10 en aan het einde van de maand 9:43.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Sardinia in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Sardinia in december is 15.6 ℃ (60.08 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.9 ℃ (44.42 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.2 ℃ (62.96 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15 ℃ (59 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 7.3. De gemiddelde regenval is 49.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:43 (uren en minuten), in midden in de maand 9:27 en aan het einde van de maand 9:24.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Sardinia kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Cagliaritemperatuur: - hoogste temperatuur: 15.6 ℃ (60.08 ℉)laagste temperatuur: 6.9 ℃ (44.42 ℉)regenval: 49.4mmregenachtige dagen: 7.3
Algherotemperatuur: - hoogste temperatuur: 14.6 ℃ (58.28 ℉)laagste temperatuur: 6.9 ℃ (44.42 ℉)regenval: 63.8mmregenachtige dagen: 7.4
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.