Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Seychellen

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Seychellen te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Afrika - Seychellen

Welk weer te verwachten in Seychellen

Het klimaat van de Seychellen is een tropische zee. Je kunt altijd warm weer verwachten zonder extreme omstandigheden. Er is een koeler seizoen tijdens de zuidoostelijke moesson van eind mei tot september, en warmer seizoen tijdens de noordwestelijke moesson van maart tot mei.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Beau Vallon, La Digue, Mahé, Outer Seychelles, Praslin, Silhouette Island, Victoria.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is maart, de gemiddelde maximumtemperatuur is 31.9 ℃ (89.42 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 25.6 ℃ (78.08 ℉). De koudste maand hier is augustus, de gemiddelde maximumtemperatuur is 28.2 ℃ (82.76 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 24.5 ℃ (76.1 ℉). De meest regenachtige maand hier is december, het gemiddelde aantal regendagen is 20.7. De minst regenachtige maand is hier februari, het gemiddelde aantal regendagen is 12.7.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Seychellen reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Morne Seychellois (905 m) en het laagste punt is Indian Ocean (0 m). Er zijn dus geen grote hoogteverschillen in dit land. Maar de hoogte beïnvloedt het weer zelfs. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Seychellen te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Seychellen in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Seychellen in januari is 30.7 ℃ (87.26 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.6 ℃ (76.28 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.95 ℃ (87.71 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31 ℃ (87.8 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 19.6. De gemiddelde regenval is 409.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:23 (uren en minuten), in midden in de maand 12:21 en aan het einde van de maand 12:18.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Seychellen in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Seychellen in februari is 31.3 ℃ (88.34 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.9 ℃ (76.82 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31 ℃ (87.8 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.6 ℃ (88.88 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 12.7. De gemiddelde regenval is 247.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:18 (uren en minuten), in midden in de maand 12:15 en aan het einde van de maand 12:11.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Seychellen in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Seychellen in maart is 31.9 ℃ (89.42 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25.6 ℃ (78.08 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.6 ℃ (88.88 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.55 ℃ (88.79 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 15.1. De gemiddelde regenval is 199 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:11 (uren en minuten), in midden in de maand 12:07 en aan het einde van de maand 12:03.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Seychellen in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Seychellen in april is 31.2 ℃ (88.16 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 26.2 ℃ (79.16 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.55 ℃ (88.79 ℉). Op de eind april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.9 ℃ (87.62 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 16.2. De gemiddelde regenval is 185.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:03 (uren en minuten), in midden in de maand 12:00 en aan het einde van de maand 11:57.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Seychellen in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Seychellen in mei is 30.6 ℃ (87.08 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25.3 ℃ (77.54 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.9 ℃ (87.62 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.75 ℃ (85.55 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 16. De gemiddelde regenval is 163 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:57 (uren en minuten), in midden in de maand 11:54 en aan het einde van de maand 11:52.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Seychellen in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Seychellen in juni is 28.9 ℃ (84.02 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25.6 ℃ (78.08 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.75 ℃ (85.55 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.15 ℃ (84.47 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 17. De gemiddelde regenval is 118.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:52 (uren en minuten), in midden in de maand 11:51 en aan het einde van de maand 11:51.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Seychellen in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Seychellen in juli is 29.4 ℃ (84.92 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.3 ℃ (75.74 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.15 ℃ (84.47 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.8 ℃ (83.84 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 16.9. De gemiddelde regenval is 89.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:51 (uren en minuten), in midden in de maand 11:52 en aan het einde van de maand 11:54.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Seychellen in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Seychellen in augustus is 28.2 ℃ (82.76 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.5 ℃ (76.1 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.8 ℃ (83.84 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.6 ℃ (83.48 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 16.4. De gemiddelde regenval is 123.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:54 (uren en minuten), in midden in de maand 11:57 en aan het einde van de maand 12:00.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Seychellen in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Seychellen in september is 29 ℃ (84.2 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25.3 ℃ (77.54 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.6 ℃ (83.48 ℉). Op de eind september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.55 ℃ (85.19 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 16.6. De gemiddelde regenval is 164.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:00 (uren en minuten), in midden in de maand 12:04 en aan het einde van de maand 12:07.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Seychellen in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Seychellen in oktober is 30.1 ℃ (86.18 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.7 ℃ (76.46 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.55 ℃ (85.19 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.95 ℃ (85.91 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 16. De gemiddelde regenval is 179.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:07 (uren en minuten), in midden in de maand 12:11 en aan het einde van de maand 12:15.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Seychellen in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Seychellen in november is 29.8 ℃ (85.64 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.1 ℃ (75.38 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.95 ℃ (85.91 ℉). Op de eind november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.5 ℃ (86.9 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 16. De gemiddelde regenval is 190.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:15 (uren en minuten), in midden in de maand 12:18 en aan het einde van de maand 12:21.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Seychellen in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Seychellen in december is 31.2 ℃ (88.16 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24 ℃ (75.2 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.5 ℃ (86.9 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.95 ℃ (87.71 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 20.7. De gemiddelde regenval is 306.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:21 (uren en minuten), in midden in de maand 12:23 en aan het einde van de maand 12:23.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.