Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Siberia

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Siberia? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Asia - Russland - Siberia

Hvilket vær kan du forvente i Siberia

Siberia er en del av Russland. Klimaet i Russland er svært variert. Den spenner fra stepper i sør gjennom fuktig kontinentale i mye av det europeiske Russland, og klimaet er subarktisk i Sibir og det er tundra klima i polar nord. Vintrene er kule langs Svartehavskysten, men frigid i Sibir - og noe mellom disse to i de mer sentrale delene av Russland. Sumrene varierer fra varme i steppene for å kjøle seg langs den arktiske kysten.

Når du snakker om det vanlige været i dette området, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Abakan, Achinsk, Altai Krai, Altai Republic, Angarsk, Arshan, Barnaul, Berdsk, Biysk, Bolshevik Island, Bratsk, Buryatia, Chita, Daursky Nature Reserve, Dikson, Dudinka, Eastern Siberia, Evenkia, Gorno Altaisk, Igarka, Irkutsk, Irkutsk Oblast, Kansk, Kemerovo, Kemerovo Oblast, Khakassia, Khoyto Gol, Krasnoyarsk, Krasnoyarsk Krai, Kyzyl, Lake Baikal, Listvyanka, Mariinsk, Nizhneudinsk, Norilsk, Novaya Chara, Novokuznetsk, Novosibirsk, Novosibirsk Oblast, Olkhon, Omsk, Omsk Oblast, Orlik, Putoransky Nature Reserve, Severnaya Zemlya, Severobaikalsk, Seversk, Sheregesh, Slyudyanka, Srostki, Tashtagol, Taymyria, Tayshet, Tomsk, Tomsk Oblast, Tunkinsky National Park, Tyva, Ulan Ude, Western Siberia, Yeniseysk, Zabaykalsk, Zabaykalsky Krai, Zheleznogorsk.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt Novosibirsk Og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Juli, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 26.1 ℃ (78.98 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 14.5 ℃ (58.1 ℉). Den kaldeste måneden her er Januar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er -12.3 ℃ (9.86 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er -19.6 ℃ (-3.28 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Oktober, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 9.1. Den minste regnfulle måneden her er Mars, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 5.

Når du reiser rundt Siberia, bør du alltid vurdere høyden på stedet også. Vi må minne deg om at høyeste punktet i Russland er Gora El'brus (5642 m) og det laveste punktet er Caspian Sea (-28 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Siberia. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Siberia i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Siberia i Januar er -12.3 ℃ (9.86 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -19.6 ℃ (-3.28 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -10.6 ℃ (12.92 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -11.3 ℃ (11.66 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 19.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 7:14 (timer og minutter), i midten av måneden 7:46 og i slutten av måneden 8:37.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Siberia i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Siberia i Februar er -10.3 ℃ (13.46 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -19.2 ℃ (-2.56 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -11.3 ℃ (11.66 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -6.35 ℃ (20.57 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 5.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 12.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 8:37 (timer og minutter), i midten av måneden 9:38 og i slutten av måneden 10:44.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Siberia i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Siberia i Mars er -2.4 ℃ (27.68 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -11.7 ℃ (10.94 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -6.35 ℃ (20.57 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 3 ℃ (37.4 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 12.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:44 (timer og minutter), i midten av måneden 11:52 og i slutten av måneden 13:00.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Siberia i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Siberia i April er 8.4 ℃ (47.12 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -1.5 ℃ (29.3 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 3 ℃ (37.4 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 12.85 ℃ (55.13 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 24.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:00 (timer og minutter), i midten av måneden 14:07 og i slutten av måneden 15:11.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Siberia i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Siberia i Mai er 17.3 ℃ (63.14 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 5.7 ℃ (42.26 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 12.85 ℃ (55.13 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.7 ℃ (69.26 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 36.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 15:11 (timer og minutter), i midten av måneden 16:09 og i slutten av måneden 16:55.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Siberia i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Siberia i Juni er 24.1 ℃ (75.38 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 12.7 ℃ (54.86 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.7 ℃ (69.26 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.1 ℃ (77.18 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 7.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 38.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 16:55 (timer og minutter), i midten av måneden 17:20 og i slutten av måneden 17:19.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Siberia i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Siberia i Juli er 26.1 ℃ (78.98 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 14.5 ℃ (58.1 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.1 ℃ (77.18 ℉). På slutten Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.35 ℃ (75.83 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 8.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 65.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 17:19 (timer og minutter), i midten av måneden 16:52 og i slutten av måneden 16:06.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Siberia i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Siberia i August er 22.6 ℃ (72.68 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 12 ℃ (53.6 ℉). På begynnelsen August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.35 ℃ (75.83 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.65 ℃ (67.37 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 66.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 16:06 (timer og minutter), i midten av måneden 15:08 og i slutten av måneden 14:05.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Siberia i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Siberia i September er 16.7 ℃ (62.06 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 6.7 ℃ (44.06 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.65 ℃ (67.37 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 11.8 ℃ (53.24 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 8.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 35.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:05 (timer og minutter), i midten av måneden 12:59 og i slutten av måneden 11:52.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Siberia i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Siberia i Oktober er 6.9 ℃ (44.42 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 0.2 ℃ (32.36 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 11.8 ℃ (53.24 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 2.1 ℃ (35.78 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 9.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 36.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:52 (timer og minutter), i midten av måneden 10:45 og i slutten av måneden 9:40.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Siberia i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Siberia i November er -2.7 ℃ (27.14 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -9 ℃ (15.8 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 2.1 ℃ (35.78 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -5.8 ℃ (21.56 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 28.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:40 (timer og minutter), i midten av måneden 8:39 og i slutten av måneden 7:48.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Siberia i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Siberia i Desember er -8.9 ℃ (15.98 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -16.3 ℃ (2.66 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -5.8 ℃ (21.56 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -10.6 ℃ (12.92 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 5.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 20.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 7:48 (timer og minutter), i midten av måneden 7:15 og i slutten av måneden 7:10.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Siberia på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Omsktemperatur: -14.5 ℃ (5.9 ℉)høyeste temperatur: -10.1 ℃ (13.82 ℉)laveste temperatur: -18 ℃ (-0.4 ℉)nedbør: 21.9mmregnfulle dager: 5.9
Irkutsktemperatur: -15.5 ℃ (4.1 ℉)høyeste temperatur: -10.7 ℃ (12.74 ℉)laveste temperatur: -19.8 ℃ (-3.64 ℉)nedbør: 19.2mmregnfulle dager: 5
Dudinkatemperatur: - høyeste temperatur: -20.6 ℃ (-5.08 ℉)laveste temperatur: -29 ℃ (-20.2 ℉)nedbør: 48.8mmregnfulle dager: 14
Tomsktemperatur: - høyeste temperatur: -10.7 ℃ (12.74 ℉)laveste temperatur: -19.2 ℃ (-2.56 ℉)nedbør: 40.8mmregnfulle dager: 11.3
Novosibirsktemperatur: - høyeste temperatur: -8.9 ℃ (15.98 ℉)laveste temperatur: -16.3 ℃ (2.66 ℉)nedbør: 20.4mmregnfulle dager: 5.9
Kemerovotemperatur: - høyeste temperatur: -10.4 ℃ (13.28 ℉)laveste temperatur: -19.5 ℃ (-3.1 ℉)nedbør: 27.1mmregnfulle dager: 8.1
Barnaultemperatur: - høyeste temperatur: -9.3 ℃ (15.26 ℉)laveste temperatur: -17.8 ℃ (-0.039999999999999 ℉)nedbør: 24.3mmregnfulle dager: 8
Chitatemperatur: - høyeste temperatur: -15.9 ℃ (3.38 ℉)laveste temperatur: -28.5 ℃ (-19.3 ℉)nedbør: 3.9mmregnfulle dager: 1
Kyzyltemperatur: - høyeste temperatur: -21.8 ℃ (-7.24 ℉)laveste temperatur: -30.2 ℃ (-22.36 ℉)nedbør: 12mmregnfulle dager: 4
Gorno Altaisktemperatur: - høyeste temperatur: 0.2 ℃ (32.36 ℉)laveste temperatur: 0.2 ℃ (32.36 ℉)nedbør: 0mmregnfulle dager: 0
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.