Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Siberia

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Siberia te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Azië - Rusland - Siberia

Welk weer te verwachten in Siberia

Siberia maakt deel uit van Rusland. Het klimaat in Rusland is zeer gevarieerd. Het varieert van steppes in het zuiden tot vochtige continentale gebieden in een groot deel van het Europese Rusland, en het klimaat is subarctisch in Siberië en er is een toendraklimaat in het polaire noorden. De winters zijn koel langs de kust van de Zwarte Zee, maar ijskoud in Siberië - en iets tussen deze twee in de meer centrale delen van Rusland. De zomers variëren van warm in de steppen tot afkoeling langs de Arctische kust.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Abakan, Achinsk, Altai Krai, Altai Republic, Angarsk, Arshan, Barnaul, Berdsk, Biysk, Bolshevik Island, Bratsk, Buryatia, Chita, Daursky Nature Reserve, Dikson, Dudinka, Eastern Siberia, Evenkia, Gorno Altaisk, Igarka, Irkutsk, Irkutsk Oblast, Kansk, Kemerovo, Kemerovo Oblast, Khakassia, Khoyto Gol, Krasnoyarsk, Krasnoyarsk Krai, Kyzyl, Lake Baikal, Listvyanka, Mariinsk, Nizhneudinsk, Norilsk, Novaya Chara, Novokuznetsk, Novosibirsk, Novosibirsk Oblast, Olkhon, Omsk, Omsk Oblast, Orlik, Putoransky Nature Reserve, Severnaya Zemlya, Severobaikalsk, Seversk, Sheregesh, Slyudyanka, Srostki, Tashtagol, Taymyria, Tayshet, Tomsk, Tomsk Oblast, Tunkinsky National Park, Tyva, Ulan Ude, Western Siberia, Yeniseysk, Zabaykalsk, Zabaykalsky Krai, Zheleznogorsk.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Novosibirsk en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 26.1 ℃ (78.98 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 14.5 ℃ (58.1 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is -12.3 ℃ (9.86 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is -19.6 ℃ (-3.28 ℉). De meest regenachtige maand hier is oktober, het gemiddelde aantal regendagen is 9.1. De minst regenachtige maand is hier maart, het gemiddelde aantal regendagen is 5.

Wanneer u rond Siberia reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Rusland Gora El'brus (5642 m) en het laagste punt is Caspian Sea (-28 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Siberia te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Siberia in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Siberia in januari is -12.3 ℃ (9.86 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -19.6 ℃ (-3.28 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -10.6 ℃ (12.92 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -11.3 ℃ (11.66 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 6. De gemiddelde regenval is 19.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 7:14 (uren en minuten), in midden in de maand 7:46 en aan het einde van de maand 8:37.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Siberia in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Siberia in februari is -10.3 ℃ (13.46 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -19.2 ℃ (-2.56 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -11.3 ℃ (11.66 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -6.35 ℃ (20.57 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 5.1. De gemiddelde regenval is 12.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:37 (uren en minuten), in midden in de maand 9:38 en aan het einde van de maand 10:44.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Siberia in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Siberia in maart is -2.4 ℃ (27.68 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -11.7 ℃ (10.94 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -6.35 ℃ (20.57 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 3 ℃ (37.4 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 5. De gemiddelde regenval is 12.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:44 (uren en minuten), in midden in de maand 11:52 en aan het einde van de maand 13:00.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Siberia in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Siberia in april is 8.4 ℃ (47.12 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -1.5 ℃ (29.3 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 3 ℃ (37.4 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.85 ℃ (55.13 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 6. De gemiddelde regenval is 24.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:00 (uren en minuten), in midden in de maand 14:07 en aan het einde van de maand 15:11.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Siberia in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Siberia in mei is 17.3 ℃ (63.14 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5.7 ℃ (42.26 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.85 ℃ (55.13 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.7 ℃ (69.26 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 8. De gemiddelde regenval is 36.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:11 (uren en minuten), in midden in de maand 16:09 en aan het einde van de maand 16:55.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Siberia in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Siberia in juni is 24.1 ℃ (75.38 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.7 ℃ (54.86 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.7 ℃ (69.26 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.1 ℃ (77.18 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 7.1. De gemiddelde regenval is 38.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 16:55 (uren en minuten), in midden in de maand 17:20 en aan het einde van de maand 17:19.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Siberia in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Siberia in juli is 26.1 ℃ (78.98 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.5 ℃ (58.1 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.1 ℃ (77.18 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.35 ℃ (75.83 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 8.1. De gemiddelde regenval is 65.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 17:19 (uren en minuten), in midden in de maand 16:52 en aan het einde van de maand 16:06.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Siberia in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Siberia in augustus is 22.6 ℃ (72.68 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12 ℃ (53.6 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.35 ℃ (75.83 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.65 ℃ (67.37 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 9. De gemiddelde regenval is 66.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 16:06 (uren en minuten), in midden in de maand 15:08 en aan het einde van de maand 14:05.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Siberia in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Siberia in september is 16.7 ℃ (62.06 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.7 ℃ (44.06 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.65 ℃ (67.37 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.8 ℃ (53.24 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 8.1. De gemiddelde regenval is 35.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:05 (uren en minuten), in midden in de maand 12:59 en aan het einde van de maand 11:52.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Siberia in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Siberia in oktober is 6.9 ℃ (44.42 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 0.2 ℃ (32.36 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.8 ℃ (53.24 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 2.1 ℃ (35.78 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 9.1. De gemiddelde regenval is 36.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:52 (uren en minuten), in midden in de maand 10:45 en aan het einde van de maand 9:40.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Siberia in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Siberia in november is -2.7 ℃ (27.14 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -9 ℃ (15.8 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 2.1 ℃ (35.78 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -5.8 ℃ (21.56 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 8. De gemiddelde regenval is 28.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:40 (uren en minuten), in midden in de maand 8:39 en aan het einde van de maand 7:48.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Siberia in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Siberia in december is -8.9 ℃ (15.98 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -16.3 ℃ (2.66 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -5.8 ℃ (21.56 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -10.6 ℃ (12.92 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 5.9. De gemiddelde regenval is 20.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 7:48 (uren en minuten), in midden in de maand 7:15 en aan het einde van de maand 7:10.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Siberia kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Omsktemperatuur: -14.5 ℃ (5.9 ℉)hoogste temperatuur: -10.1 ℃ (13.82 ℉)laagste temperatuur: -18 ℃ (-0.4 ℉)regenval: 21.9mmregenachtige dagen: 5.9
Irkutsktemperatuur: -15.5 ℃ (4.1 ℉)hoogste temperatuur: -10.7 ℃ (12.74 ℉)laagste temperatuur: -19.8 ℃ (-3.64 ℉)regenval: 19.2mmregenachtige dagen: 5
Dudinkatemperatuur: - hoogste temperatuur: -20.6 ℃ (-5.08 ℉)laagste temperatuur: -29 ℃ (-20.2 ℉)regenval: 48.8mmregenachtige dagen: 14
Tomsktemperatuur: - hoogste temperatuur: -10.7 ℃ (12.74 ℉)laagste temperatuur: -19.2 ℃ (-2.56 ℉)regenval: 40.8mmregenachtige dagen: 11.3
Novosibirsktemperatuur: - hoogste temperatuur: -8.9 ℃ (15.98 ℉)laagste temperatuur: -16.3 ℃ (2.66 ℉)regenval: 20.4mmregenachtige dagen: 5.9
Kemerovotemperatuur: - hoogste temperatuur: -10.4 ℃ (13.28 ℉)laagste temperatuur: -19.5 ℃ (-3.1 ℉)regenval: 27.1mmregenachtige dagen: 8.1
Barnaultemperatuur: - hoogste temperatuur: -9.3 ℃ (15.26 ℉)laagste temperatuur: -17.8 ℃ (-0.039999999999999 ℉)regenval: 24.3mmregenachtige dagen: 8
Chitatemperatuur: - hoogste temperatuur: -15.9 ℃ (3.38 ℉)laagste temperatuur: -28.5 ℃ (-19.3 ℉)regenval: 3.9mmregenachtige dagen: 1
Kyzyltemperatuur: - hoogste temperatuur: -21.8 ℃ (-7.24 ℉)laagste temperatuur: -30.2 ℃ (-22.36 ℉)regenval: 12mmregenachtige dagen: 4
Gorno Altaisktemperatuur: - hoogste temperatuur: 0.2 ℃ (32.36 ℉)laagste temperatuur: 0.2 ℃ (32.36 ℉)regenval: 0mmregenachtige dagen: 0
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.