Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Slovenië

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Slovenië te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Europa - Slovenië

Welk weer te verwachten in Slovenië

Het klimaat van Slovenië is mediterraan aan de kust, maar continentaal in de plateaus en valleien in het oosten. Je kunt zacht weer verwachten in het westen en milde tot hete zomers en koude winters in het oosten. Je kunt ook sneeuw verwachten in de winter in de Alpen van Slovenië.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Bled, Bovec, Brežice, Celje, Central Slovenia, Cerklje na Gorenjskem, Coast and Karst, Divača, Dovje Mojstrana, Eastern Slovenia, Goričko Landscape Park, Grosuplje, Idrija, Inner Carniola, Izola, Julian Alps, Kamnik, Kobarid, Koper, Kranj, Kranjska Gora, Lendava, Lipica, Ljubljana, Luče, Maribor, Murska Sobota, Nova Gorica, Novo Mesto, Piran, Pohorje Savinjska, Portorož, Postojna, Ptuj, Sevnica, Sežana, Slovenj Gradec, Solčava, Southeastern Slovenia, Soča Valley, Srednja Dobrava, Tolmin, Trbovlje, Triglav National Park, Zagorje ob Savi, Škofja Loka.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 26.6 ℃ (79.88 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 14.4 ℃ (57.92 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 3.2 ℃ (37.76 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is -2.6 ℃ (27.32 ℉). De meest regenachtige maand hier is juni, het gemiddelde aantal regendagen is 16. De minst regenachtige maand is hier februari, het gemiddelde aantal regendagen is 10.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Slovenië reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Triglav (2864 m) en het laagste punt is Adriatic Sea (0 m). Er zijn dus vrij grote hoogteverschillen in dit land, dus je kunt verwachten dat het weer ook op verschillende hoogten verschillend is. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Slovenië te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Slovenië in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Slovenië in januari is 3.2 ℃ (37.76 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -2.6 ℃ (27.32 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 3.35 ℃ (38.03 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 4.8 ℃ (40.64 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 12. De gemiddelde regenval is 72.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:41 (uren en minuten), in midden in de maand 9:02 en aan het einde van de maand 9:36.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Slovenië in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Slovenië in februari is 6.4 ℃ (43.52 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -1.7 ℃ (28.94 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 4.8 ℃ (40.64 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9 ℃ (48.2 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 10. De gemiddelde regenval is 69.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:36 (uren en minuten), in midden in de maand 10:19 en aan het einde van de maand 11:06.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Slovenië in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Slovenië in maart is 11.6 ℃ (52.88 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 1.6 ℃ (34.88 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9 ℃ (48.2 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.6 ℃ (56.48 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 12.1. De gemiddelde regenval is 87.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:06 (uren en minuten), in midden in de maand 11:55 en aan het einde van de maand 12:44.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Slovenië in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Slovenië in april is 15.6 ℃ (60.08 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5.2 ℃ (41.36 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.6 ℃ (56.48 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.05 ℃ (64.49 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 13.7. De gemiddelde regenval is 103.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:44 (uren en minuten), in midden in de maand 13:32 en aan het einde van de maand 14:18.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Slovenië in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Slovenië in mei is 20.5 ℃ (68.9 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.4 ℃ (48.92 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.05 ℃ (64.49 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.25 ℃ (72.05 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 15.1. De gemiddelde regenval is 111.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:18 (uren en minuten), in midden in de maand 14:57 en aan het einde van de maand 15:27.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Slovenië in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Slovenië in juni is 24 ℃ (75.2 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.9 ℃ (55.22 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.25 ℃ (72.05 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.3 ℃ (77.54 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 16. De gemiddelde regenval is 150.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:27 (uren en minuten), in midden in de maand 15:44 en aan het einde van de maand 15:43.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Slovenië in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Slovenië in juli is 26.6 ℃ (79.88 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.4 ℃ (57.92 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.3 ℃ (77.54 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.4 ℃ (79.52 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 12.8. De gemiddelde regenval is 115 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:43 (uren en minuten), in midden in de maand 15:26 en aan het einde van de maand 14:55.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Slovenië in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Slovenië in augustus is 26.2 ℃ (79.16 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.9 ℃ (58.82 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.4 ℃ (79.52 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.75 ℃ (74.75 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 12.1. De gemiddelde regenval is 134.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:55 (uren en minuten), in midden in de maand 14:16 en aan het einde van de maand 13:31.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Slovenië in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Slovenië in september is 21.3 ℃ (70.34 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11 ℃ (51.8 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.75 ℃ (74.75 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.5 ℃ (65.3 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 12.3. De gemiddelde regenval is 134.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:31 (uren en minuten), in midden in de maand 12:43 en aan het einde van de maand 11:55.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Slovenië in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Slovenië in oktober is 15.7 ℃ (60.26 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.8 ℃ (44.24 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.5 ℃ (65.3 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.85 ℃ (53.33 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 12.9. De gemiddelde regenval is 150.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:55 (uren en minuten), in midden in de maand 11:07 en aan het einde van de maand 10:20.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Slovenië in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Slovenië in november is 8 ℃ (46.4 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 1.9 ℃ (35.42 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.85 ℃ (53.33 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 5.75 ℃ (42.35 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 13.8. De gemiddelde regenval is 137.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:20 (uren en minuten), in midden in de maand 9:38 en aan het einde van de maand 9:03.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Slovenië in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Slovenië in december is 3.5 ℃ (38.3 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -1.5 ℃ (29.3 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 5.75 ℃ (42.35 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 3.35 ℃ (38.03 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 12.7. De gemiddelde regenval is 103.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:03 (uren en minuten), in midden in de maand 8:42 en aan het einde van de maand 8:38.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Slovenië kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Ljubljanatemperatuur: - hoogste temperatuur: 3.5 ℃ (38.3 ℉)laagste temperatuur: -1.5 ℃ (29.3 ℉)regenval: 103.6mmregenachtige dagen: 12.7
Maribortemperatuur: - hoogste temperatuur: 4.7 ℃ (40.46 ℉)laagste temperatuur: -2 ℃ (28.4 ℉)regenval: 66.3mmregenachtige dagen: 10.8
Novo Mestotemperatuur: - hoogste temperatuur: 4.4 ℃ (39.92 ℉)laagste temperatuur: -2 ℃ (28.4 ℉)regenval: 80mmregenachtige dagen: 12.7
Portoroztemperatuur: - hoogste temperatuur: 9.9 ℃ (49.82 ℉)laagste temperatuur: 1.6 ℃ (34.88 ℉)regenval: 75.5mmregenachtige dagen: 9.8
Ratecetemperatuur: - hoogste temperatuur: 1.7 ℃ (35.06 ℉)laagste temperatuur: -6.4 ℃ (20.48 ℉)regenval: 94.1mmregenachtige dagen: 10.1
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.