Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Sør-Korea

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Sør-Korea? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Asia - Sør-Korea

Hvilket vær kan du forvente i Sør-Korea

Klimaet i Sør-Korea er temperert. Regnfall er vanligvis tyngre om sommeren enn om vinteren, vintrene er vanligvis veldig kalde. De er varmere på kysten og kaldere i fjellene. Været påvirkes av den østasiatiske monsunen, regnet er den sterkeste i juni og juli.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Andong, Ansan, Asan, Baengnyeong Island, Boryeong, Bundang, Busan, Buyeo, Changwon, Cheonan, Cheongju, Cheorwon, Chujado, Chuncheon, Chungju, DMZ, Daebudo, Daegu, Daejeon, Damyang, Danyang, Deokjeok Island, Deokso, Dokdo, Donghae, Ganghwa Island, Gangneung, Gangwon, Gapyeong, Gayasan National Park, Geoje, Gimcheon, Gimhae, Gimje, Gongju, Goseong, Goyang, Guinsa, Gumi, Gunsan, Gwacheon, Gwandong Palgyeong, Gwangju, Gwangyang, Gyeonggi, Gyeongju, Hallasan National Park, Haman County, Hampyeong, Hongdo, Hongseong, Hwacheon, Icheon, Iksan, Incheon, Inje, Jebudo, Jecheon, Jeju, Jeju Si, Jeju City, Jeongdongjin, Jeongeup, Jeongseon, Jeonju, Jindo, Jinju, Jirisan National Park, Jumunjin, Marado Island, Miryang, Mokpo, Muan, Muju, Mungyeong Saejae Provincial Park, Muuido, Naju, Namhae, Namhansanseong, Namwon, North Chungcheong, North Gyeongsang, North Jeolla, Odaesan National Park, Paju, Pangyo, Pohang, Pyeongchang, Sacheon, Samcheok, Sejong City, Seogwipo Si, Seoraksan National Park, Seosan, Seoul, Sokcho, Somaemuldo, Songdo, Songnisan National Park, South Chungcheong, South Gyeongsang, South Jeolla, Suanbo, Suncheon, Suwon, Taebaek, Tongyeong, Udo Island, Uijeongbu, Ulleungdo, Ulsan, Wolmyeongdong, Wonju, Yanggu, Yangsan, Yangyang, Yeongjong Island, Yeongju, Yeongnam, Yeongwol, Yeonpyeong Island, Yeosu, Yongin.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er August, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 30.4 ℃ (86.72 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 22.3 ℃ (72.14 ℉). Den kaldeste måneden her er Januar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 1.8 ℃ (35.24 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er -6 ℃ (21.2 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Juli, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 15.5. Den minste regnfulle måneden her er Februar, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 5.9.

Når du reiser til noen steder i Sør-Korea, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Halla-san (1950 m) og det laveste punktet er Sea of Japan (0 m). Så forskjellene i høyder i dette landet er ikke ubetydelige, og du bør forvente at været skal være forskjellig på steder i forskjellige høyder. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Sør-Korea. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Sør-Korea i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Sør-Korea i Januar er 1.8 ℃ (35.24 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -6 ℃ (21.2 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 3.15 ℃ (37.67 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 3.05 ℃ (37.49 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 21.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:36 (timer og minutter), i midten av måneden 9:51 og i slutten av måneden 10:16.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Sør-Korea i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Sør-Korea i Februar er 4.3 ℃ (39.74 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -3.8 ℃ (25.16 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 3.05 ℃ (37.49 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 7.35 ℃ (45.23 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 5.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 23.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:16 (timer og minutter), i midten av måneden 10:47 og i slutten av måneden 11:21.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Sør-Korea i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Sør-Korea i Mars er 10.4 ℃ (50.72 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 1.3 ℃ (34.34 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 7.35 ℃ (45.23 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 14.1 ℃ (57.38 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 6.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 46 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:21 (timer og minutter), i midten av måneden 11:58 og i slutten av måneden 12:34.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Sør-Korea i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Sør-Korea i April er 17.8 ℃ (64.04 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 7.6 ℃ (45.68 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 14.1 ℃ (57.38 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.5 ℃ (68.9 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 8.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 75.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:34 (timer og minutter), i midten av måneden 13:09 og i slutten av måneden 13:42.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Sør-Korea i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Sør-Korea i Mai er 23.2 ℃ (73.76 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 12.8 ℃ (55.04 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.5 ℃ (68.9 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.35 ℃ (77.63 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 8.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 101.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:42 (timer og minutter), i midten av måneden 14:11 og i slutten av måneden 14:32.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Sør-Korea i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Sør-Korea i Juni er 27.5 ℃ (81.5 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.9 ℃ (64.22 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.35 ℃ (77.63 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.4 ℃ (83.12 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 9.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 133.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:32 (timer og minutter), i midten av måneden 14:44 og i slutten av måneden 14:43.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Sør-Korea i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Sør-Korea i Juli er 29.3 ℃ (84.74 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 21.6 ℃ (70.88 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.4 ℃ (83.12 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.85 ℃ (85.73 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 15.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 326.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:43 (timer og minutter), i midten av måneden 14:31 og i slutten av måneden 14:10.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Sør-Korea i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Sør-Korea i August er 30.4 ℃ (86.72 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.3 ℃ (72.14 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.85 ℃ (85.73 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.4 ℃ (83.12 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 14.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 351.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:10 (timer og minutter), i midten av måneden 13:41 og i slutten av måneden 13:08.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Sør-Korea i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Sør-Korea i September er 26.4 ℃ (79.52 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16.9 ℃ (62.42 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.4 ℃ (83.12 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.05 ℃ (73.49 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 8.6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 137.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:08 (timer og minutter), i midten av måneden 12:33 og i slutten av måneden 11:57.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Sør-Korea i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Sør-Korea i Oktober er 19.7 ℃ (67.46 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 9.8 ℃ (49.64 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.05 ℃ (73.49 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 15.75 ℃ (60.35 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 6.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 48.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:57 (timer og minutter), i midten av måneden 11:22 og i slutten av måneden 10:47.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Sør-Korea i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Sør-Korea i November er 11.8 ℃ (53.24 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 3 ℃ (37.4 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 15.75 ℃ (60.35 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 8.15 ℃ (46.67 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 8.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 52.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:47 (timer og minutter), i midten av måneden 10:16 og i slutten av måneden 9:52.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Sør-Korea i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Sør-Korea i Desember er 4.5 ℃ (40.1 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -3.2 ℃ (26.24 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 8.15 ℃ (46.67 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 3.15 ℃ (37.67 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 7.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 25.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:52 (timer og minutter), i midten av måneden 9:37 og i slutten av måneden 9:34.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Sør-Korea på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Seoultemperatur: - høyeste temperatur: 4.5 ℃ (40.1 ℉)laveste temperatur: -3.2 ℃ (26.24 ℉)nedbør: 25.2mmregnfulle dager: 7.3
Gangneungtemperatur: - høyeste temperatur: 8.3 ℃ (46.94 ℉)laveste temperatur: -0.3 ℃ (31.46 ℉)nedbør: 44.1mmregnfulle dager: 4.8
Daejeontemperatur: - høyeste temperatur: 6.4 ℃ (43.52 ℉)laveste temperatur: -3.7 ℃ (25.34 ℉)nedbør: 30.1mmregnfulle dager: 9.2
Gwangjutemperatur: - høyeste temperatur: 8.1 ℃ (46.58 ℉)laveste temperatur: -1 ℃ (30.2 ℉)nedbør: 32.3mmregnfulle dager: 9.6
Busantemperatur: - høyeste temperatur: 10.7 ℃ (51.26 ℉)laveste temperatur: 2 ℃ (35.6 ℉)nedbør: 24.8mmregnfulle dager: 4.2
Jejutemperatur: - høyeste temperatur: 10.9 ℃ (51.62 ℉)laveste temperatur: 5.2 ℃ (41.36 ℉)nedbør: 45.4mmregnfulle dager: 10.9
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.