Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de South Dakota

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar South Dakota te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Welk weer te verwachten in South Dakota

South Dakota maakt deel uit van Verenigde Staten. Het klimaat in de VS is zeer gevarieerd, omdat de Verenigde Staten van Amerika een groot land is. Het klimaat is overwegend gematigd, maar tropisch in Hawaï en Florida, en het arctische gebied in Alaska. Dit is niet alles. Het klimaat is half droog in de grote vlaktes ten westen van de rivier de Mississippi en dor in het Grote Bekken van het zuidwesten. Je kunt lage wintertemperaturen verwachten in het noordwesten, maar ze worden soms gematigd in januari en februari door warme wind. De winters in het zuiden zijn warmer. Don? vergeet, dat de temperaturen meestal aanzienlijk lager zijn in de bergen.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Aberdeen, Badlands National Park, Badlands and Black Hills, Bear Butte State Park, Belle Fourche, Big Stone City, Black Hills National Forest, Brookings, Chamberlain, Custer, Custer State Park, De Smet, Deadwood, Glacial Lakes, Great Lakes, Hot Springs, Huron, Ipswich, Jewel Cave National Monument, Kadoka, Keystone, Lake Norden, Lead, Madison, Milbank, Miller, Minuteman Missile National Historic Site, Mitchell, Mount Rushmore National Memorial, Oacoma, Pierre, Pine Ridge, Rapid City, Rosebud, Selby, Sioux Falls, Southeast South Dakota, Spearfish, Sturgis, Swett, Wall, Watertown, Wind Cave National Park, Winner, Yankton.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Pierre en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 31.8 ℃ (89.24 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 17 ℃ (62.6 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is -0.9 ℃ (30.38 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is -11.9 ℃ (10.58 ℉). De meest regenachtige maand hier is juni, het gemiddelde aantal regendagen is 10.8. De minst regenachtige maand is hier februari, het gemiddelde aantal regendagen is 4.8.

Wanneer u rond South Dakota reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Verenigde Staten Denali (Mount McKinley) (6190 m) en het laagste punt is Death Valley (-86 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar South Dakota te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in South Dakota in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in South Dakota in januari is -0.9 ℃ (30.38 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -11.9 ℃ (10.58 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -0.55 ℃ (31.01 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 0.45 ℃ (32.81 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 5.7. De gemiddelde regenval is 10.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:54 (uren en minuten), in midden in de maand 9:13 en aan het einde van de maand 9:45.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in South Dakota in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in South Dakota in februari is 1.8 ℃ (35.24 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -9.7 ℃ (14.54 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 0.45 ℃ (32.81 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 4.7 ℃ (40.46 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 4.8. De gemiddelde regenval is 15.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:45 (uren en minuten), in midden in de maand 10:25 en aan het einde van de maand 11:10.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in South Dakota in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in South Dakota in maart is 7.6 ℃ (45.68 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -4.6 ℃ (23.72 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 4.7 ℃ (40.46 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.75 ℃ (53.15 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 6.2. De gemiddelde regenval is 30.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:10 (uren en minuten), in midden in de maand 11:56 en aan het einde van de maand 12:42.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in South Dakota in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in South Dakota in april is 15.9 ℃ (60.62 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 1.4 ℃ (34.52 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.75 ℃ (53.15 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.9 ℃ (66.02 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 8.1. De gemiddelde regenval is 45.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:42 (uren en minuten), in midden in de maand 13:27 en aan het einde van de maand 14:10.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in South Dakota in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in South Dakota in mei is 21.9 ℃ (71.42 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.9 ℃ (46.22 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.9 ℃ (66.02 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.2 ℃ (75.56 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 10.2. De gemiddelde regenval is 80.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:10 (uren en minuten), in midden in de maand 14:47 en aan het einde van de maand 15:15.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in South Dakota in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in South Dakota in juni is 26.5 ℃ (79.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.3 ℃ (55.94 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.2 ℃ (75.56 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.15 ℃ (84.47 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 10.8. De gemiddelde regenval is 89.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:15 (uren en minuten), in midden in de maand 15:30 en aan het einde van de maand 15:29.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in South Dakota in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in South Dakota in juli is 31.8 ℃ (89.24 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17 ℃ (62.6 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.15 ℃ (84.47 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.5 ℃ (88.7 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 9.2. De gemiddelde regenval is 65.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:29 (uren en minuten), in midden in de maand 15:13 en aan het einde van de maand 14:45.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in South Dakota in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in South Dakota in augustus is 31.2 ℃ (88.16 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.5 ℃ (59.9 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.5 ℃ (88.7 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.35 ℃ (83.03 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 7.4. De gemiddelde regenval is 45.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:45 (uren en minuten), in midden in de maand 14:08 en aan het einde van de maand 13:26.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in South Dakota in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in South Dakota in september is 25.5 ℃ (77.9 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.8 ℃ (49.64 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.35 ℃ (83.03 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.05 ℃ (69.89 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 6.9. De gemiddelde regenval is 46.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:26 (uren en minuten), in midden in de maand 12:41 en aan het einde van de maand 11:56.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in South Dakota in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in South Dakota in oktober is 16.6 ℃ (61.88 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 2.5 ℃ (36.5 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.05 ℃ (69.89 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.8 ℃ (53.24 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 6.7. De gemiddelde regenval is 42.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:56 (uren en minuten), in midden in de maand 11:10 en aan het einde van de maand 10:26.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in South Dakota in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in South Dakota in november is 7 ℃ (44.6 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -4.7 ℃ (23.54 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.8 ℃ (53.24 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 3.4 ℃ (38.12 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 5.8. De gemiddelde regenval is 18.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:26 (uren en minuten), in midden in de maand 9:46 en aan het einde van de maand 9:14.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in South Dakota in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in South Dakota in december is -0.2 ℃ (31.64 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -10.7 ℃ (12.74 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 3.4 ℃ (38.12 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -0.55 ℃ (31.01 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 5.8. De gemiddelde regenval is 13.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:14 (uren en minuten), in midden in de maand 8:54 en aan het einde van de maand 8:51.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in South Dakota kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Rapid Citytemperatuur: - hoogste temperatuur: 2.8 ℃ (37.04 ℉)laagste temperatuur: -7.4 ℃ (18.68 ℉)regenval: 8mmregenachtige dagen: 5
Sioux Fallstemperatuur: - hoogste temperatuur: -1.7 ℃ (28.94 ℉)laagste temperatuur: -12.4 ℃ (9.68 ℉)regenval: 17.6mmregenachtige dagen: 7
Brookingstemperatuur: - hoogste temperatuur: -3 ℃ (26.6 ℉)laagste temperatuur: -13.7 ℃ (7.34 ℉)regenval: 12.1mmregenachtige dagen: 5.1
Pierretemperatuur: - hoogste temperatuur: -0.2 ℃ (31.64 ℉)laagste temperatuur: -10.7 ℃ (12.74 ℉)regenval: 13.8mmregenachtige dagen: 5.8
Watertowntemperatuur: - hoogste temperatuur: -3.8 ℃ (25.16 ℉)laagste temperatuur: -13.3 ℃ (8.06 ℉)regenval: 13.7mmregenachtige dagen: 6
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.