Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Syrië

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Syrië te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Azië - Syrië

Welk weer te verwachten in Syrië

Het klimaat in Syrië is overwegend heet en droog. U mag warme, droge en zonnige zomers verwachten van juni tot augustus. Winters, van december tot februari, zijn mild en soms regenachtig langs de kust, maar je moet koud weer verwachten met sneeuw in Damascus.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Aleppo, Apamea, Bosra, Damascus, Dead Cities, Deir az Zur, Golan Heights, Hama, Hauran, Homs, Krak des Chevaliers, Latakia, Northwestern Syria, Orontes Valley, Palmyra, Syrian Coast and Mountains, Syrian Desert, Tartous.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is augustus, de gemiddelde maximumtemperatuur is 36.7 ℃ (98.06 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 17 ℃ (62.6 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 13.1 ℃ (55.58 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 0.6 ℃ (33.08 ℉). De meest regenachtige maand hier is januari, het gemiddelde aantal regendagen is 7.2. De minst regenachtige maand is hier juni, het gemiddelde aantal regendagen is 0.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Syrië reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Mount Hermon (Jabal a-Shayk) (2814 m) en het laagste punt is unnamed location near Lake Tiberias (-208 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Syrië te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december


januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Syrië in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Syrië in januari is 13.1 ℃ (55.58 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 0.6 ℃ (33.08 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.85 ℃ (56.93 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.95 ℃ (57.11 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 7.2. De gemiddelde regenval is 28.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:57 (uren en minuten), in midden in de maand 10:10 en aan het einde van de maand 10:31.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Syrië in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Syrië in februari is 14.8 ℃ (58.64 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 1.5 ℃ (34.7 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.95 ℃ (57.11 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.2 ℃ (62.96 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 7.1. De gemiddelde regenval is 22.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:31 (uren en minuten), in midden in de maand 10:58 en aan het einde van de maand 11:28.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Syrië in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Syrië in maart is 19.6 ℃ (67.28 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4 ℃ (39.2 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.2 ℃ (62.96 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.1 ℃ (71.78 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 5.1. De gemiddelde regenval is 16.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:28 (uren en minuten), in midden in de maand 11:59 en aan het einde van de maand 12:30.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Syrië in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Syrië in april is 24.6 ℃ (76.28 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.2 ℃ (44.96 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.1 ℃ (71.78 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.45 ℃ (81.41 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 3. De gemiddelde regenval is 7.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:30 (uren en minuten), in midden in de maand 13:00 en aan het einde van de maand 13:29.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Syrië in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Syrië in mei is 30.3 ℃ (86.54 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.6 ℃ (51.08 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.45 ℃ (81.41 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.45 ℃ (90.41 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 1. De gemiddelde regenval is 3.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:29 (uren en minuten), in midden in de maand 13:53 en aan het einde van de maand 14:11.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Syrië in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Syrië in juni is 34.6 ℃ (94.28 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.7 ℃ (58.46 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.45 ℃ (90.41 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 35.6 ℃ (96.08 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 0. De gemiddelde regenval is 0.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:11 (uren en minuten), in midden in de maand 14:21 en aan het einde van de maand 14:21.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Syrië in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Syrië in juli is 36.6 ℃ (97.88 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.9 ℃ (62.42 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 35.6 ℃ (96.08 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 36.65 ℃ (97.97 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 0. De gemiddelde regenval is 0 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:21 (uren en minuten), in midden in de maand 14:10 en aan het einde van de maand 13:52.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Syrië in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Syrië in augustus is 36.7 ℃ (98.06 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17 ℃ (62.6 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 36.65 ℃ (97.97 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 35.5 ℃ (95.9 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 0. De gemiddelde regenval is 0 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:52 (uren en minuten), in midden in de maand 13:28 en aan het einde van de maand 12:59.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Syrië in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Syrië in september is 34.3 ℃ (93.74 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.3 ℃ (55.94 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 35.5 ℃ (95.9 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.35 ℃ (88.43 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 0. De gemiddelde regenval is 0.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:59 (uren en minuten), in midden in de maand 12:29 en aan het einde van de maand 11:59.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Syrië in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Syrië in oktober is 28.4 ℃ (83.12 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9 ℃ (48.2 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.35 ℃ (88.43 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.5 ℃ (76.1 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 2. De gemiddelde regenval is 7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:59 (uren en minuten), in midden in de maand 11:28 en aan het einde van de maand 10:58.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Syrië in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Syrië in november is 20.6 ℃ (69.08 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.2 ℃ (39.56 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.5 ℃ (76.1 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.6 ℃ (63.68 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 3.9. De gemiddelde regenval is 21.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:58 (uren en minuten), in midden in de maand 10:32 en aan het einde van de maand 10:11.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Syrië in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Syrië in december is 14.6 ℃ (58.28 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 1.5 ℃ (34.7 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.6 ℃ (63.68 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.85 ℃ (56.93 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 5.9. De gemiddelde regenval is 25.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:11 (uren en minuten), in midden in de maand 9:58 en aan het einde van de maand 9:56.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Syrië kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Damascustemperatuur: - hoogste temperatuur: 14.6 ℃ (58.28 ℉)laagste temperatuur: 1.5 ℃ (34.7 ℉)regenval: 25.2mmregenachtige dagen: 5.9
Aleppotemperatuur: - hoogste temperatuur: 12.3 ℃ (54.14 ℉)laagste temperatuur: 3.4 ℃ (38.12 ℉)regenval: 60.6mmregenachtige dagen: 10.9
Deir Ezzortemperatuur: - hoogste temperatuur: 14 ℃ (57.2 ℉)laagste temperatuur: 3.4 ℃ (38.12 ℉)regenval: 25.6mmregenachtige dagen: 6
Lattakiatemperatuur: - hoogste temperatuur: 17.3 ℃ (63.14 ℉)laagste temperatuur: 10.4 ℃ (50.72 ℉)regenval: 162.1mmregenachtige dagen: 12.9
Palmyratemperatuur: - hoogste temperatuur: 13.6 ℃ (56.48 ℉)laagste temperatuur: 3.6 ℃ (38.48 ℉)regenval: 20.2mmregenachtige dagen: 6.9
Qamishlitemperatuur: - hoogste temperatuur: 12.8 ℃ (55.04 ℉)laagste temperatuur: 4.6 ℃ (40.28 ℉)regenval: 67.1mmregenachtige dagen: 9.8
Daraatemperatuur: - hoogste temperatuur: 15.6 ℃ (60.08 ℉)laagste temperatuur: 4.7 ℃ (40.46 ℉)regenval: 46.7mmregenachtige dagen: 8
Homstemperatuur: - hoogste temperatuur: 12.6 ℃ (54.68 ℉)laagste temperatuur: 3.9 ℃ (39.02 ℉)regenval: 81.5mmregenachtige dagen: 10.8
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.


©2018-2021 UsualWeather.com, belangrijkste gegevensbronnen: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de UsualWeather.com website en bescherming van de privacy
Facebook Twitter Pinterest