Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Tanzania

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Tanzania? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Afrika - Tanzania

Hvilket vær kan du forvente i Tanzania

Klimaet i Tanzania er tropisk langs kysten og temperert i høylandet. Du kan forvente mest nedbør i oktober i nord, men i november og desember i sør, og deretter igjen i desember i nord. Været er generelt varmt, men det er kaldere i høyere høyde.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Arusha, Arusha National Park, Bagamoyo, Bukoba, Central Tanzania, Chake Chake, Dar es Salaam, Dodoma, Iringa, Jambiani, Karatu, Katesh, Kendwa, Kigoma, Kilwa, Kondoa, Lagosa, Lake Manyara National Park, Lindi, Lusahunga, Lushoto, Mafia Island, Mahale Mountains, Makambako, Masasi, Matemwe, Mbeya, Mikindani, Mikumi National Park, Morogoro, Moshi, Mount Kilimanjaro, Mpanda, Mpwapwa, Mto Wa Mbu, Mtwara, Mwanza, Ndanda, Ngorongoro Conservation Area, Njombe, Northeast Tanzania, Northwest Tanzania, Nungwi, Paje, Pemba Island, Pembwe and the Southeast, Ruaha National Park, Selous Game Reserve, Serengeti National Park, Singida, Songea, Southern Highlands, Stone Town, Sumbawanga, Tabora, Tanga, Tarangire National Park, Tukuyu, Udzungwa Mountains National Park, Zanzibar.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Oktober, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 31.2 ℃ (88.16 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 17.3 ℃ (63.14 ℉). Den kaldeste måneden her er Juli, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 26.3 ℃ (79.34 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 13.5 ℃ (56.3 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Januar, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 10.2. Den minste regnfulle måneden her er Juni, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 0.

Når du reiser til noen steder i Tanzania, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Kilimanjaro (5895 m) og det laveste punktet er Indian Ocean (0 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Tanzania. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Tanzania i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Tanzania i Januar er 29.7 ℃ (85.46 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 18.6 ℃ (65.48 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.75 ℃ (85.55 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.9 ℃ (85.82 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 10.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 134.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:28 (timer og minutter), i midten av måneden 12:26 og i slutten av måneden 12:22.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Tanzania i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Tanzania i Februar er 30.1 ℃ (86.18 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 18.4 ℃ (65.12 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.9 ℃ (85.82 ℉). På slutten Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.35 ℃ (84.83 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 8.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 146.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:22 (timer og minutter), i midten av måneden 12:18 og i slutten av måneden 12:13.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Tanzania i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Tanzania i Mars er 28.6 ℃ (83.48 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 18.5 ℃ (65.3 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.35 ℃ (84.83 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.7 ℃ (83.66 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 114.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:13 (timer og minutter), i midten av måneden 12:08 og i slutten av måneden 12:03.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Tanzania i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Tanzania i April er 28.8 ℃ (83.84 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.8 ℃ (64.04 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.7 ℃ (83.66 ℉). På slutten April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.6 ℃ (83.48 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 57.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:03 (timer og minutter), i midten av måneden 11:58 og i slutten av måneden 11:53.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Tanzania i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Tanzania i Mai er 28.4 ℃ (83.12 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17 ℃ (62.6 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.6 ℃ (83.48 ℉). På slutten Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.85 ℃ (82.13 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 5.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:53 (timer og minutter), i midten av måneden 11:50 og i slutten av måneden 11:47.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Tanzania i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Tanzania i Juni er 27.3 ℃ (81.14 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 14.5 ℃ (58.1 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.85 ℃ (82.13 ℉). På slutten Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.8 ℃ (80.24 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 0. Den gjennomsnittlige nedbøren er 0.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:47 (timer og minutter), i midten av måneden 11:46 og i slutten av måneden 11:46.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Tanzania i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Tanzania i Juli er 26.3 ℃ (79.34 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 13.5 ℃ (56.3 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.8 ℃ (80.24 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.65 ℃ (79.97 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 0. Den gjennomsnittlige nedbøren er 0 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:46 (timer og minutter), i midten av måneden 11:47 og i slutten av måneden 11:50.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Tanzania i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Tanzania i August er 27 ℃ (80.6 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 14.1 ℃ (57.38 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.65 ℃ (79.97 ℉). På slutten August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.2 ℃ (82.76 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 0. Den gjennomsnittlige nedbøren er 0 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:50 (timer og minutter), i midten av måneden 11:54 og i slutten av måneden 11:58.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Tanzania i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Tanzania i September er 29.4 ℃ (84.92 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15.9 ℃ (60.62 ℉). På begynnelsen September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.2 ℃ (82.76 ℉). På slutten September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.3 ℃ (86.54 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 0. Den gjennomsnittlige nedbøren er 0 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:58 (timer og minutter), i midten av måneden 12:03 og i slutten av måneden 12:08.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Tanzania i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Tanzania i Oktober er 31.2 ℃ (88.16 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.3 ℃ (63.14 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.3 ℃ (86.54 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.5 ℃ (86.9 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 0. Den gjennomsnittlige nedbøren er 2.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:08 (timer og minutter), i midten av måneden 12:13 og i slutten av måneden 12:18.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Tanzania i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Tanzania i November er 29.8 ℃ (85.64 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 18.5 ℃ (65.3 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.5 ℃ (86.9 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.8 ℃ (85.64 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 26.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:18 (timer og minutter), i midten av måneden 12:22 og i slutten av måneden 12:26.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Tanzania i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Tanzania i Desember er 29.8 ℃ (85.64 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 18.5 ℃ (65.3 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.8 ℃ (85.64 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.75 ℃ (85.55 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 7.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 123.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:26 (timer og minutter), i midten av måneden 12:28 og i slutten av måneden 12:28.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Tanzania på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Dar Es Salaamtemperatur: - høyeste temperatur: 32.5 ℃ (90.5 ℉)laveste temperatur: 22.6 ℃ (72.68 ℉)nedbør: 119.2mmregnfulle dager: 9.2
Dodomatemperatur: - høyeste temperatur: 29.8 ℃ (85.64 ℉)laveste temperatur: 18.5 ℃ (65.3 ℉)nedbør: 123.6mmregnfulle dager: 7.1
Mtwaratemperatur: - høyeste temperatur: 30.4 ℃ (86.72 ℉)laveste temperatur: 23.3 ℃ (73.94 ℉)nedbør: 15.4mmregnfulle dager: 10.8
Mwanzatemperatur: - høyeste temperatur: 27.3 ℃ (81.14 ℉)laveste temperatur: 17.7 ℃ (63.86 ℉)nedbør: 139.5mmregnfulle dager: 12
Taboratemperatur: - høyeste temperatur: 28.8 ℃ (83.84 ℉)laveste temperatur: 18.5 ℃ (65.3 ℉)nedbør: 17mmregnfulle dager: 16.2
Tangatemperatur: - høyeste temperatur: 32.5 ℃ (90.5 ℉)laveste temperatur: 23.1 ℃ (73.58 ℉)nedbør: 84.1mmregnfulle dager: 8
Zanzibartemperatur: - høyeste temperatur: 31.2 ℃ (88.16 ℉)laveste temperatur: 23.1 ℃ (73.58 ℉)nedbør: 19.3mmregnfulle dager: 12.9
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.