Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Tanzania

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Tanzania te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Afrika - Tanzania

Welk weer te verwachten in Tanzania

Het klimaat van Tanzania is tropisch langs de kust en gematigd in de hooglanden. Je kunt de meeste regenval verwachten in oktober in het noorden, maar in november en december in het zuiden, en dan weer in december in het noorden. Het weer is over het algemeen warm, maar op grotere hoogte is het kouder.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Arusha, Arusha National Park, Bagamoyo, Bukoba, Central Tanzania, Chake Chake, Dar es Salaam, Dodoma, Iringa, Jambiani, Karatu, Katesh, Kendwa, Kigoma, Kilwa, Kondoa, Lagosa, Lake Manyara National Park, Lindi, Lusahunga, Lushoto, Mafia Island, Mahale Mountains, Makambako, Masasi, Matemwe, Mbeya, Mikindani, Mikumi National Park, Morogoro, Moshi, Mount Kilimanjaro, Mpanda, Mpwapwa, Mto Wa Mbu, Mtwara, Mwanza, Ndanda, Ngorongoro Conservation Area, Njombe, Northeast Tanzania, Northwest Tanzania, Nungwi, Paje, Pemba Island, Pembwe and the Southeast, Ruaha National Park, Selous Game Reserve, Serengeti National Park, Singida, Songea, Southern Highlands, Stone Town, Sumbawanga, Tabora, Tanga, Tarangire National Park, Tukuyu, Udzungwa Mountains National Park, Zanzibar.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is oktober, de gemiddelde maximumtemperatuur is 31.2 ℃ (88.16 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 17.3 ℃ (63.14 ℉). De koudste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 26.3 ℃ (79.34 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 13.5 ℃ (56.3 ℉). De meest regenachtige maand hier is januari, het gemiddelde aantal regendagen is 10.2. De minst regenachtige maand is hier juni, het gemiddelde aantal regendagen is 0.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Tanzania reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Kilimanjaro (5895 m) en het laagste punt is Indian Ocean (0 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Tanzania te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Tanzania in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Tanzania in januari is 29.7 ℃ (85.46 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.6 ℃ (65.48 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.75 ℃ (85.55 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.9 ℃ (85.82 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 10.2. De gemiddelde regenval is 134.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:28 (uren en minuten), in midden in de maand 12:26 en aan het einde van de maand 12:22.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Tanzania in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Tanzania in februari is 30.1 ℃ (86.18 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.4 ℃ (65.12 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.9 ℃ (85.82 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.35 ℃ (84.83 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 8.8. De gemiddelde regenval is 146.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:22 (uren en minuten), in midden in de maand 12:18 en aan het einde van de maand 12:13.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Tanzania in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Tanzania in maart is 28.6 ℃ (83.48 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.5 ℃ (65.3 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.35 ℃ (84.83 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.7 ℃ (83.66 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 7. De gemiddelde regenval is 114.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:13 (uren en minuten), in midden in de maand 12:08 en aan het einde van de maand 12:03.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Tanzania in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Tanzania in april is 28.8 ℃ (83.84 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.8 ℃ (64.04 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.7 ℃ (83.66 ℉). Op de eind april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.6 ℃ (83.48 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 5. De gemiddelde regenval is 57.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:03 (uren en minuten), in midden in de maand 11:58 en aan het einde van de maand 11:53.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Tanzania in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Tanzania in mei is 28.4 ℃ (83.12 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17 ℃ (62.6 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.6 ℃ (83.48 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.85 ℃ (82.13 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 1. De gemiddelde regenval is 5.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:53 (uren en minuten), in midden in de maand 11:50 en aan het einde van de maand 11:47.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Tanzania in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Tanzania in juni is 27.3 ℃ (81.14 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.5 ℃ (58.1 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.85 ℃ (82.13 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.8 ℃ (80.24 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 0. De gemiddelde regenval is 0.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:47 (uren en minuten), in midden in de maand 11:46 en aan het einde van de maand 11:46.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Tanzania in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Tanzania in juli is 26.3 ℃ (79.34 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.5 ℃ (56.3 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.8 ℃ (80.24 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.65 ℃ (79.97 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 0. De gemiddelde regenval is 0 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:46 (uren en minuten), in midden in de maand 11:47 en aan het einde van de maand 11:50.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Tanzania in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Tanzania in augustus is 27 ℃ (80.6 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.1 ℃ (57.38 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.65 ℃ (79.97 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.2 ℃ (82.76 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 0. De gemiddelde regenval is 0 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:50 (uren en minuten), in midden in de maand 11:54 en aan het einde van de maand 11:58.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Tanzania in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Tanzania in september is 29.4 ℃ (84.92 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.9 ℃ (60.62 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.2 ℃ (82.76 ℉). Op de eind september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.3 ℃ (86.54 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 0. De gemiddelde regenval is 0 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:58 (uren en minuten), in midden in de maand 12:03 en aan het einde van de maand 12:08.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Tanzania in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Tanzania in oktober is 31.2 ℃ (88.16 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.3 ℃ (63.14 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.3 ℃ (86.54 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.5 ℃ (86.9 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 0. De gemiddelde regenval is 2.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:08 (uren en minuten), in midden in de maand 12:13 en aan het einde van de maand 12:18.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Tanzania in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Tanzania in november is 29.8 ℃ (85.64 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.5 ℃ (65.3 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.5 ℃ (86.9 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.8 ℃ (85.64 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 2. De gemiddelde regenval is 26.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:18 (uren en minuten), in midden in de maand 12:22 en aan het einde van de maand 12:26.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Tanzania in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Tanzania in december is 29.8 ℃ (85.64 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.5 ℃ (65.3 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.8 ℃ (85.64 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.75 ℃ (85.55 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 7.1. De gemiddelde regenval is 123.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:26 (uren en minuten), in midden in de maand 12:28 en aan het einde van de maand 12:28.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Tanzania kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Dar Es Salaamtemperatuur: - hoogste temperatuur: 32.5 ℃ (90.5 ℉)laagste temperatuur: 22.6 ℃ (72.68 ℉)regenval: 119.2mmregenachtige dagen: 9.2
Dodomatemperatuur: - hoogste temperatuur: 29.8 ℃ (85.64 ℉)laagste temperatuur: 18.5 ℃ (65.3 ℉)regenval: 123.6mmregenachtige dagen: 7.1
Mtwaratemperatuur: - hoogste temperatuur: 30.4 ℃ (86.72 ℉)laagste temperatuur: 23.3 ℃ (73.94 ℉)regenval: 15.4mmregenachtige dagen: 10.8
Mwanzatemperatuur: - hoogste temperatuur: 27.3 ℃ (81.14 ℉)laagste temperatuur: 17.7 ℃ (63.86 ℉)regenval: 139.5mmregenachtige dagen: 12
Taboratemperatuur: - hoogste temperatuur: 28.8 ℃ (83.84 ℉)laagste temperatuur: 18.5 ℃ (65.3 ℉)regenval: 17mmregenachtige dagen: 16.2
Tangatemperatuur: - hoogste temperatuur: 32.5 ℃ (90.5 ℉)laagste temperatuur: 23.1 ℃ (73.58 ℉)regenval: 84.1mmregenachtige dagen: 8
Zanzibartemperatuur: - hoogste temperatuur: 31.2 ℃ (88.16 ℉)laagste temperatuur: 23.1 ℃ (73.58 ℉)regenval: 19.3mmregenachtige dagen: 12.9
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.