Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Tohoku

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Tohoku? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Asia - Japan - Tohoku

Hvilket vær kan du forvente i Tohoku

Tohoku er en del av Japan. Klimaet i Japan er svært variert. Været er tropisk i sør, men det er kult temperert i nord. De fleste deler av Japan tilhører den tempererte sone, klimaet er fuktig subtropisk med fire forskjellige årstider. Du kan forvente kjølig, fuktig vær i nord, men varmt tropisk regnskog i sør.

Når du snakker om det vanlige været i dette området, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Aizuwakamatsu, Akita, Aomori, Fukushima, Goshogawara, Hachimantai, Hachinohe, Hanamaki, Hiraizumi, Hirosaki, Ichinoseki, Ishinomaki, Itayanagi, Iwaizumi, Iwaki, Iwate, Kakunodate, Kamaishi, Kesennuma, Kinkasan, Koriyama, Matsushima, Misato, Misawa, Miyagi, Miyako, Morioka, Mount Bandai, Mount Osore, Mutsu, Naruko, Nikaho, Ninohe, Noshiro, Nyuto Onsen, Obanazawa, Odate, Oga, Onogawa Onsen, Otsuchi, Sai, Sakata, Sakunami, Semboku, Sendai, Shimokita Peninsula, Shingo, Shinjo, Shirabu Onsen, Shirakami Sanchi, Shirakawa, Sukagawa, Tamura, Tanohata, Tashirojima, Tendo, Tono, Towada Hachimantai National Park, Tsugaru Peninsula, Tsuruoka, Tsuruta, Ugo, Yagen Valley, Yamagata, Yokote, Yomogita, Yonezawa, Yurihonjo, Yuzawa.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt Fukushima Og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er August, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 31.7 ℃ (89.06 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 22.7 ℃ (72.86 ℉). Den kaldeste måneden her er Januar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 5.6 ℃ (42.08 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er -1.9 ℃ (28.58 ℉).

Når du reiser rundt Tohoku, bør du alltid vurdere høyden på stedet også. Vi må minne deg om at høyeste punktet i Japan er Mount Fuji (3776 m) og det laveste punktet er Hachiro-gata (-4 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Tohoku. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Tohoku i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Tohoku i Januar er 5.6 ℃ (42.08 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -1.9 ℃ (28.58 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 7.1 ℃ (44.78 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 6.05 ℃ (42.89 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 44.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:35 (timer og minutter), i midten av måneden 9:50 og i slutten av måneden 10:15.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Tohoku i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Tohoku i Februar er 6.5 ℃ (43.7 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -1.8 ℃ (28.76 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 6.05 ℃ (42.89 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 8.5 ℃ (47.3 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 51.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:15 (timer og minutter), i midten av måneden 10:46 og i slutten av måneden 11:21.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Tohoku i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Tohoku i Mars er 10.5 ℃ (50.9 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 0.7 ℃ (33.26 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 8.5 ℃ (47.3 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 14.3 ℃ (57.74 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 68.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:21 (timer og minutter), i midten av måneden 11:58 og i slutten av måneden 12:34.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Tohoku i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Tohoku i April er 18.1 ℃ (64.58 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 6.4 ℃ (43.52 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 14.3 ℃ (57.74 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.5 ℃ (68.9 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 72.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:34 (timer og minutter), i midten av måneden 13:10 og i slutten av måneden 13:43.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Tohoku i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Tohoku i Mai er 22.9 ℃ (73.22 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 11.4 ℃ (52.52 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.5 ℃ (68.9 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.3 ℃ (75.74 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 83.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:43 (timer og minutter), i midten av måneden 14:12 og i slutten av måneden 14:33.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Tohoku i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Tohoku i Juni er 25.7 ℃ (78.26 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16.4 ℃ (61.52 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.3 ℃ (75.74 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.5 ℃ (81.5 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 114.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:33 (timer og minutter), i midten av måneden 14:45 og i slutten av måneden 14:45.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Tohoku i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Tohoku i Juli er 29.3 ℃ (84.74 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 20.7 ℃ (69.26 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.5 ℃ (81.5 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.5 ℃ (86.9 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 134.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:45 (timer og minutter), i midten av måneden 14:32 og i slutten av måneden 14:10.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Tohoku i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Tohoku i August er 31.7 ℃ (89.06 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.7 ℃ (72.86 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.5 ℃ (86.9 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.45 ℃ (83.21 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 133.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:10 (timer og minutter), i midten av måneden 13:42 og i slutten av måneden 13:09.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Tohoku i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Tohoku i September er 25.2 ℃ (77.36 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.5 ℃ (63.5 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.45 ℃ (83.21 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.75 ℃ (72.95 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 155.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:09 (timer og minutter), i midten av måneden 12:34 og i slutten av måneden 11:57.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Tohoku i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Tohoku i Oktober er 20.3 ℃ (68.54 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 10.8 ℃ (51.44 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.75 ℃ (72.95 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 17.3 ℃ (63.14 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 100.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:57 (timer og minutter), i midten av måneden 11:21 og i slutten av måneden 10:47.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Tohoku i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Tohoku i November er 14.3 ℃ (57.74 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 4.7 ℃ (40.46 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 17.3 ℃ (63.14 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 11.45 ℃ (52.61 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 61.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:47 (timer og minutter), i midten av måneden 10:16 og i slutten av måneden 9:51.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Tohoku i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Tohoku i Desember er 8.6 ℃ (47.48 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 0.5 ℃ (32.9 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 11.45 ℃ (52.61 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 7.1 ℃ (44.78 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 43.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:51 (timer og minutter), i midten av måneden 9:35 og i slutten av måneden 9:33.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Tohoku på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Shinjotemperatur: 2.9 ℃ (37.22 ℉)høyeste temperatur: 6.1 ℃ (42.98 ℉)laveste temperatur: -0.1 ℃ (31.82 ℉)nedbør: 176.6mmregnfulle dager: -
Wakamatsutemperatur: 2.2 ℃ (35.96 ℉)høyeste temperatur: 5.7 ℃ (42.26 ℉)laveste temperatur: -0.9 ℃ (30.38 ℉)nedbør: 92.4mmregnfulle dager: -
Aomoritemperatur: 1.6 ℃ (34.88 ℉)høyeste temperatur: 4.9 ℃ (40.82 ℉)laveste temperatur: -1.6 ℃ (29.12 ℉)nedbør: 165.9mmregnfulle dager: -
Mutsutemperatur: 1.6 ℃ (34.88 ℉)høyeste temperatur: 4.8 ℃ (40.64 ℉)laveste temperatur: -2.1 ℃ (28.22 ℉)nedbør: 96.6mmregnfulle dager: -
Hachinohetemperatur: 2 ℃ (35.6 ℉)høyeste temperatur: 5.8 ℃ (42.44 ℉)laveste temperatur: -1.5 ℃ (29.3 ℉)nedbør: 44.7mmregnfulle dager: -
Akitatemperatur: 3.2 ℃ (37.76 ℉)høyeste temperatur: 6.2 ℃ (43.16 ℉)laveste temperatur: 0.1 ℃ (32.18 ℉)nedbør: 173.8mmregnfulle dager: -
Moriokatemperatur: 1.1 ℃ (33.98 ℉)høyeste temperatur: 5 ℃ (41 ℉)laveste temperatur: -2.5 ℃ (27.5 ℉)nedbør: 71.4mmregnfulle dager: -
Sakatatemperatur: 4.8 ℃ (40.64 ℉)høyeste temperatur: 8 ℃ (46.4 ℉)laveste temperatur: 1.7 ℃ (35.06 ℉)nedbør: 200mmregnfulle dager: -
Yamagatatemperatur: 2.7 ℃ (36.86 ℉)høyeste temperatur: 6.5 ℃ (43.7 ℉)laveste temperatur: -0.7 ℃ (30.74 ℉)nedbør: 85.2mmregnfulle dager: -
Ishinomakitemperatur: 3.7 ℃ (38.66 ℉)høyeste temperatur: 7.7 ℃ (45.86 ℉)laveste temperatur: 0.1 ℃ (32.18 ℉)nedbør: 32mmregnfulle dager: -
Fukushimatemperatur: 4.5 ℃ (40.1 ℉)høyeste temperatur: 8.6 ℃ (47.48 ℉)laveste temperatur: 0.5 ℃ (32.9 ℉)nedbør: 43.1mmregnfulle dager: -
Shirakawatemperatur: 2.9 ℃ (37.22 ℉)høyeste temperatur: 8.1 ℃ (46.58 ℉)laveste temperatur: -1.5 ℃ (29.3 ℉)nedbør: 34.2mmregnfulle dager: -
Sendaitemperatur: - høyeste temperatur: 8.8 ℃ (47.84 ℉)laveste temperatur: 1.1 ℃ (33.98 ℉)nedbør: 36.9mmregnfulle dager: 4.7
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.