Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Tohoku

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Tohoku te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Azië - Japan - Tohoku

Welk weer te verwachten in Tohoku

Tohoku maakt deel uit van Japan. Het klimaat in Japan is zeer gevarieerd. Het weer is tropisch in het zuiden, maar het is koel gematigd in het noorden. De meeste delen van Japan behoren tot de gematigde zone, het klimaat hier is vochtig subtropisch met vier verschillende seizoenen. Je kunt koel, vochtig weer verwachten in het noorden, maar een warm tropisch regenwoudklimaat in het zuiden.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Aizuwakamatsu, Akita, Aomori, Fukushima, Goshogawara, Hachimantai, Hachinohe, Hanamaki, Hiraizumi, Hirosaki, Ichinoseki, Ishinomaki, Itayanagi, Iwaizumi, Iwaki, Iwate, Kakunodate, Kamaishi, Kesennuma, Kinkasan, Koriyama, Matsushima, Misato, Misawa, Miyagi, Miyako, Morioka, Mount Bandai, Mount Osore, Mutsu, Naruko, Nikaho, Ninohe, Noshiro, Nyuto Onsen, Obanazawa, Odate, Oga, Onogawa Onsen, Otsuchi, Sai, Sakata, Sakunami, Semboku, Sendai, Shimokita Peninsula, Shingo, Shinjo, Shirabu Onsen, Shirakami Sanchi, Shirakawa, Sukagawa, Tamura, Tanohata, Tashirojima, Tendo, Tono, Towada Hachimantai National Park, Tsugaru Peninsula, Tsuruoka, Tsuruta, Ugo, Yagen Valley, Yamagata, Yokote, Yomogita, Yonezawa, Yurihonjo, Yuzawa.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Fukushima en in veel andere steden. De warmste maand hier is augustus, de gemiddelde maximumtemperatuur is 31.7 ℃ (89.06 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 22.7 ℃ (72.86 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 5.6 ℃ (42.08 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is -1.9 ℃ (28.58 ℉).

Wanneer u rond Tohoku reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Japan Mount Fuji (3776 m) en het laagste punt is Hachiro-gata (-4 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Tohoku te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december


januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Tohoku in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Tohoku in januari is 5.6 ℃ (42.08 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -1.9 ℃ (28.58 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.1 ℃ (44.78 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 6.05 ℃ (42.89 ℉). De gemiddelde regenval is 44.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:35 (uren en minuten), in midden in de maand 9:50 en aan het einde van de maand 10:15.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Tohoku in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Tohoku in februari is 6.5 ℃ (43.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -1.8 ℃ (28.76 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 6.05 ℃ (42.89 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.5 ℃ (47.3 ℉). De gemiddelde regenval is 51.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:15 (uren en minuten), in midden in de maand 10:46 en aan het einde van de maand 11:21.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Tohoku in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Tohoku in maart is 10.5 ℃ (50.9 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 0.7 ℃ (33.26 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.5 ℃ (47.3 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.3 ℃ (57.74 ℉). De gemiddelde regenval is 68.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:21 (uren en minuten), in midden in de maand 11:58 en aan het einde van de maand 12:34.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Tohoku in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Tohoku in april is 18.1 ℃ (64.58 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.4 ℃ (43.52 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.3 ℃ (57.74 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.5 ℃ (68.9 ℉). De gemiddelde regenval is 72.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:34 (uren en minuten), in midden in de maand 13:10 en aan het einde van de maand 13:43.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Tohoku in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Tohoku in mei is 22.9 ℃ (73.22 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.4 ℃ (52.52 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.5 ℃ (68.9 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.3 ℃ (75.74 ℉). De gemiddelde regenval is 83.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:43 (uren en minuten), in midden in de maand 14:12 en aan het einde van de maand 14:33.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Tohoku in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Tohoku in juni is 25.7 ℃ (78.26 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.4 ℃ (61.52 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.3 ℃ (75.74 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.5 ℃ (81.5 ℉). De gemiddelde regenval is 114.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:33 (uren en minuten), in midden in de maand 14:45 en aan het einde van de maand 14:45.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Tohoku in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Tohoku in juli is 29.3 ℃ (84.74 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20.7 ℃ (69.26 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.5 ℃ (81.5 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.5 ℃ (86.9 ℉). De gemiddelde regenval is 134.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:45 (uren en minuten), in midden in de maand 14:32 en aan het einde van de maand 14:10.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Tohoku in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Tohoku in augustus is 31.7 ℃ (89.06 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.7 ℃ (72.86 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.5 ℃ (86.9 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.45 ℃ (83.21 ℉). De gemiddelde regenval is 133.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:10 (uren en minuten), in midden in de maand 13:42 en aan het einde van de maand 13:09.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Tohoku in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Tohoku in september is 25.2 ℃ (77.36 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.5 ℃ (63.5 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.45 ℃ (83.21 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.75 ℃ (72.95 ℉). De gemiddelde regenval is 155.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:09 (uren en minuten), in midden in de maand 12:34 en aan het einde van de maand 11:57.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Tohoku in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Tohoku in oktober is 20.3 ℃ (68.54 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.8 ℃ (51.44 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.75 ℃ (72.95 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.3 ℃ (63.14 ℉). De gemiddelde regenval is 100.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:57 (uren en minuten), in midden in de maand 11:21 en aan het einde van de maand 10:47.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Tohoku in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Tohoku in november is 14.3 ℃ (57.74 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.7 ℃ (40.46 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.3 ℃ (63.14 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.45 ℃ (52.61 ℉). De gemiddelde regenval is 61.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:47 (uren en minuten), in midden in de maand 10:16 en aan het einde van de maand 9:51.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Tohoku in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Tohoku in december is 8.6 ℃ (47.48 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 0.5 ℃ (32.9 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.45 ℃ (52.61 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.1 ℃ (44.78 ℉). De gemiddelde regenval is 43.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:51 (uren en minuten), in midden in de maand 9:35 en aan het einde van de maand 9:33.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Tohoku kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Shinjotemperatuur: 2.9 ℃ (37.22 ℉)hoogste temperatuur: 6.1 ℃ (42.98 ℉)laagste temperatuur: -0.1 ℃ (31.82 ℉)regenval: 176.6mmregenachtige dagen: -
Wakamatsutemperatuur: 2.2 ℃ (35.96 ℉)hoogste temperatuur: 5.7 ℃ (42.26 ℉)laagste temperatuur: -0.9 ℃ (30.38 ℉)regenval: 92.4mmregenachtige dagen: -
Aomoritemperatuur: 1.6 ℃ (34.88 ℉)hoogste temperatuur: 4.9 ℃ (40.82 ℉)laagste temperatuur: -1.6 ℃ (29.12 ℉)regenval: 165.9mmregenachtige dagen: -
Mutsutemperatuur: 1.6 ℃ (34.88 ℉)hoogste temperatuur: 4.8 ℃ (40.64 ℉)laagste temperatuur: -2.1 ℃ (28.22 ℉)regenval: 96.6mmregenachtige dagen: -
Hachinohetemperatuur: 2 ℃ (35.6 ℉)hoogste temperatuur: 5.8 ℃ (42.44 ℉)laagste temperatuur: -1.5 ℃ (29.3 ℉)regenval: 44.7mmregenachtige dagen: -
Akitatemperatuur: 3.2 ℃ (37.76 ℉)hoogste temperatuur: 6.2 ℃ (43.16 ℉)laagste temperatuur: 0.1 ℃ (32.18 ℉)regenval: 173.8mmregenachtige dagen: -
Moriokatemperatuur: 1.1 ℃ (33.98 ℉)hoogste temperatuur: 5 ℃ (41 ℉)laagste temperatuur: -2.5 ℃ (27.5 ℉)regenval: 71.4mmregenachtige dagen: -
Sakatatemperatuur: 4.8 ℃ (40.64 ℉)hoogste temperatuur: 8 ℃ (46.4 ℉)laagste temperatuur: 1.7 ℃ (35.06 ℉)regenval: 200mmregenachtige dagen: -
Yamagatatemperatuur: 2.7 ℃ (36.86 ℉)hoogste temperatuur: 6.5 ℃ (43.7 ℉)laagste temperatuur: -0.7 ℃ (30.74 ℉)regenval: 85.2mmregenachtige dagen: -
Ishinomakitemperatuur: 3.7 ℃ (38.66 ℉)hoogste temperatuur: 7.7 ℃ (45.86 ℉)laagste temperatuur: 0.1 ℃ (32.18 ℉)regenval: 32mmregenachtige dagen: -
Fukushimatemperatuur: 4.5 ℃ (40.1 ℉)hoogste temperatuur: 8.6 ℃ (47.48 ℉)laagste temperatuur: 0.5 ℃ (32.9 ℉)regenval: 43.1mmregenachtige dagen: -
Shirakawatemperatuur: 2.9 ℃ (37.22 ℉)hoogste temperatuur: 8.1 ℃ (46.58 ℉)laagste temperatuur: -1.5 ℃ (29.3 ℉)regenval: 34.2mmregenachtige dagen: -
Sendaitemperatuur: - hoogste temperatuur: 8.8 ℃ (47.84 ℉)laagste temperatuur: 1.1 ℃ (33.98 ℉)regenval: 36.9mmregenachtige dagen: 4.7
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.


©2018-2021 UsualWeather.com, belangrijkste gegevensbronnen: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de UsualWeather.com website en bescherming van de privacy
Facebook Twitter Pinterest