Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Turkije

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Turkije te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Azië - Turkije

Welk weer te verwachten in Turkije

Het klimaat in Turkije is gematigd. Je kunt hete en droge zomers verwachten, maar milde en vrij natte winters. De winters zijn harder in het binnenland van het land. Aan de kust van de Zwarte Zee is er meestal veel meer regen dan aan de Egeïsche Zee.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Abant, Adana, Aegean Turkey, Afyonkarahisar, Akhisar, Aksaray, Akyaka, Akçakoca, Akçay, Akşehir, Alanya, Alaçatı, Alaşehir, Altinoluk, Amasra, Amasya, Anamur, Ani, Ankara, Antakya, Antalya, Aphrodisias, Ardahan, Armutlu, Assos, Avşa, Ayder, Aydincik, Ayvalik, Babakale, Balikesir, Balikesir Province, Bandirma, Batman, Battalgazi, Beldibi, Belek, Bergama, Bitez, Black Sea Turkey, Bodrum, Bogazkale, Bolu, Boyabat, Bozcaada, Burdur, Burhaniye, Bursa, Bursa Province, Cappadocia, Cavusin, Central Aegean, Central Anatolia, Central Karadeniz, Cilician Mountains, Cilician Plains, Dalaman, Dalyan, Darende, Datça, Demirkoy, Demre, Denizli, Dikili, Divrigi, Diyarbakır, Dogubeyazit, Eastern Anatolia, Eastern Karadeniz, Eastern Marmara, Eastern Thrace, Eceabat, Edirne, Edremit, Elazig, Elmali, Enez, Ephesus, Erdek, Erikli Mecidiye, Erzincan, Erzurum, Eskihisar, Eskişehir, Faralya, Fethiye, Foça, Gallipoli, Gaziantep, Gelibolu, Gemlik, Geyikli, Giresun, Gokceada, Gumusluk, Göcek, Gönen, Göreme, Güre, Güzelyurt, Hakkari, Halfeti, Hasankeyf, Hatay, Hilvan, Ilgaz National Park, Ilica, Incirlik, Iskenderun, Istanbul, Istanbul Province, Izmir, Izmit, Iznik, Kabak, Kahramanmaras, Kahta, Kalkan, Kars, Kastamonu, Kayaköy, Kayseri, Kaş, Kemer, Kemerhisar, Kestel, Keşan, Kilitbahir, Kirklareli, Kiyikoy, Konya, Kumla, Kusadasi, Kütahya, Kınık, Lakes District, Lycia, Malatya, Manavgat, Manisa, Mardin, Marmara, Marmara Ereğlisi, Marmara Islands, Marmaris, Mediterranean Turkey, Mersin, Mudanya, Muğla, Narlıkuyu, Nevsehir, Northern Aegean, Olympos, Ordu, Osmaneli, Pamphylia, Pamukkale, Polonezkoy, Priene, Rize, Safranbolu, Samsun, Sandıklı, Saray, Sardis, Selçuk, Side, Siirt, Silifke, Sindirgi, Sinop, Sivas, Southeastern Anatolia, Southern Aegean, Southern Marmara, Söğüt, Sürmene, Tarsus, Tasucu, Tatvan, Tekirdağ, Termessos, Tokat, Tonya, Torul, Trabzon, Troy, Tunceli, Turgutreis, Uludağ, Urfa, Uzunköprü, Uçhisar, Van, Vize, Western Karadeniz, Yalikavak, Yalova, Zonguldak, Çanakkale, Çankırı, Çatalca, Çatalhöyük, Çavdarhisar, Çerkezköy, Çeşme, Çorlu, Çorum, Ölüdeniz, Ürgüp, İpsala, İğneada, Şarköy District, Şirince.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 29.8 ℃ (85.64 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 15.5 ℃ (59.9 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 4.2 ℃ (39.56 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is -3.3 ℃ (26.06 ℉). De meest regenachtige maand hier is januari, het gemiddelde aantal regendagen is 12.5. De minst regenachtige maand is hier augustus, het gemiddelde aantal regendagen is 2.4.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Turkije reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Mount Ararat (5137 m) en het laagste punt is Mediterranean Sea (0 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Turkije te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Turkije in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Turkije in januari is 4.2 ℃ (39.56 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -3.3 ℃ (26.06 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 5.35 ℃ (41.63 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 5.2 ℃ (41.36 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 12.5. De gemiddelde regenval is 38.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:22 (uren en minuten), in midden in de maand 9:39 en aan het einde van de maand 10:06.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Turkije in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Turkije in februari is 6.2 ℃ (43.16 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -2.6 ℃ (27.32 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 5.2 ℃ (41.36 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.65 ℃ (47.57 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 11.6. De gemiddelde regenval is 35.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:06 (uren en minuten), in midden in de maand 10:40 en aan het einde van de maand 11:18.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Turkije in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Turkije in maart is 11.1 ℃ (51.98 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 0.4 ℃ (32.72 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.65 ℃ (47.57 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.35 ℃ (57.83 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 11. De gemiddelde regenval is 37.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:18 (uren en minuten), in midden in de maand 11:57 en aan het einde van de maand 12:37.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Turkije in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Turkije in april is 17.6 ℃ (63.68 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5.2 ℃ (41.36 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.35 ℃ (57.83 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20 ℃ (68 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 11.3. De gemiddelde regenval is 42.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:37 (uren en minuten), in midden in de maand 13:15 en aan het einde van de maand 13:51.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Turkije in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Turkije in mei is 22.4 ℃ (72.32 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.7 ℃ (49.46 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20 ℃ (68 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.25 ℃ (75.65 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 12.3. De gemiddelde regenval is 51.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:51 (uren en minuten), in midden in de maand 14:23 en aan het einde van de maand 14:46.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Turkije in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Turkije in juni is 26.1 ℃ (78.98 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.5 ℃ (54.5 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.25 ℃ (75.65 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.95 ℃ (82.31 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 8.7. De gemiddelde regenval is 33.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:46 (uren en minuten), in midden in de maand 14:59 en aan het einde van de maand 14:58.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Turkije in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Turkije in juli is 29.8 ℃ (85.64 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.5 ℃ (59.9 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.95 ℃ (82.31 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.75 ℃ (85.55 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 3.8. De gemiddelde regenval is 14.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:58 (uren en minuten), in midden in de maand 14:45 en aan het einde van de maand 14:21.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Turkije in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Turkije in augustus is 29.7 ℃ (85.46 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16 ℃ (60.8 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.75 ℃ (85.55 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.55 ℃ (81.59 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 2.4. De gemiddelde regenval is 11.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:21 (uren en minuten), in midden in de maand 13:50 en aan het einde van de maand 13:14.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Turkije in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Turkije in september is 25.4 ℃ (77.72 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.6 ℃ (52.88 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.55 ℃ (81.59 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.8 ℃ (73.04 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 3.9. De gemiddelde regenval is 16.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:14 (uren en minuten), in midden in de maand 12:36 en aan het einde van de maand 11:57.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Turkije in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Turkije in oktober is 20.2 ℃ (68.36 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.9 ℃ (44.42 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.8 ℃ (73.04 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.5 ℃ (61.7 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 6.6. De gemiddelde regenval is 25.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:57 (uren en minuten), in midden in de maand 11:18 en aan het einde van de maand 10:40.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Turkije in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Turkije in november is 12.8 ℃ (55.04 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 2.6 ℃ (36.68 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.5 ℃ (61.7 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.65 ℃ (49.37 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 8.1. De gemiddelde regenval is 31.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:40 (uren en minuten), in midden in de maand 10:07 en aan het einde van de maand 9:39.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Turkije in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Turkije in december is 6.5 ℃ (43.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -0.7 ℃ (30.74 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.65 ℃ (49.37 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 5.35 ℃ (41.63 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 12.3. De gemiddelde regenval is 44.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:39 (uren en minuten), in midden in de maand 9:23 en aan het einde van de maand 9:20.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Turkije kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Istanbultemperatuur: - hoogste temperatuur: 11.6 ℃ (52.88 ℉)laagste temperatuur: 5.6 ℃ (42.08 ℉)regenval: 108.5mmregenachtige dagen: 16.5
Ankaratemperatuur: - hoogste temperatuur: 6.5 ℃ (43.7 ℉)laagste temperatuur: -0.7 ℃ (30.74 ℉)regenval: 44.7mmregenachtige dagen: 12.3
Izmirtemperatuur: - hoogste temperatuur: 14.2 ℃ (57.56 ℉)laagste temperatuur: 7.6 ℃ (45.68 ℉)regenval: 152.8mmregenachtige dagen: 12.9
Adanatemperatuur: - hoogste temperatuur: 16.5 ℃ (61.7 ℉)laagste temperatuur: 7 ℃ (44.6 ℉)regenval: 119.8mmregenachtige dagen: 10.6
Antalyatemperatuur: - hoogste temperatuur: 16.9 ℃ (62.42 ℉)laagste temperatuur: 7.8 ℃ (46.04 ℉)regenval: 264.9mmregenachtige dagen: 12.3
Samsuntemperatuur: - hoogste temperatuur: 13.4 ℃ (56.12 ℉)laagste temperatuur: 6.4 ℃ (43.52 ℉)regenval: 77.3mmregenachtige dagen: 12.8
Erzurumtemperatuur: - hoogste temperatuur: -0.8 ℃ (30.56 ℉)laagste temperatuur: -9.5 ℃ (14.9 ℉)regenval: 23.1mmregenachtige dagen: 11.3
Diyarbakirtemperatuur: - hoogste temperatuur: 9.4 ℃ (48.92 ℉)laagste temperatuur: -0.1 ℃ (31.82 ℉)regenval: 69.4mmregenachtige dagen: 13.8
Edirnetemperatuur: - hoogste temperatuur: 8.4 ℃ (47.12 ℉)laagste temperatuur: 1.2 ℃ (34.16 ℉)regenval: 71.5mmregenachtige dagen: 18.2
Konyatemperatuur: - hoogste temperatuur: 6.8 ℃ (44.24 ℉)laagste temperatuur: -2.3 ℃ (27.86 ℉)regenval: 39.5mmregenachtige dagen: 11.1
Muglatemperatuur: - hoogste temperatuur: 11.5 ℃ (52.7 ℉)laagste temperatuur: 3.4 ℃ (38.12 ℉)regenval: 271.5mmregenachtige dagen: 16.5
Nevsehirtemperatuur: - hoogste temperatuur: 6 ℃ (42.8 ℉)laagste temperatuur: -1.5 ℃ (29.3 ℉)regenval: 49.4mmregenachtige dagen: 12.4
Sanliurfatemperatuur: - hoogste temperatuur: 12.2 ℃ (53.96 ℉)laagste temperatuur: 4 ℃ (39.2 ℉)regenval: 78.6mmregenachtige dagen: 12.4
Trabzontemperatuur: - hoogste temperatuur: 13.4 ℃ (56.12 ℉)laagste temperatuur: 6.9 ℃ (44.42 ℉)regenval: 83.1mmregenachtige dagen: 14.8
Vantemperatuur: - hoogste temperatuur: 4.4 ℃ (39.92 ℉)laagste temperatuur: -4.5 ℃ (23.9 ℉)regenval: 38.2mmregenachtige dagen: 10.3
Zonguldaktemperatuur: - hoogste temperatuur: 11.4 ℃ (52.52 ℉)laagste temperatuur: 5.7 ℃ (42.26 ℉)regenval: 144.5mmregenachtige dagen: 17.7
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.