Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Venezuela

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Venezuela? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Sør-Amerika - Venezuela

Hvilket vær kan du forvente i Venezuela

Klimaet i Venezuela er tropisk. Du kan forvente varmt og fuktig vær gjennom hele året, men det er mer moderat i høylandet. Temperaturene kan være svært lave i de høyeste områdene av Cordillera de M? Rida.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Amazonas, Anaco, Andes, Anzoátegui, Apure, Aragua, Barquisimeto, Bolívar, Canaima National Park, Carabobo, Caracas, Caribbean Islands, Catia La Mar, Central, Chichiriviche, Choroní, Ciudad Bolívar, Ciudad Guayana, Cojedes, Colonia Tovar, Coro, Cumanacoa, Delta Amacuro, Duida Marahuaca National Park, El Hatillo, Falcón, Guayana, Guárico, Güiria, La Gran Sabana, La Guaira, Lara, Los Llanos, Los Roques, Macuto, Maracaibo, Maracay, Margarita Island, Miranda, Mochima National Park, Monagas, Morrocoy, Mount Roraima, Mérida, Naiguatá, Northeast, Northwest, Nueva Esparta, Ocumare de la Costa de Oro, Pampatar, Pedro Gonzalez, Playa El Agua, Playa El Yaque, Porlamar, Puerto Ayacucho, Puerto La Cruz, Puerto Ordaz, San Cristóbal, San Fernando de Apure, Santa Elena de Uairén, Santo Domingo, Sucre, Trujillo, Tucupita, Táchira, Valencia, Vargas, Yacapana National Park, Yaracuy, Zulia.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Mai, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 32.8 ℃ (91.04 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 18 ℃ (64.4 ℉). Den kaldeste måneden her er Desember, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 28.5 ℃ (83.3 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 14.3 ℃ (57.74 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Juli, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 19.4. Den minste regnfulle måneden her er Mars, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 3.

Når du reiser til noen steder i Venezuela, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Pico Bolivar (4978 m) og det laveste punktet er Caribbean Sea (0 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Venezuela. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Venezuela i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Venezuela i Januar er 29.6 ℃ (85.28 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 13.1 ℃ (55.58 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.05 ℃ (84.29 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.3 ℃ (86.54 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 6.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 15.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:31 (timer og minutter), i midten av måneden 11:34 og i slutten av måneden 11:40.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Venezuela i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Venezuela i Februar er 31 ℃ (87.8 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 14.8 ℃ (58.64 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.3 ℃ (86.54 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.65 ℃ (88.97 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 4.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 13.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:40 (timer og minutter), i midten av måneden 11:47 og i slutten av måneden 11:55.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Venezuela i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Venezuela i Mars er 32.3 ℃ (90.14 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15.4 ℃ (59.72 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.65 ℃ (88.97 ℉). På slutten Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.7 ℃ (89.06 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 11.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:55 (timer og minutter), i midten av måneden 12:04 og i slutten av måneden 12:13.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Venezuela i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Venezuela i April er 31.1 ℃ (87.98 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16.3 ℃ (61.34 ℉). På begynnelsen April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.7 ℃ (89.06 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.95 ℃ (89.51 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 6.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 59.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:13 (timer og minutter), i midten av måneden 12:21 og i slutten av måneden 12:29.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Venezuela i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Venezuela i Mai er 32.8 ℃ (91.04 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 18 ℃ (64.4 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.95 ℃ (89.51 ℉). På slutten Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.55 ℃ (88.79 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 12.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 81.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:29 (timer og minutter), i midten av måneden 12:36 og i slutten av måneden 12:41.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Venezuela i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Venezuela i Juni er 30.3 ℃ (86.54 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.9 ℃ (64.22 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.55 ℃ (88.79 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.85 ℃ (87.53 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 18.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 133.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:41 (timer og minutter), i midten av måneden 12:43 og i slutten av måneden 12:43.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Venezuela i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Venezuela i Juli er 31.4 ℃ (88.52 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.3 ℃ (63.14 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.85 ℃ (87.53 ℉). På slutten Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.3 ℃ (86.54 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 19.4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 115.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:43 (timer og minutter), i midten av måneden 12:41 og i slutten av måneden 12:35.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Venezuela i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Venezuela i August er 29.2 ℃ (84.56 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16.5 ℃ (61.7 ℉). På begynnelsen August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.3 ℃ (86.54 ℉). På slutten August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.4 ℃ (84.92 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 17.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 124.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:35 (timer og minutter), i midten av måneden 12:29 og i slutten av måneden 12:21.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Venezuela i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Venezuela i September er 29.6 ℃ (85.28 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.4 ℃ (63.32 ℉). På begynnelsen September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.4 ℃ (84.92 ℉). På slutten September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.05 ℃ (86.09 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 15.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 113.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:21 (timer og minutter), i midten av måneden 12:12 og i slutten av måneden 12:04.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Venezuela i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Venezuela i Oktober er 30.5 ℃ (86.9 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16.2 ℃ (61.16 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.05 ℃ (86.09 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.15 ℃ (86.27 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 15.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 123.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:04 (timer og minutter), i midten av måneden 11:55 og i slutten av måneden 11:47.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Venezuela i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Venezuela i November er 29.8 ℃ (85.64 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16 ℃ (60.8 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.15 ℃ (86.27 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.15 ℃ (84.47 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 13.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 73.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:47 (timer og minutter), i midten av måneden 11:40 og i slutten av måneden 11:34.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Venezuela i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Venezuela i Desember er 28.5 ℃ (83.3 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 14.3 ℃ (57.74 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.15 ℃ (84.47 ℉). På slutten Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.05 ℃ (84.29 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 10. Den gjennomsnittlige nedbøren er 40.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:34 (timer og minutter), i midten av måneden 11:31 og i slutten av måneden 11:30.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Venezuela på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Caracastemperatur: - høyeste temperatur: 28.5 ℃ (83.3 ℉)laveste temperatur: 14.3 ℃ (57.74 ℉)nedbør: 40.7mmregnfulle dager: 10
Corotemperatur: - høyeste temperatur: 32 ℃ (89.6 ℉)laveste temperatur: 23.9 ℃ (75.02 ℉)nedbør: 63.9mmregnfulle dager: 9
Maracaibotemperatur: - høyeste temperatur: 35.4 ℃ (95.72 ℉)laveste temperatur: 22.2 ℃ (71.96 ℉)nedbør: 17mmregnfulle dager: 3.1
Maracaytemperatur: - høyeste temperatur: 32.2 ℃ (89.96 ℉)laveste temperatur: 19.3 ℃ (66.74 ℉)nedbør: 14.4mmregnfulle dager: 4.5
Maiquetiatemperatur: - høyeste temperatur: 29.8 ℃ (85.64 ℉)laveste temperatur: 23.6 ℃ (74.48 ℉)nedbør: 56.7mmregnfulle dager: 7.6
Margaritatemperatur: - høyeste temperatur: 31.1 ℃ (87.98 ℉)laveste temperatur: 24.2 ℃ (75.56 ℉)nedbør: 67.3mmregnfulle dager: 12.7
Meridatemperatur: - høyeste temperatur: 24.2 ℃ (75.56 ℉)laveste temperatur: 15 ℃ (59 ℉)nedbør: 74.8mmregnfulle dager: 13.6
Cd. Bolivartemperatur: - høyeste temperatur: 33.3 ℃ (91.94 ℉)laveste temperatur: 23.7 ℃ (74.66 ℉)nedbør: 78mmregnfulle dager: 10
San Fernandotemperatur: - høyeste temperatur: 33.3 ℃ (91.94 ℉)laveste temperatur: 22 ℃ (71.6 ℉)nedbør: 10.7mmregnfulle dager: 2.2
Barcelonatemperatur: - høyeste temperatur: 32.1 ℃ (89.78 ℉)laveste temperatur: 22.1 ℃ (71.78 ℉)nedbør: 21.8mmregnfulle dager: 6.4
Barquisimetotemperatur: - høyeste temperatur: 30.1 ℃ (86.18 ℉)laveste temperatur: 19.4 ℃ (66.92 ℉)nedbør: 41.5mmregnfulle dager: 7.2
Calabozotemperatur: - høyeste temperatur: 34.6 ℃ (94.28 ℉)laveste temperatur: 23.5 ℃ (74.3 ℉)nedbør: 6.5mmregnfulle dager: 2.3
Guanaretemperatur: - høyeste temperatur: 32.2 ℃ (89.96 ℉)laveste temperatur: 20.6 ℃ (69.08 ℉)nedbør: 28mmregnfulle dager: 6.1
Guiriatemperatur: - høyeste temperatur: 31 ℃ (87.8 ℉)laveste temperatur: 22 ℃ (71.6 ℉)nedbør: 74mmregnfulle dager: 13.7
La Canadatemperatur: - høyeste temperatur: 32.3 ℃ (90.14 ℉)laveste temperatur: 24.8 ℃ (76.64 ℉)nedbør: 16.9mmregnfulle dager: 3.3
Maturintemperatur: - høyeste temperatur: 30.8 ℃ (87.44 ℉)laveste temperatur: 22.4 ℃ (72.32 ℉)nedbør: 84.4mmregnfulle dager: 19.9
Mene Grandetemperatur: - høyeste temperatur: 33.2 ℃ (91.76 ℉)laveste temperatur: 23.2 ℃ (73.76 ℉)nedbør: 72.6mmregnfulle dager: 9.6
Puerto Ayacuchotemperatur: - høyeste temperatur: 34.2 ℃ (93.56 ℉)laveste temperatur: 22.7 ℃ (72.86 ℉)nedbør: 42.5mmregnfulle dager: 7.2
San Antonio Del Tachiratemperatur: - høyeste temperatur: 30.7 ℃ (87.26 ℉)laveste temperatur: 20.5 ℃ (68.9 ℉)nedbør: 61.4mmregnfulle dager: 9.8
Santa Elena De Uairentemperatur: - høyeste temperatur: 27.3 ℃ (81.14 ℉)laveste temperatur: 16.6 ℃ (61.88 ℉)nedbør: 91.9mmregnfulle dager: 12.6
Tumeremotemperatur: - høyeste temperatur: 30.2 ℃ (86.36 ℉)laveste temperatur: 21.5 ℃ (70.7 ℉)nedbør: 105.9mmregnfulle dager: 19.9
Valle De La Pascuatemperatur: - høyeste temperatur: 32.5 ℃ (90.5 ℉)laveste temperatur: 22.2 ℃ (71.96 ℉)nedbør: 21mmregnfulle dager: 5.6
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.