Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Venezuela

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Venezuela te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Zuid-Amerika - Venezuela

Welk weer te verwachten in Venezuela

Het klimaat van Venezuela is tropisch. Je kunt het hele jaar door warm en vochtig weer verwachten, maar het is meer gematigd in de hooglanden. Temperaturen kunnen erg laag zijn in de hoogste delen van de Cordillera de M? Rida.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Amazonas, Anaco, Andes, Anzoátegui, Apure, Aragua, Barquisimeto, Bolívar, Canaima National Park, Carabobo, Caracas, Caribbean Islands, Catia La Mar, Central, Chichiriviche, Choroní, Ciudad Bolívar, Ciudad Guayana, Cojedes, Colonia Tovar, Coro, Cumanacoa, Delta Amacuro, Duida Marahuaca National Park, El Hatillo, Falcón, Guayana, Guárico, Güiria, La Gran Sabana, La Guaira, Lara, Los Llanos, Los Roques, Macuto, Maracaibo, Maracay, Margarita Island, Miranda, Mochima National Park, Monagas, Morrocoy, Mount Roraima, Mérida, Naiguatá, Northeast, Northwest, Nueva Esparta, Ocumare de la Costa de Oro, Pampatar, Pedro Gonzalez, Playa El Agua, Playa El Yaque, Porlamar, Puerto Ayacucho, Puerto La Cruz, Puerto Ordaz, San Cristóbal, San Fernando de Apure, Santa Elena de Uairén, Santo Domingo, Sucre, Trujillo, Tucupita, Táchira, Valencia, Vargas, Yacapana National Park, Yaracuy, Zulia.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is mei, de gemiddelde maximumtemperatuur is 32.8 ℃ (91.04 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 18 ℃ (64.4 ℉). De koudste maand hier is december, de gemiddelde maximumtemperatuur is 28.5 ℃ (83.3 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 14.3 ℃ (57.74 ℉). De meest regenachtige maand hier is juli, het gemiddelde aantal regendagen is 19.4. De minst regenachtige maand is hier maart, het gemiddelde aantal regendagen is 3.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Venezuela reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Pico Bolivar (4978 m) en het laagste punt is Caribbean Sea (0 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Venezuela te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Venezuela in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Venezuela in januari is 29.6 ℃ (85.28 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.1 ℃ (55.58 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.05 ℃ (84.29 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.3 ℃ (86.54 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 6.1. De gemiddelde regenval is 15.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:31 (uren en minuten), in midden in de maand 11:34 en aan het einde van de maand 11:40.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Venezuela in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Venezuela in februari is 31 ℃ (87.8 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.8 ℃ (58.64 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.3 ℃ (86.54 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.65 ℃ (88.97 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 4.1. De gemiddelde regenval is 13.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:40 (uren en minuten), in midden in de maand 11:47 en aan het einde van de maand 11:55.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Venezuela in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Venezuela in maart is 32.3 ℃ (90.14 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.4 ℃ (59.72 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.65 ℃ (88.97 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.7 ℃ (89.06 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 3. De gemiddelde regenval is 11.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:55 (uren en minuten), in midden in de maand 12:04 en aan het einde van de maand 12:13.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Venezuela in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Venezuela in april is 31.1 ℃ (87.98 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.3 ℃ (61.34 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.7 ℃ (89.06 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.95 ℃ (89.51 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 6.9. De gemiddelde regenval is 59.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:13 (uren en minuten), in midden in de maand 12:21 en aan het einde van de maand 12:29.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Venezuela in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Venezuela in mei is 32.8 ℃ (91.04 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18 ℃ (64.4 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.95 ℃ (89.51 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.55 ℃ (88.79 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 12.9. De gemiddelde regenval is 81.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:29 (uren en minuten), in midden in de maand 12:36 en aan het einde van de maand 12:41.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Venezuela in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Venezuela in juni is 30.3 ℃ (86.54 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.9 ℃ (64.22 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.55 ℃ (88.79 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.85 ℃ (87.53 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 18.7. De gemiddelde regenval is 133.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:41 (uren en minuten), in midden in de maand 12:43 en aan het einde van de maand 12:43.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Venezuela in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Venezuela in juli is 31.4 ℃ (88.52 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.3 ℃ (63.14 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.85 ℃ (87.53 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.3 ℃ (86.54 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 19.4. De gemiddelde regenval is 115.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:43 (uren en minuten), in midden in de maand 12:41 en aan het einde van de maand 12:35.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Venezuela in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Venezuela in augustus is 29.2 ℃ (84.56 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.5 ℃ (61.7 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.3 ℃ (86.54 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.4 ℃ (84.92 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 17.7. De gemiddelde regenval is 124.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:35 (uren en minuten), in midden in de maand 12:29 en aan het einde van de maand 12:21.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Venezuela in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Venezuela in september is 29.6 ℃ (85.28 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.4 ℃ (63.32 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.4 ℃ (84.92 ℉). Op de eind september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.05 ℃ (86.09 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 15.1. De gemiddelde regenval is 113.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:21 (uren en minuten), in midden in de maand 12:12 en aan het einde van de maand 12:04.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Venezuela in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Venezuela in oktober is 30.5 ℃ (86.9 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.2 ℃ (61.16 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.05 ℃ (86.09 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.15 ℃ (86.27 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 15.1. De gemiddelde regenval is 123.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:04 (uren en minuten), in midden in de maand 11:55 en aan het einde van de maand 11:47.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Venezuela in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Venezuela in november is 29.8 ℃ (85.64 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16 ℃ (60.8 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.15 ℃ (86.27 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.15 ℃ (84.47 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 13.2. De gemiddelde regenval is 73.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:47 (uren en minuten), in midden in de maand 11:40 en aan het einde van de maand 11:34.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Venezuela in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Venezuela in december is 28.5 ℃ (83.3 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.3 ℃ (57.74 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.15 ℃ (84.47 ℉). Op de eind december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.05 ℃ (84.29 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 10. De gemiddelde regenval is 40.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:34 (uren en minuten), in midden in de maand 11:31 en aan het einde van de maand 11:30.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Venezuela kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Caracastemperatuur: - hoogste temperatuur: 28.5 ℃ (83.3 ℉)laagste temperatuur: 14.3 ℃ (57.74 ℉)regenval: 40.7mmregenachtige dagen: 10
Corotemperatuur: - hoogste temperatuur: 32 ℃ (89.6 ℉)laagste temperatuur: 23.9 ℃ (75.02 ℉)regenval: 63.9mmregenachtige dagen: 9
Maracaibotemperatuur: - hoogste temperatuur: 35.4 ℃ (95.72 ℉)laagste temperatuur: 22.2 ℃ (71.96 ℉)regenval: 17mmregenachtige dagen: 3.1
Maracaytemperatuur: - hoogste temperatuur: 32.2 ℃ (89.96 ℉)laagste temperatuur: 19.3 ℃ (66.74 ℉)regenval: 14.4mmregenachtige dagen: 4.5
Maiquetiatemperatuur: - hoogste temperatuur: 29.8 ℃ (85.64 ℉)laagste temperatuur: 23.6 ℃ (74.48 ℉)regenval: 56.7mmregenachtige dagen: 7.6
Margaritatemperatuur: - hoogste temperatuur: 31.1 ℃ (87.98 ℉)laagste temperatuur: 24.2 ℃ (75.56 ℉)regenval: 67.3mmregenachtige dagen: 12.7
Meridatemperatuur: - hoogste temperatuur: 24.2 ℃ (75.56 ℉)laagste temperatuur: 15 ℃ (59 ℉)regenval: 74.8mmregenachtige dagen: 13.6
Cd. Bolivartemperatuur: - hoogste temperatuur: 33.3 ℃ (91.94 ℉)laagste temperatuur: 23.7 ℃ (74.66 ℉)regenval: 78mmregenachtige dagen: 10
San Fernandotemperatuur: - hoogste temperatuur: 33.3 ℃ (91.94 ℉)laagste temperatuur: 22 ℃ (71.6 ℉)regenval: 10.7mmregenachtige dagen: 2.2
Barcelonatemperatuur: - hoogste temperatuur: 32.1 ℃ (89.78 ℉)laagste temperatuur: 22.1 ℃ (71.78 ℉)regenval: 21.8mmregenachtige dagen: 6.4
Barquisimetotemperatuur: - hoogste temperatuur: 30.1 ℃ (86.18 ℉)laagste temperatuur: 19.4 ℃ (66.92 ℉)regenval: 41.5mmregenachtige dagen: 7.2
Calabozotemperatuur: - hoogste temperatuur: 34.6 ℃ (94.28 ℉)laagste temperatuur: 23.5 ℃ (74.3 ℉)regenval: 6.5mmregenachtige dagen: 2.3
Guanaretemperatuur: - hoogste temperatuur: 32.2 ℃ (89.96 ℉)laagste temperatuur: 20.6 ℃ (69.08 ℉)regenval: 28mmregenachtige dagen: 6.1
Guiriatemperatuur: - hoogste temperatuur: 31 ℃ (87.8 ℉)laagste temperatuur: 22 ℃ (71.6 ℉)regenval: 74mmregenachtige dagen: 13.7
La Canadatemperatuur: - hoogste temperatuur: 32.3 ℃ (90.14 ℉)laagste temperatuur: 24.8 ℃ (76.64 ℉)regenval: 16.9mmregenachtige dagen: 3.3
Maturintemperatuur: - hoogste temperatuur: 30.8 ℃ (87.44 ℉)laagste temperatuur: 22.4 ℃ (72.32 ℉)regenval: 84.4mmregenachtige dagen: 19.9
Mene Grandetemperatuur: - hoogste temperatuur: 33.2 ℃ (91.76 ℉)laagste temperatuur: 23.2 ℃ (73.76 ℉)regenval: 72.6mmregenachtige dagen: 9.6
Puerto Ayacuchotemperatuur: - hoogste temperatuur: 34.2 ℃ (93.56 ℉)laagste temperatuur: 22.7 ℃ (72.86 ℉)regenval: 42.5mmregenachtige dagen: 7.2
San Antonio Del Tachiratemperatuur: - hoogste temperatuur: 30.7 ℃ (87.26 ℉)laagste temperatuur: 20.5 ℃ (68.9 ℉)regenval: 61.4mmregenachtige dagen: 9.8
Santa Elena De Uairentemperatuur: - hoogste temperatuur: 27.3 ℃ (81.14 ℉)laagste temperatuur: 16.6 ℃ (61.88 ℉)regenval: 91.9mmregenachtige dagen: 12.6
Tumeremotemperatuur: - hoogste temperatuur: 30.2 ℃ (86.36 ℉)laagste temperatuur: 21.5 ℃ (70.7 ℉)regenval: 105.9mmregenachtige dagen: 19.9
Valle De La Pascuatemperatuur: - hoogste temperatuur: 32.5 ℃ (90.5 ℉)laagste temperatuur: 22.2 ℃ (71.96 ℉)regenval: 21mmregenachtige dagen: 5.6
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.