Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Verenigde Arabische Emiraten

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Verenigde Arabische Emiraten te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Azië - Verenigde Arabische Emiraten

Welk weer te verwachten in Verenigde Arabische Emiraten

Het klimaat van de Verenigde Arabische Emiraten is droog, zeer heet en zonnig. Het weer is koeler in de oostelijke bergen, Al Hajar al Gharbi bergen. Tijdens de late zomer kunt u een vochtige zuidoostelijke wind verwachten, waardoor het kustgebied soms behoorlijk onplezierig wordt.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Abu Dhabi, Ajman, Al Ain, Dibba, Dubai, Fujairah, Hatta, Khor Fakkan, Liwa Oasis, Ra's al Khaymah, Ruwais, Sharjah, Sir Bani Yas Island, Umm al Quwain, Yas Island.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 41.9 ℃ (107.42 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 27.9 ℃ (82.22 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 23.9 ℃ (75.02 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 11.8 ℃ (53.24 ℉). De meest regenachtige maand hier is maart, het gemiddelde aantal regendagen is 4. De minst regenachtige maand is hier mei, het gemiddelde aantal regendagen is 0.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Verenigde Arabische Emiraten reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Jabal Yibir (1527 m) en het laagste punt is Persian Gulf (0 m). Dus de hoogteverschillen in dit land zijn niet verwaarloosbaar en je zou verwachten dat het weer anders is op plaatsen in verschillende hoogtes. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Verenigde Arabische Emiraten te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Verenigde Arabische Emiraten in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Verenigde Arabische Emiraten in januari is 23.9 ℃ (75.02 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.8 ℃ (53.24 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.2 ℃ (77.36 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.1 ℃ (75.38 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 0.8. De gemiddelde regenval is 3.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:38 (uren en minuten), in midden in de maand 10:47 en aan het einde van de maand 11:01.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Verenigde Arabische Emiraten in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Verenigde Arabische Emiraten in februari is 24.3 ℃ (75.74 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.6 ℃ (56.48 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.1 ℃ (75.38 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.2 ℃ (79.16 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 3.4. De gemiddelde regenval is 41 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:01 (uren en minuten), in midden in de maand 11:19 en aan het einde van de maand 11:39.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Verenigde Arabische Emiraten in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Verenigde Arabische Emiraten in maart is 28.1 ℃ (82.58 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.9 ℃ (60.62 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.2 ℃ (79.16 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.2 ℃ (88.16 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 4. De gemiddelde regenval is 24.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:39 (uren en minuten), in midden in de maand 12:01 en aan het einde van de maand 12:22.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Verenigde Arabische Emiraten in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Verenigde Arabische Emiraten in april is 34.3 ℃ (93.74 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.7 ℃ (67.46 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.2 ℃ (88.16 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 36.45 ℃ (97.61 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 1.4. De gemiddelde regenval is 7.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:22 (uren en minuten), in midden in de maand 12:43 en aan het einde van de maand 13:02.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Verenigde Arabische Emiraten in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Verenigde Arabische Emiraten in mei is 38.6 ℃ (101.48 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.4 ℃ (74.12 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 36.45 ℃ (97.61 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 38.8 ℃ (101.84 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 0. De gemiddelde regenval is 0 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:02 (uren en minuten), in midden in de maand 13:19 en aan het einde van de maand 13:31.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Verenigde Arabische Emiraten in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Verenigde Arabische Emiraten in juni is 39 ℃ (102.2 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25.3 ℃ (77.54 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 38.8 ℃ (101.84 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 40.45 ℃ (104.81 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 0. De gemiddelde regenval is 0 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:31 (uren en minuten), in midden in de maand 13:38 en aan het einde van de maand 13:38.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Verenigde Arabische Emiraten in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Verenigde Arabische Emiraten in juli is 41.9 ℃ (107.42 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 27.9 ℃ (82.22 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 40.45 ℃ (104.81 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 41.8 ℃ (107.24 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 0. De gemiddelde regenval is 0 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:38 (uren en minuten), in midden in de maand 13:31 en aan het einde van de maand 13:18.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Verenigde Arabische Emiraten in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Verenigde Arabische Emiraten in augustus is 41.7 ℃ (107.06 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 28.8 ℃ (83.84 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 41.8 ℃ (107.24 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 40.85 ℃ (105.53 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 0.1. De gemiddelde regenval is 0.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:18 (uren en minuten), in midden in de maand 13:02 en aan het einde van de maand 12:42.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Verenigde Arabische Emiraten in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Verenigde Arabische Emiraten in september is 40 ℃ (104 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25.7 ℃ (78.26 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 40.85 ℃ (105.53 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 38.2 ℃ (100.76 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 0. De gemiddelde regenval is 0 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:42 (uren en minuten), in midden in de maand 12:22 en aan het einde van de maand 12:01.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Verenigde Arabische Emiraten in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Verenigde Arabische Emiraten in oktober is 36.4 ℃ (97.52 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 21.9 ℃ (71.42 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 38.2 ℃ (100.76 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.35 ℃ (92.03 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 0. De gemiddelde regenval is 0 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:01 (uren en minuten), in midden in de maand 11:40 en aan het einde van de maand 11:19.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Verenigde Arabische Emiraten in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Verenigde Arabische Emiraten in november is 30.3 ℃ (86.54 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.8 ℃ (64.04 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.35 ℃ (92.03 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.4 ℃ (83.12 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 0.2. De gemiddelde regenval is 1.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:19 (uren en minuten), in midden in de maand 11:01 en aan het einde van de maand 10:47.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Verenigde Arabische Emiraten in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Verenigde Arabische Emiraten in december is 26.5 ℃ (79.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14 ℃ (57.2 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.4 ℃ (83.12 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.2 ℃ (77.36 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 2.1. De gemiddelde regenval is 9.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:47 (uren en minuten), in midden in de maand 10:39 en aan het einde van de maand 10:37.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Verenigde Arabische Emiraten kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Abu Dhabitemperatuur: - hoogste temperatuur: 26.5 ℃ (79.7 ℉)laagste temperatuur: 14 ℃ (57.2 ℉)regenval: 9.2mmregenachtige dagen: 2.1
Dubaitemperatuur: - hoogste temperatuur: 26.1 ℃ (78.98 ℉)laagste temperatuur: 15.7 ℃ (60.26 ℉)regenval: 14mmregenachtige dagen: 2
Ras Al Khaimahtemperatuur: - hoogste temperatuur: 27.1 ℃ (80.78 ℉)laagste temperatuur: 13.5 ℃ (56.3 ℉)regenval: 17mmregenachtige dagen: 2.3
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.