Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Vietnam

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Vietnam te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Azië - Vietnam

Welk weer te verwachten in Vietnam

Het klimaat van Vietnam is tropisch in het zuiden en de moessonklimaat in het noorden. Er is een warm, regenachtig seizoen van mei tot september, en een warm en droog seizoen van oktober tot maart. Je kunt lagere temperaturen in bergen verwachten.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Ba Be National Park, Ba Ria, Bac Ha, Bac Lieu, Bach Ma National Park, Bai Tu Long Bay, Bao Loc, Ben Tre, Buon Ma Thuot, Ca Mau, Ca Na, Cai Be, Cai Rong, Can Tho, Cao Bang, Cao Lãnh, Cat Ba, Cat Tien National Park, Central Coast, Central Highlands, Chau Doc, Chàm Islands, Co Loa, Co To Island, Con Dao, Cu Chi, Cua Ong, Cuc Phuong National Park, DMZ, Da Nang, Dalat, Dien Bien Phu, Dong Dang, Dong Ha, Dong Hoi, Dong Van, Gia Nghia, Giao Xuân, Gò Công, Ha Giang, Ha Long Bay, Ha Tien, Haiphong, Halong, Hanoi, Ho Chi Minh City, Hoi An, Hue, Khe Sanh, Khâm Đức, Kontum, Lao Cai, Long Xuyen, Lăng Cô, Mong Cai, Mui Ne, My Son, My Tho, Na Meo, Ngoc Hoi, Nha Trang, Ninh Binh, Northern Vietnam, Phan Rang–Tháp Chàm, Phan Thiet, Phong Nha Ke Bang, Phu Quoc, Pleiku, Quan Lan, Quy Nhon, Quảng Ngãi, Rach Gia, Sa Pa, Sa Đéc, Soc Trang, Southern Vietnam, Tam Dao, Tam Ky, Thac Mo, Thanh Hoa, Tra Vinh, Tuan Chau Island, Tây Ninh, Vi Thanh, Vinh, Vinh Long, Vung Tau, Xuan Thuy National Park.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 33.7 ℃ (92.66 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 26.3 ℃ (79.34 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 19.5 ℃ (67.1 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 13.7 ℃ (56.66 ℉). De meest regenachtige maand hier is augustus, het gemiddelde aantal regendagen is 16.5. De minst regenachtige maand is hier december, het gemiddelde aantal regendagen is 5.9.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Vietnam reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Fan Si Pan (3144 m) en het laagste punt is South China Sea (0 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Vietnam te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Vietnam in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Vietnam in januari is 19.5 ℃ (67.1 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.7 ℃ (56.66 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.75 ℃ (69.35 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.85 ℃ (67.73 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 8.5. De gemiddelde regenval is 18.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:52 (uren en minuten), in midden in de maand 10:59 en aan het einde van de maand 11:11.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Vietnam in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Vietnam in februari is 20.2 ℃ (68.36 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.5 ℃ (59.9 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.85 ℃ (67.73 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.75 ℃ (71.15 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 11.1. De gemiddelde regenval is 26.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:11 (uren en minuten), in midden in de maand 11:26 en aan het einde van de maand 11:43.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Vietnam in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Vietnam in maart is 23.3 ℃ (73.94 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.9 ℃ (64.22 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.75 ℃ (71.15 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.55 ℃ (77.99 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 14.7. De gemiddelde regenval is 44.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:43 (uren en minuten), in midden in de maand 12:02 en aan het einde van de maand 12:20.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Vietnam in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Vietnam in april is 27.8 ℃ (82.04 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 21.4 ℃ (70.52 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.55 ℃ (77.99 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30 ℃ (86 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 13.5. De gemiddelde regenval is 91.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:20 (uren en minuten), in midden in de maand 12:37 en aan het einde van de maand 12:54.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Vietnam in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Vietnam in mei is 32.2 ℃ (89.96 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.1 ℃ (75.38 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30 ℃ (86 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.5 ℃ (90.5 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 14. De gemiddelde regenval is 193 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:54 (uren en minuten), in midden in de maand 13:08 en aan het einde van de maand 13:18.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Vietnam in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Vietnam in juni is 32.8 ℃ (91.04 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 26.2 ℃ (79.16 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.5 ℃ (90.5 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.25 ℃ (91.85 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 14.5. De gemiddelde regenval is 235.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:18 (uren en minuten), in midden in de maand 13:24 en aan het einde van de maand 13:23.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Vietnam in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Vietnam in juli is 33.7 ℃ (92.66 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 26.3 ℃ (79.34 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.25 ℃ (91.85 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.95 ℃ (91.31 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 15.8. De gemiddelde regenval is 288.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:23 (uren en minuten), in midden in de maand 13:18 en aan het einde van de maand 13:07.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Vietnam in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Vietnam in augustus is 32.2 ℃ (89.96 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25.5 ℃ (77.9 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.95 ℃ (91.31 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.75 ℃ (89.15 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 16.5. De gemiddelde regenval is 321.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:07 (uren en minuten), in midden in de maand 12:53 en aan het einde van de maand 12:37.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Vietnam in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Vietnam in september is 31.3 ℃ (88.34 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25.2 ℃ (77.36 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.75 ℃ (89.15 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.7 ℃ (85.46 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 13.4. De gemiddelde regenval is 272 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:37 (uren en minuten), in midden in de maand 12:19 en aan het einde van de maand 12:01.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Vietnam in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Vietnam in oktober is 28.1 ℃ (82.58 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.6 ℃ (72.68 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.7 ℃ (85.46 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.85 ℃ (80.33 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 9. De gemiddelde regenval is 133.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:01 (uren en minuten), in midden in de maand 11:44 en aan het einde van de maand 11:27.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Vietnam in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Vietnam in november is 25.6 ℃ (78.08 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.3 ℃ (64.94 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.85 ℃ (80.33 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.8 ℃ (74.84 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 6.4. De gemiddelde regenval is 43.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:27 (uren en minuten), in midden in de maand 11:11 en aan het einde van de maand 10:59.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Vietnam in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Vietnam in december is 22 ℃ (71.6 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.6 ℃ (60.08 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.8 ℃ (74.84 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.75 ℃ (69.35 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 5.9. De gemiddelde regenval is 23.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:59 (uren en minuten), in midden in de maand 10:52 en aan het einde van de maand 10:51.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Vietnam kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Hanoitemperatuur: - hoogste temperatuur: 22 ℃ (71.6 ℉)laagste temperatuur: 15.6 ℃ (60.08 ℉)regenval: 23.1mmregenachtige dagen: 5.9
Ho Chi Minh Citytemperatuur: - hoogste temperatuur: 31 ℃ (87.8 ℉)laagste temperatuur: 21.3 ℃ (70.34 ℉)regenval: 47.7mmregenachtige dagen: 6.8
Da Nangtemperatuur: - hoogste temperatuur: 25.6 ℃ (78.08 ℉)laagste temperatuur: 19 ℃ (66.2 ℉)regenval: 200.6mmregenachtige dagen: 19
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.