Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de West

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar West te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Azië - India - West

Welk weer te verwachten in West

West maakt deel uit van India. India is een enorm land, dus het klimaat van India varieert - van tropische moesson in het zuiden tot gematigd in het noorden. Er is een dorre woestijn in het westen, toendra en gletsjers in het noorden, en vochtige tropische gebieden in het zuidwesten. Vier hoofdseizoenen zijn hier te onderscheiden: winter van december tot februari, zomer van maart tot mei, een moessonregenseizoen van juni tot september en een periode na de moesson van oktober tot november.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Aamby Valley City, Abhaneri, Agonda, Ahmedabad, Ahmednagar, Ahwa, Ajmer, Ajmer Division, Aklera, Aksa, Alang, Alibag, Alwar, Ambaji, Amboli, Amravati, Anand, Anerdam Wildlife Sanctuary, Anjuna, Arambol, Aurangabad, Badlapur, Baga, Bardez, Beed, Bhandardara, Bhandarej, Bharatpur, Bharatpur Division, Bhavnagar, Bhilwara, Bhimashankar, Bhuj, Bikaner, Bikaner Division, Blackbuck National Park, Bogmalo, Bondla Wildlife Sanctuary, Bordi, Bramhapuri, Buldhana, Bundi, Calangute, Canacona, Candolim, Central Gujarat, Champaner Pavagadh Archaeological Park, Chandrapur, Chikhaldara, Chittorgarh, Churu, Colva, Cotigao Wildlife Sanctuary, Dabhoi, Dadra and Nagar Haveli, Dajipur, Daman, Daman and Diu, Dapoli, Deeg, Devgad, Dharampur, Dhule, Diu, Dombivli, Dona Paula, Dudh Sagar Waterfall, Dwarka, Elephanta Island, Ellora, Gandhidham, Gandhinagar, Ganpatipule, Gir Forest National Park, Goa, Goregaon, Guhagar, Gujarat, Jaipur, Jaipur Division, Jaisalmer, Jalgaon, Jamnagar, Jhalawar, Jhunjhunu, Jodhpur, Jodhpur Division, Junagadh, Kadi, Kalwa, Kalyan, Kamshet, Karauli, Karjat, Karnala Bird Sanctuary, Kashid, Keoladeo Bird Sanctuary, Khambhat, Khandala, Khopoli, Khuldabad, Khuri, Kihim, Kolhapur, Konkan, Kota, Kota Division, Kumbhalgarh, Kutch, Lohgad, Lonar, Lonavla, Loutulim, Madh Island, Mahabaleshwar, Mahad, Maharashtra, Malvan, Mandrem, Mapusa, Marathwada, Marleshwar, Matheran, Morgaon, Morjim, Mormugao, Mount Abu, Mulshi, Mumbai, Murud, Nadiad, Nagaur, Nagpur, Nala Sopara, Nanded, Nandura, Narayanpur, Nashik, Nathdwara, Navi Mumbai, Nilanga, North Goa, North Gujarat, North Maharashtra, Old Goa, Osiyan, Paithan, Pali, Palitana, Palolem, Panaji, Panchgani, Panvel, Patan, Pilani, Pirotan Island, Ponda, Porbandar, Prakasha, Pravaranagar, Pune, Pushkar, Raigad, Rajasthan, Rajgad, Rajkot, Ranakpur, Ranjangaon, Ranthambhore National Park, Ratanpura, Ratnagiri, Roha, Salcete, Sangli, Sanguem, Saputara, Sarangkheda, Sariska Reserve and National Park, Satara, Saurashtra, Sawai Madhopur, Shekhawati, Shirdi, Shiroda, Shrivardhan, Siddhatek, Sindhudurg, Sinquerim, Solapur, South Goa, South Gujarat, Surat, Surendranagar, Thane, Tiswadi, Tonk, Toranmal, Torna, Udaipur, Udaipur Division, Upleta, Vadodara, Vagator, Valsad, Vasai, Vasco da Gama, Vengurla, Veraval, Vidarbha, Virpur, Wardha, Wazirpur, Western Maharashtra.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Jaipur en in veel andere steden. De warmste maand hier is mei, de gemiddelde maximumtemperatuur is 40.8 ℃ (105.44 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 25.9 ℃ (78.62 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 22.7 ℃ (72.86 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 8.4 ℃ (47.12 ℉).

Wanneer u rond West reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in India Kanchenjunga (8586 m) en het laagste punt is Indian Ocean (0 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar West te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in West in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in West in januari is 22.7 ℃ (72.86 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8.4 ℃ (47.12 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.9 ℃ (75.02 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.25 ℃ (75.65 ℉). De gemiddelde regenval is 7.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:28 (uren en minuten), in midden in de maand 10:38 en aan het einde van de maand 10:54.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in West in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in West in februari is 25.8 ℃ (78.44 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.3 ℃ (52.34 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.25 ℃ (75.65 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.4 ℃ (83.12 ℉). De gemiddelde regenval is 10.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:54 (uren en minuten), in midden in de maand 11:14 en aan het einde van de maand 11:36.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in West in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in West in maart is 31 ℃ (87.8 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16 ℃ (60.8 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.4 ℃ (83.12 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.95 ℃ (93.11 ℉). De gemiddelde regenval is 4.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:36 (uren en minuten), in midden in de maand 12:00 en aan het einde van de maand 12:24.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in West in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in West in april is 36.9 ℃ (98.42 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.2 ℃ (71.96 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.95 ℃ (93.11 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 38.85 ℃ (101.93 ℉). De gemiddelde regenval is 8.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:24 (uren en minuten), in midden in de maand 12:47 en aan het einde van de maand 13:09.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in West in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in West in mei is 40.8 ℃ (105.44 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25.9 ℃ (78.62 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 38.85 ℃ (101.93 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 40.5 ℃ (104.9 ℉). De gemiddelde regenval is 16.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:09 (uren en minuten), in midden in de maand 13:27 en aan het einde van de maand 13:41.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in West in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in West in juni is 40.2 ℃ (104.36 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 27.1 ℃ (80.78 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 40.5 ℃ (104.9 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 37.6 ℃ (99.68 ℉). De gemiddelde regenval is 54.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:41 (uren en minuten), in midden in de maand 13:48 en aan het einde van de maand 13:48.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in West in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in West in juli is 35 ℃ (95 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 26.1 ℃ (78.98 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 37.6 ℃ (99.68 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.8 ℃ (92.84 ℉). De gemiddelde regenval is 209.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:48 (uren en minuten), in midden in de maand 13:40 en aan het einde van de maand 13:26.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in West in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in West in augustus is 32.6 ℃ (90.68 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.7 ℃ (76.46 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.8 ℃ (92.84 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.5 ℃ (92.3 ℉). De gemiddelde regenval is 218.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:26 (uren en minuten), in midden in de maand 13:08 en aan het einde van de maand 12:47.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in West in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in West in september is 34.4 ℃ (93.92 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.7 ℃ (74.66 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.5 ℃ (92.3 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.8 ℃ (92.84 ℉). De gemiddelde regenval is 70.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:47 (uren en minuten), in midden in de maand 12:24 en aan het einde van de maand 12:00.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in West in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in West in oktober is 33.2 ℃ (91.76 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.3 ℃ (66.74 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.8 ℃ (92.84 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.55 ℃ (88.79 ℉). De gemiddelde regenval is 23.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:00 (uren en minuten), in midden in de maand 11:37 en aan het einde van de maand 11:14.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in West in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in West in november is 29.9 ℃ (85.82 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.7 ℃ (56.66 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.55 ℃ (88.79 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.5 ℃ (81.5 ℉). De gemiddelde regenval is 4.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:14 (uren en minuten), in midden in de maand 10:54 en aan het einde van de maand 10:38.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in West in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in West in december is 25.1 ℃ (77.18 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.4 ℃ (48.92 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.5 ℃ (81.5 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.9 ℃ (75.02 ℉). De gemiddelde regenval is 3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:38 (uren en minuten), in midden in de maand 10:29 en aan het einde van de maand 10:27.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in West kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Mumbaitemperatuur: - hoogste temperatuur: 32.2 ℃ (89.96 ℉)laagste temperatuur: 18.6 ℃ (65.48 ℉)regenval: 4mmregenachtige dagen: -
Ahmedabadtemperatuur: - hoogste temperatuur: 29.7 ℃ (85.46 ℉)laagste temperatuur: 14.5 ℃ (58.1 ℉)regenval: 1.7mmregenachtige dagen: -
Goatemperatuur: - hoogste temperatuur: 32.4 ℃ (90.32 ℉)laagste temperatuur: 21.3 ℃ (70.34 ℉)regenval: 16.6mmregenachtige dagen: 0.4
Jaipurtemperatuur: - hoogste temperatuur: 25.1 ℃ (77.18 ℉)laagste temperatuur: 9.4 ℃ (48.92 ℉)regenval: 3mmregenachtige dagen: -
Nagpurtemperatuur: - hoogste temperatuur: 28.4 ℃ (83.12 ℉)laagste temperatuur: 12.1 ℃ (53.78 ℉)regenval: 13mmregenachtige dagen: -
Punetemperatuur: - hoogste temperatuur: 30.1 ℃ (86.18 ℉)laagste temperatuur: 11.9 ℃ (53.42 ℉)regenval: 5.4mmregenachtige dagen: -
Ajmertemperatuur: - hoogste temperatuur: 24.8 ℃ (76.64 ℉)laagste temperatuur: 8.4 ℃ (47.12 ℉)regenval: 3.7mmregenachtige dagen: -
Aurangabadtemperatuur: - hoogste temperatuur: 28.2 ℃ (82.76 ℉)laagste temperatuur: 11.1 ℃ (51.98 ℉)regenval: 12mmregenachtige dagen: -
Bhujtemperatuur: - hoogste temperatuur: 28 ℃ (82.4 ℉)laagste temperatuur: 10.5 ℃ (50.9 ℉)regenval: 1mmregenachtige dagen: -
Bikanertemperatuur: - hoogste temperatuur: 25.5 ℃ (77.9 ℉)laagste temperatuur: 7.6 ℃ (45.68 ℉)regenval: 3mmregenachtige dagen: -
Jaisalmertemperatuur: - hoogste temperatuur: 25.9 ℃ (78.62 ℉)laagste temperatuur: 8.7 ℃ (47.66 ℉)regenval: 2.4mmregenachtige dagen: -
Kotatemperatuur: - hoogste temperatuur: 25 ℃ (77 ℉)laagste temperatuur: 12.2 ℃ (53.96 ℉)regenval: 3.6mmregenachtige dagen: -
Rajkottemperatuur: - hoogste temperatuur: 29.1 ℃ (84.38 ℉)laagste temperatuur: 13.8 ℃ (56.84 ℉)regenval: 0.8mmregenachtige dagen: -
Solapurtemperatuur: - hoogste temperatuur: 30.7 ℃ (87.26 ℉)laagste temperatuur: 15.7 ℃ (60.26 ℉)regenval: 7.9mmregenachtige dagen: -
Surattemperatuur: - hoogste temperatuur: 32.7 ℃ (90.86 ℉)laagste temperatuur: 16.2 ℃ (61.16 ℉)regenval: 2.1mmregenachtige dagen: -
Udaipurtemperatuur: - hoogste temperatuur: 26.2 ℃ (79.16 ℉)laagste temperatuur: 8.1 ℃ (46.58 ℉)regenval: 2.9mmregenachtige dagen: -
Jodhpurtemperatuur: - hoogste temperatuur: 26.6 ℃ (79.88 ℉)laagste temperatuur: 11.1 ℃ (51.98 ℉)regenval: 1.6mmregenachtige dagen: -
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.