Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Zwitserland

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Zwitserland te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Europa - Zwitserland

Welk weer te verwachten in Zwitserland

Het klimaat van Zwitserland is gematigd, maar varieert met de hoogte. Over het algemeen kun je koude, vrij bewolkte en regenachtige of sneeuwrijke winters verwachten, maar koele of warme, maar soms bewolkte en vochtige zomers. In de zomer kan het weer aangenaam warm zijn, vooral in de laaglanden, maar u moet in de bergen erg koud weer verwachten.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Aarau, Andermatt, Appenzell, Ascona, Augusta Raurica, Avenches, Baden, Basel, Bellinzona, Berne, Berne Region, Bernese Highlands, Biel, Brienz, Brig, Brugg, Brunnen, Central Switzerland, Chur, Château d'Œx, Crans Montana, Davos, Delémont, Disentis, Eastern Switzerland, Engadin, Engelberg, Falera, Fiesch, Flims, Fribourg, Geneva, Gimmelwald, Glarus, Graubünden, Grindelwald, Gruyères, Gstaad, Hermance, Horgen, Ilanz, Interlaken, Kandersteg, Küssnacht, La Chaux de Fonds, Laax, Lausanne, Lauterbrunnen, Lavaux, Le Locle, Lenzerheide, Les Diablerets, Leukerbad, Leysin, Liestal, Locarno, Lucens, Lucerne, Lugano, Lötschental, Martigny, Meiringen, Montreux, Murten, Mürren, Neuchatel, Northwestern Switzerland, Nyon, Pfäffikon, Pontresina, Rapperswil, Rheinfelden, Riederalp Bettmeralp, Romanshorn, Saas Fee, Safiental, Saint Maurice, Saint Ursanne, Saint Gallen, Samedan, Samnaun, Sargans, Sarnen, Schaffhausen, Scuol, Sierre, Sion, Solothurn, Spiez, St. Moritz, Stans, Stein am Rhein, Surselva, Swiss Alps, Swiss Alps Jungfrau Aletsch, Swiss National Park, Tenero, Thun, Ticino, Uster, Val Lumnezia, Val Mesolcina, Val d'Illiez, Valais, Vals, Vaud, Verbier, Verzasca Valley, Vevey, Villars sur Ollon, Visp, Wengen, Western Switzerland, Winterthur, Yverdon, Zermatt, Zug, Zurich.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Zurich en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 22.8 ℃ (73.04 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 12.9 ℃ (55.22 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 2.2 ℃ (35.96 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is -2.6 ℃ (27.32 ℉). De meest regenachtige maand hier is augustus, het gemiddelde aantal regendagen is 12.3. De minst regenachtige maand is hier september, het gemiddelde aantal regendagen is 7.8.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Zwitserland reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Dufourspitze (4634 m) en het laagste punt is Lake Maggiore (195 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Zwitserland te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Zwitserland in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Zwitserland in januari is 2.2 ℃ (35.96 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -2.6 ℃ (27.32 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 2.65 ℃ (36.77 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 3.25 ℃ (37.85 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 11.1. De gemiddelde regenval is 66.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:31 (uren en minuten), in midden in de maand 8:53 en aan het einde van de maand 9:29.Deze bovenstaande nummers zijn in de eerste plaats geldig voor Zurich en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Zwitserland in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Zwitserland in februari is 4.3 ℃ (39.74 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -1.7 ℃ (28.94 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 3.25 ℃ (37.85 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 6.3 ℃ (43.34 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 10.1. De gemiddelde regenval is 71.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:29 (uren en minuten), in midden in de maand 10:14 en aan het einde van de maand 11:04.Deze bovenstaande nummers zijn in de eerste plaats geldig voor Zurich en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Zwitserland in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Zwitserland in maart is 8.3 ℃ (46.94 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 0.8 ℃ (33.44 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 6.3 ℃ (43.34 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 10.45 ℃ (50.81 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 11.2. De gemiddelde regenval is 70.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:04 (uren en minuten), in midden in de maand 11:55 en aan het einde van de maand 12:46.Deze bovenstaande nummers zijn in de eerste plaats geldig voor Zurich en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Zwitserland in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Zwitserland in april is 12.6 ℃ (54.68 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 3.9 ℃ (39.02 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 10.45 ℃ (50.81 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15 ℃ (59 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 12.1. De gemiddelde regenval is 89.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:46 (uren en minuten), in midden in de maand 13:37 en aan het einde van de maand 14:24.Deze bovenstaande nummers zijn in de eerste plaats geldig voor Zurich en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Zwitserland in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Zwitserland in mei is 17.4 ℃ (63.32 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8 ℃ (46.4 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15 ℃ (59 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19 ℃ (66.2 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 11.8. De gemiddelde regenval is 102 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:24 (uren en minuten), in midden in de maand 15:06 en aan het einde van de maand 15:38.Deze bovenstaande nummers zijn in de eerste plaats geldig voor Zurich en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Zwitserland in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Zwitserland in juni is 20.6 ℃ (69.08 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.1 ℃ (51.98 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19 ℃ (66.2 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.7 ℃ (71.06 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 11.7. De gemiddelde regenval is 123.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:38 (uren en minuten), in midden in de maand 15:55 en aan het einde van de maand 15:54.Deze bovenstaande nummers zijn in de eerste plaats geldig voor Zurich en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Zwitserland in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Zwitserland in juli is 22.8 ℃ (73.04 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.9 ℃ (55.22 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.7 ℃ (71.06 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.7 ℃ (72.86 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 10.8. De gemiddelde regenval is 119.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:54 (uren en minuten), in midden in de maand 15:36 en aan het einde van de maand 15:04.Deze bovenstaande nummers zijn in de eerste plaats geldig voor Zurich en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Zwitserland in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Zwitserland in augustus is 22.6 ℃ (72.68 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.5 ℃ (54.5 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.7 ℃ (72.86 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.75 ℃ (69.35 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 12.3. De gemiddelde regenval is 133.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:04 (uren en minuten), in midden in de maand 14:22 en aan het einde van de maand 13:35.Deze bovenstaande nummers zijn in de eerste plaats geldig voor Zurich en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Zwitserland in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Zwitserland in september is 18.9 ℃ (66.02 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10 ℃ (50 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.75 ℃ (69.35 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.35 ℃ (61.43 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 7.8. De gemiddelde regenval is 93.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:35 (uren en minuten), in midden in de maand 12:45 en aan het einde van de maand 11:55.Deze bovenstaande nummers zijn in de eerste plaats geldig voor Zurich en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Zwitserland in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Zwitserland in oktober is 13.8 ℃ (56.84 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.5 ℃ (43.7 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.35 ℃ (61.43 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 10.55 ℃ (50.99 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 7.9. De gemiddelde regenval is 70.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:55 (uren en minuten), in midden in de maand 11:04 en aan het einde van de maand 10:15.Deze bovenstaande nummers zijn in de eerste plaats geldig voor Zurich en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Zwitserland in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Zwitserland in november is 7.3 ℃ (45.14 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 1.6 ℃ (34.88 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 10.55 ℃ (50.99 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 5.2 ℃ (41.36 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 10. De gemiddelde regenval is 81.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:15 (uren en minuten), in midden in de maand 9:30 en aan het einde van de maand 8:54.Deze bovenstaande nummers zijn in de eerste plaats geldig voor Zurich en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Zwitserland in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Zwitserland in december is 3.1 ℃ (37.58 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -1.5 ℃ (29.3 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 5.2 ℃ (41.36 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 2.65 ℃ (36.77 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 9.8. De gemiddelde regenval is 72.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:54 (uren en minuten), in midden in de maand 8:31 en aan het einde van de maand 8:27.Deze bovenstaande nummers zijn in de eerste plaats geldig voor Zurich en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Zwitserland kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Genevatemperatuur: - hoogste temperatuur: 4.7 ℃ (40.46 ℉)laagste temperatuur: -0.3 ℃ (31.46 ℉)regenval: 73.2mmregenachtige dagen: 10
Zurichtemperatuur: - hoogste temperatuur: 3.1 ℃ (37.58 ℉)laagste temperatuur: -1.5 ℃ (29.3 ℉)regenval: 72.4mmregenachtige dagen: 9.8
Luganotemperatuur: - hoogste temperatuur: 7.3 ℃ (45.14 ℉)laagste temperatuur: 1.2 ℃ (34.16 ℉)regenval: 63.6mmregenachtige dagen: 5.9
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.