Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Alaska

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Alaska? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Nord-Amerika - USA - Alaska

Hvilket vær kan du forvente i Alaska

Alaska er en del av USA. Klimaet i USA er svært variert, da USA er et stort land. Klimaet er for det meste temperert, men tropisk i Hawaii og Florida, og arktisk i Alaska. Dette er ikke alt. Klimaet er halvtørket i de store sletter vest for Mississippi-elven, og tørker i det store bassenget i sørvest. Du kan forvente lave vintertemperaturer i nordvest, men noen ganger modereres de i januar og februar med varme vind. Vintre i sør er varmere. Don? glem at temperaturene vanligvis er betydelig lavere i fjellene.

Når du snakker om det vanlige været i dette området, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Aleutian Islands, Anaktuvuk Pass, Anchor Point, Anchorage, Aniak, Arctic Alaska, Bald Head, Bering Land Bridge National Preserve, Bethel, Chicken, Circle, Coldfoot, Cooper Landing, Cordova, Deadhorse, Delta Junction, Denali National Park, Eagle River, Elim, Fairbanks, Fairbanks North Star Borough, Fox, Funter Bay, Gates of the Arctic National Park, Girdwood, Glacier Bay National Park, Glennallen, Golovin, Gustavus, Haines, Homer, Hyder, Interior Alaska, Juneau, Kachemak Bay State Park, Kaltag, Katmai National Park, Kenai, Kenai Fjords National Park, Kenai Peninsula, Ketchikan, King Salmon, Kodiak, Lake Clark National Park and Preserve, Little Diomede, Manley Hot Springs, Matanuska Susitna Borough, McCarthy, Misty Fiords National Monument, Moose Pass, Moses Point, Nikiski, Nome, North Pole, North Slope Borough, Palmer, Petersburg, Prince of Wales Island, Seward, Shaktoolik, Sitka, Skagway, Soldotna, Solomon, Southcentral Alaska, Southeastern Alaska, Southwestern Alaska, Talkeetna, Teller, Tok, Unalakleet, Unalaska, Ungalik, Utqiagvik, Valdez, Walla Walla, Wasilla, White Mountain, Willow, Willow Creek, Wiseman, Wrangell St. Elias National Park and Preserve, Yakutat, Yukon Charley Rivers National Preserve.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt Anchorage Og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Juli, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 20.1 ℃ (68.18 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 12.2 ℃ (53.96 ℉). Den kaldeste måneden her er Januar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er -4.9 ℃ (23.18 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er -12.6 ℃ (9.32 ℉).

Når du reiser rundt Alaska, bør du alltid vurdere høyden på stedet også. Vi må minne deg om at høyeste punktet i USA er Denali (Mount McKinley) (6190 m) og det laveste punktet er Death Valley (-86 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Alaska. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember


Januar

Typisk (vanlig) vær i Alaska i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Alaska i Januar er -4.9 ℃ (23.18 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -12.6 ℃ (9.32 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -4.45 ℃ (23.99 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -3.65 ℃ (25.43 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 21 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 5:37 (timer og minutter), i midten av måneden 6:24 og i slutten av måneden 7:35.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Alaska i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Alaska i Februar er -2.4 ℃ (27.68 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -11.8 ℃ (10.76 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -3.65 ℃ (25.43 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -0.25 ℃ (31.55 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 20.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 7:35 (timer og minutter), i midten av måneden 8:57 og i slutten av måneden 10:23.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Alaska i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Alaska i Mars er 1.9 ℃ (35.42 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -7.4 ℃ (18.68 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -0.25 ℃ (31.55 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 5.05 ℃ (41.09 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 15.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:23 (timer og minutter), i midten av måneden 11:49 og i slutten av måneden 13:15.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Alaska i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Alaska i April er 8.2 ℃ (46.76 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -1.1 ℃ (30.02 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 5.05 ℃ (41.09 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 11.4 ℃ (52.52 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 10.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:15 (timer og minutter), i midten av måneden 14:41 og i slutten av måneden 16:06.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Alaska i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Alaska i Mai er 14.6 ℃ (58.28 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 5.2 ℃ (41.36 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 11.4 ℃ (52.52 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 16.6 ℃ (61.88 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 20.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 16:06 (timer og minutter), i midten av måneden 17:27 og i slutten av måneden 18:35.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Alaska i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Alaska i Juni er 18.6 ℃ (65.48 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 9.4 ℃ (48.92 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 16.6 ℃ (61.88 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.35 ℃ (66.83 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 30.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 18:35 (timer og minutter), i midten av måneden 19:16 og i slutten av måneden 19:14.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Alaska i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Alaska i Juli er 20.1 ℃ (68.18 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 12.2 ℃ (53.96 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.35 ℃ (66.83 ℉). På slutten Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.15 ℃ (66.47 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 51.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 19:14 (timer og minutter), i midten av måneden 18:31 og i slutten av måneden 17:22.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Alaska i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Alaska i August er 18.2 ℃ (64.76 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 10.4 ℃ (50.72 ℉). På begynnelsen August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.15 ℃ (66.47 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 15.85 ℃ (60.53 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 80.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 17:22 (timer og minutter), i midten av måneden 16:02 og i slutten av måneden 14:38.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Alaska i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Alaska i September er 13.5 ℃ (56.3 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 5.8 ℃ (42.44 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 15.85 ℃ (60.53 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 9.4 ℃ (48.92 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 84.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:38 (timer og minutter), i midten av måneden 13:14 og i slutten av måneden 11:49.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Alaska i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Alaska i Oktober er 5.3 ℃ (41.54 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -1.4 ℃ (29.48 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 9.4 ℃ (48.92 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 1.55 ℃ (34.79 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 44.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:49 (timer og minutter), i midten av måneden 10:24 og i slutten av måneden 8:59.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Alaska i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Alaska i November er -2.2 ℃ (28.04 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -9 ℃ (15.8 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 1.55 ℃ (34.79 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -3.1 ℃ (26.42 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 26.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 8:59 (timer og minutter), i midten av måneden 7:38 og i slutten av måneden 6:26.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Alaska i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Alaska i Desember er -4 ℃ (24.8 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -11.5 ℃ (11.3 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -3.1 ℃ (26.42 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -4.45 ℃ (23.99 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 48.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 6:26 (timer og minutter), i midten av måneden 5:38 og i slutten av måneden 5:29.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Alaska på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Anchoragetemperatur: - høyeste temperatur: -4 ℃ (24.8 ℉)laveste temperatur: -11.5 ℃ (11.3 ℉)nedbør: 48.7mmregnfulle dager: -
Fairbankstemperatur: - høyeste temperatur: -14.6 ℃ (5.72 ℉)laveste temperatur: -23.2 ℃ (-9.76 ℉)nedbør: 18mmregnfulle dager: -
Juneautemperatur: - høyeste temperatur: 2.8 ℃ (37.04 ℉)laveste temperatur: -2 ℃ (28.4 ℉)nedbør: 229.4mmregnfulle dager: 21.1
Ketchikantemperatur: - høyeste temperatur: 4.5 ℃ (40.1 ℉)laveste temperatur: -0.4 ℃ (31.28 ℉)nedbør: 369.5mmregnfulle dager: 23.2
Sitkatemperatur: - høyeste temperatur: 5.1 ℃ (41.18 ℉)laveste temperatur: 0.7 ℃ (33.26 ℉)nedbør: 228.2mmregnfulle dager: 21.4
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.


©2018-2021 UsualWeather.com, hoveddatakilder: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for UsualWeather.com nettstedet og personvern
Facebook Twitter Pinterest