Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Alaska

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Alaska te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Welk weer te verwachten in Alaska

Alaska maakt deel uit van Verenigde Staten. Het klimaat in de VS is zeer gevarieerd, omdat de Verenigde Staten van Amerika een groot land is. Het klimaat is overwegend gematigd, maar tropisch in Hawaï en Florida, en het arctische gebied in Alaska. Dit is niet alles. Het klimaat is half droog in de grote vlaktes ten westen van de rivier de Mississippi en dor in het Grote Bekken van het zuidwesten. Je kunt lage wintertemperaturen verwachten in het noordwesten, maar ze worden soms gematigd in januari en februari door warme wind. De winters in het zuiden zijn warmer. Don? vergeet, dat de temperaturen meestal aanzienlijk lager zijn in de bergen.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Aleutian Islands, Anaktuvuk Pass, Anchor Point, Anchorage, Aniak, Arctic Alaska, Bald Head, Bering Land Bridge National Preserve, Bethel, Chicken, Circle, Coldfoot, Cooper Landing, Cordova, Deadhorse, Delta Junction, Denali National Park, Eagle River, Elim, Fairbanks, Fairbanks North Star Borough, Fox, Funter Bay, Gates of the Arctic National Park, Girdwood, Glacier Bay National Park, Glennallen, Golovin, Gustavus, Haines, Homer, Hyder, Interior Alaska, Juneau, Kachemak Bay State Park, Kaltag, Katmai National Park, Kenai, Kenai Fjords National Park, Kenai Peninsula, Ketchikan, King Salmon, Kodiak, Lake Clark National Park and Preserve, Little Diomede, Manley Hot Springs, Matanuska Susitna Borough, McCarthy, Misty Fiords National Monument, Moose Pass, Moses Point, Nikiski, Nome, North Pole, North Slope Borough, Palmer, Petersburg, Prince of Wales Island, Seward, Shaktoolik, Sitka, Skagway, Soldotna, Solomon, Southcentral Alaska, Southeastern Alaska, Southwestern Alaska, Talkeetna, Teller, Tok, Unalakleet, Unalaska, Ungalik, Utqiagvik, Valdez, Walla Walla, Wasilla, White Mountain, Willow, Willow Creek, Wiseman, Wrangell St. Elias National Park and Preserve, Yakutat, Yukon Charley Rivers National Preserve.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Anchorage en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 20.1 ℃ (68.18 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 12.2 ℃ (53.96 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is -4.9 ℃ (23.18 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is -12.6 ℃ (9.32 ℉).

Wanneer u rond Alaska reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Verenigde Staten Denali (Mount McKinley) (6190 m) en het laagste punt is Death Valley (-86 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Alaska te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Alaska in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Alaska in januari is -4.9 ℃ (23.18 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -12.6 ℃ (9.32 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -4.45 ℃ (23.99 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -3.65 ℃ (25.43 ℉). De gemiddelde regenval is 21 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 5:37 (uren en minuten), in midden in de maand 6:24 en aan het einde van de maand 7:35.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Alaska in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Alaska in februari is -2.4 ℃ (27.68 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -11.8 ℃ (10.76 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -3.65 ℃ (25.43 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -0.25 ℃ (31.55 ℉). De gemiddelde regenval is 20.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 7:35 (uren en minuten), in midden in de maand 8:57 en aan het einde van de maand 10:23.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Alaska in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Alaska in maart is 1.9 ℃ (35.42 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -7.4 ℃ (18.68 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -0.25 ℃ (31.55 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 5.05 ℃ (41.09 ℉). De gemiddelde regenval is 15.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:23 (uren en minuten), in midden in de maand 11:49 en aan het einde van de maand 13:15.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Alaska in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Alaska in april is 8.2 ℃ (46.76 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -1.1 ℃ (30.02 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 5.05 ℃ (41.09 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.4 ℃ (52.52 ℉). De gemiddelde regenval is 10.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:15 (uren en minuten), in midden in de maand 14:41 en aan het einde van de maand 16:06.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Alaska in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Alaska in mei is 14.6 ℃ (58.28 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5.2 ℃ (41.36 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.4 ℃ (52.52 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.6 ℃ (61.88 ℉). De gemiddelde regenval is 20.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 16:06 (uren en minuten), in midden in de maand 17:27 en aan het einde van de maand 18:35.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Alaska in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Alaska in juni is 18.6 ℃ (65.48 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.4 ℃ (48.92 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.6 ℃ (61.88 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.35 ℃ (66.83 ℉). De gemiddelde regenval is 30.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 18:35 (uren en minuten), in midden in de maand 19:16 en aan het einde van de maand 19:14.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Alaska in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Alaska in juli is 20.1 ℃ (68.18 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.2 ℃ (53.96 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.35 ℃ (66.83 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.15 ℃ (66.47 ℉). De gemiddelde regenval is 51.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 19:14 (uren en minuten), in midden in de maand 18:31 en aan het einde van de maand 17:22.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Alaska in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Alaska in augustus is 18.2 ℃ (64.76 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.4 ℃ (50.72 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.15 ℃ (66.47 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.85 ℃ (60.53 ℉). De gemiddelde regenval is 80.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 17:22 (uren en minuten), in midden in de maand 16:02 en aan het einde van de maand 14:38.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Alaska in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Alaska in september is 13.5 ℃ (56.3 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5.8 ℃ (42.44 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.85 ℃ (60.53 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.4 ℃ (48.92 ℉). De gemiddelde regenval is 84.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:38 (uren en minuten), in midden in de maand 13:14 en aan het einde van de maand 11:49.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Alaska in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Alaska in oktober is 5.3 ℃ (41.54 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -1.4 ℃ (29.48 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.4 ℃ (48.92 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 1.55 ℃ (34.79 ℉). De gemiddelde regenval is 44.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:49 (uren en minuten), in midden in de maand 10:24 en aan het einde van de maand 8:59.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Alaska in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Alaska in november is -2.2 ℃ (28.04 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -9 ℃ (15.8 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 1.55 ℃ (34.79 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -3.1 ℃ (26.42 ℉). De gemiddelde regenval is 26.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:59 (uren en minuten), in midden in de maand 7:38 en aan het einde van de maand 6:26.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Alaska in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Alaska in december is -4 ℃ (24.8 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -11.5 ℃ (11.3 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -3.1 ℃ (26.42 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -4.45 ℃ (23.99 ℉). De gemiddelde regenval is 48.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 6:26 (uren en minuten), in midden in de maand 5:38 en aan het einde van de maand 5:29.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Alaska kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Anchoragetemperatuur: - hoogste temperatuur: -4 ℃ (24.8 ℉)laagste temperatuur: -11.5 ℃ (11.3 ℉)regenval: 48.7mmregenachtige dagen: -
Fairbankstemperatuur: - hoogste temperatuur: -14.6 ℃ (5.72 ℉)laagste temperatuur: -23.2 ℃ (-9.76 ℉)regenval: 18mmregenachtige dagen: -
Juneautemperatuur: - hoogste temperatuur: 2.8 ℃ (37.04 ℉)laagste temperatuur: -2 ℃ (28.4 ℉)regenval: 229.4mmregenachtige dagen: 21.1
Ketchikantemperatuur: - hoogste temperatuur: 4.5 ℃ (40.1 ℉)laagste temperatuur: -0.4 ℃ (31.28 ℉)regenval: 369.5mmregenachtige dagen: 23.2
Sitkatemperatuur: - hoogste temperatuur: 5.1 ℃ (41.18 ℉)laagste temperatuur: 0.7 ℃ (33.26 ℉)regenval: 228.2mmregenachtige dagen: 21.4
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.