Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Albania

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Albania? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Europa - Albania

Hvilket vær kan du forvente i Albania

Klimaet i Albania er variert. Det er generelt mildt temperert med kalde, skyet, våte vintre og varme, klare, tørre somre. Interiøret i Albania er kjøligere og våtere. I mer detaljert syn kan du se at kystnære lavlandet har typisk middelhavsklima og høylandet har et kontinentalt klima.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Albanian Riviera, Bajram Curri, Berat, Coastal Albania, Dhermi, Durrës, Elbasan, Fier, Fir of Hotova National Park, Gjirokastër, Kelmend, Korçë, Kruje, Kukës, Lezhe, Librazhd, Lukovë, Lure National Park, Northeastern Albania, Permet, Pogradec, Prokletije, Pustec, Sarandë, Shebenik Jabllanice National Park, Shkodra, Shurdhah Island, Shëngjin, Southeastern Albania, Tepelene, Thethi, Tirana, Vlorë, Vuno.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Juli, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 32.3 ℃ (90.14 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 21.1 ℃ (69.98 ℉). Den kaldeste måneden her er Januar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 9.6 ℃ (49.28 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 1.7 ℃ (35.06 ℉).

Når du reiser til noen steder i Albania, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Maja e Korabit (Golem Korab) (2764 m) og det laveste punktet er Adriatic Sea (0 m). Så det er ganske store forskjeller i høyder i dette landet, så du kan forvente at været også skal være forskjellig i forskjellige høyder. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Albania. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Albania i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Albania i Januar er 9.6 ℃ (49.28 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 1.7 ℃ (35.06 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 10.4 ℃ (50.72 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 10.5 ℃ (50.9 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 192.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:14 (timer og minutter), i midten av måneden 9:31 og i slutten av måneden 10:00.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Albania i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Albania i Februar er 11.4 ℃ (52.52 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 3.6 ℃ (38.48 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 10.5 ℃ (50.9 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 13.3 ℃ (55.94 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 165.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:00 (timer og minutter), i midten av måneden 10:35 og i slutten av måneden 11:15.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Albania i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Albania i Mars er 15.2 ℃ (59.36 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 6.1 ℃ (42.98 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 13.3 ℃ (55.94 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 17.1 ℃ (62.78 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 156.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:15 (timer og minutter), i midten av måneden 11:57 og i slutten av måneden 12:38.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Albania i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Albania i April er 19 ℃ (66.2 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 9.3 ℃ (48.74 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 17.1 ℃ (62.78 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.1 ℃ (71.78 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 145.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:38 (timer og minutter), i midten av måneden 13:19 og i slutten av måneden 13:57.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Albania i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Albania i Mai er 25.2 ℃ (77.36 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 14.2 ℃ (57.56 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.1 ℃ (71.78 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.1 ℃ (80.78 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 92.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:57 (timer og minutter), i midten av måneden 14:30 og i slutten av måneden 14:55.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Albania i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Albania i Juni er 29 ℃ (84.2 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.4 ℃ (63.32 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.1 ℃ (80.78 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.65 ℃ (87.17 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 61.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:55 (timer og minutter), i midten av måneden 15:08 og i slutten av måneden 15:07.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Albania i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Albania i Juli er 32.3 ℃ (90.14 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 21.1 ℃ (69.98 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.65 ℃ (87.17 ℉). På slutten Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.05 ℃ (89.69 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 37 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 15:07 (timer og minutter), i midten av måneden 14:53 og i slutten av måneden 14:28.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Albania i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Albania i August er 31.8 ℃ (89.24 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 20.4 ℃ (68.72 ℉). På begynnelsen August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.05 ℃ (89.69 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.75 ℃ (85.55 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 67 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:28 (timer og minutter), i midten av måneden 13:55 og i slutten av måneden 13:18.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Albania i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Albania i September er 27.7 ℃ (81.86 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17 ℃ (62.6 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.75 ℃ (85.55 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.65 ℃ (76.37 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 118 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:18 (timer og minutter), i midten av måneden 12:37 og i slutten av måneden 11:56.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Albania i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Albania i Oktober er 21.6 ℃ (70.88 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 12.1 ℃ (53.78 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.65 ℃ (76.37 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 18.75 ℃ (65.75 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 165.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:56 (timer og minutter), i midten av måneden 11:16 og i slutten av måneden 10:36.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Albania i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Albania i November er 15.9 ℃ (60.62 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 7.1 ℃ (44.78 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 18.75 ℃ (65.75 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 13.55 ℃ (56.39 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 239.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:36 (timer og minutter), i midten av måneden 10:01 og i slutten av måneden 9:32.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Albania i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Albania i Desember er 11.2 ℃ (52.16 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 3.2 ℃ (37.76 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 13.55 ℃ (56.39 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 10.4 ℃ (50.72 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 218.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:32 (timer og minutter), i midten av måneden 9:14 og i slutten av måneden 9:11.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.