Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Andalusia

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Andalusia? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Europa - Spania - Andalusia

Hvilket vær kan du forvente i Andalusia

Andalusia er en del av Spania. Klimaet i Spania er temperert. Du kan forvente klare og varme somre i interiøret, men mer moderat og overskyet somre langs kysten. Vintrene er ganske ofte skyfri og kalde i interiøret, men delvis skyet og kult langs kysten. I den nordlige delen av landet er det havs klima, du kan forvente snø om vinteren. I den sørøstlige delen av landet er klimaet halvt tørt. Langs den sørlige og østlige kysten er klimaet Middelhavet. På fjellet kan du forvente kaldere vær.

Når du snakker om det vanlige været i dette området, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Adra, Alcala de los Gazules, Algeciras, Alhama de Granada, Almería, Almonaster la Real, Almuñécar, Antequera, Antequera Region, Axarquía, Bahía de Cádiz Natural Park, Benalmádena, Cabo de Gata Níjar Natural Park, Cadiz, Costa de la Luz, Costa del Sol, Cádiz, Córdoba, El Puerto de Santa Maria, El Rocio, Elviria, Estepona, Frigiliana, Fuengirola, Gibraleon, Granada, Grazalema, Huelva, Iznájar, Jaén, Jerez de la Frontera, Júzcar, La Alpujarra, La Antilla, La Línea, Marbella, Maro, Mijas, Montejaque, Málaga, Nerja, Nijar, Novo Sancti Petri, Ojen, Olvera, Palos de la Frontera, Pitres, Portugos, Puente Genil, Puerto Banús, Ronda, Roquetas de Mar, Sanlúcar de Barrameda, Santiponce, Sedella, Serranía de Ronda, Seville, Sierra Nevada, Sierra Norte, Sierra de Almijarra, Sierra de Aracena, Sierra de Baza National Park, Tarifa, Torremolinos, Torrox, Valle del Guadalhorce, Velez Blanco, Vélez Málaga, Zahara de la Sierra, Álora.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt Malaga Og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er August, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 31 ℃ (87.8 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 20.9 ℃ (69.62 ℉). Den kaldeste måneden her er Januar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 17.2 ℃ (62.96 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 7.4 ℃ (45.32 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Desember, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 7.9. Den minste regnfulle måneden her er Juli, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 0.4.

Når du reiser rundt Andalusia, bør du alltid vurdere høyden på stedet også. Vi må minne deg om at høyeste punktet i Spania er Pico de Teide (Tenerife) on Canary Islands (3718 m) og det laveste punktet er Atlantic Ocean (0 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Andalusia. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Andalusia i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Andalusia i Januar er 17.2 ℃ (62.96 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 7.4 ℃ (45.32 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 17.55 ℃ (63.59 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 17.4 ℃ (63.32 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 7.4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 68.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:41 (timer og minutter), i midten av måneden 9:55 og i slutten av måneden 10:19.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Andalusia i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Andalusia i Februar er 17.6 ℃ (63.68 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 8.5 ℃ (47.3 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 17.4 ℃ (63.32 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 18.85 ℃ (65.93 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 6.6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 59.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:19 (timer og minutter), i midten av måneden 10:49 og i slutten av måneden 11:23.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Andalusia i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Andalusia i Mars er 20.1 ℃ (68.18 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 10.3 ℃ (50.54 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 18.85 ℃ (65.93 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.95 ℃ (69.71 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 5.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 52.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:23 (timer og minutter), i midten av måneden 11:58 og i slutten av måneden 12:33.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Andalusia i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Andalusia i April er 21.8 ℃ (71.24 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 11.5 ℃ (52.7 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.95 ℃ (69.71 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.95 ℃ (73.31 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 6.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 43.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:33 (timer og minutter), i midten av måneden 13:07 og i slutten av måneden 13:39.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Andalusia i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Andalusia i Mai er 24.1 ℃ (75.38 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 14.4 ℃ (57.92 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.95 ℃ (73.31 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.25 ℃ (79.25 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 5.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 20.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:39 (timer og minutter), i midten av måneden 14:07 og i slutten av måneden 14:28.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Andalusia i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Andalusia i Juni er 28.4 ℃ (83.12 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 18.3 ℃ (64.94 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.25 ℃ (79.25 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.35 ℃ (84.83 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 1.6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 5.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:28 (timer og minutter), i midten av måneden 14:39 og i slutten av måneden 14:38.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Andalusia i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Andalusia i Juli er 30.3 ℃ (86.54 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 20.9 ℃ (69.62 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.35 ℃ (84.83 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.65 ℃ (87.17 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 0.4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 0.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:38 (timer og minutter), i midten av måneden 14:27 og i slutten av måneden 14:06.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Andalusia i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Andalusia i August er 31 ℃ (87.8 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 20.9 ℃ (69.62 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.65 ℃ (87.17 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.95 ℃ (85.91 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 0.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 5.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:06 (timer og minutter), i midten av måneden 13:38 og i slutten av måneden 13:06.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Andalusia i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Andalusia i September er 28.9 ℃ (84.02 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 18.9 ℃ (66.02 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.95 ℃ (85.91 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.4 ℃ (79.52 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 3.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 20.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:06 (timer og minutter), i midten av måneden 12:32 og i slutten av måneden 11:58.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Andalusia i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Andalusia i Oktober er 23.9 ℃ (75.02 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15.4 ℃ (59.72 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.4 ℃ (79.52 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.2 ℃ (71.96 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 56.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:58 (timer og minutter), i midten av måneden 11:23 og i slutten av måneden 10:50.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Andalusia i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Andalusia i November er 20.5 ℃ (68.9 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 11.7 ℃ (53.06 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.2 ℃ (71.96 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.2 ℃ (66.56 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 7.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 101.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:50 (timer og minutter), i midten av måneden 10:20 og i slutten av måneden 9:56.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Andalusia i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Andalusia i Desember er 17.9 ℃ (64.22 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 8.9 ℃ (48.02 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.2 ℃ (66.56 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 17.55 ℃ (63.59 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 7.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 99.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:56 (timer og minutter), i midten av måneden 9:41 og i slutten av måneden 9:39.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Andalusia på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Malagatemperatur: - høyeste temperatur: 17.9 ℃ (64.22 ℉)laveste temperatur: 8.9 ℃ (48.02 ℉)nedbør: 99.8mmregnfulle dager: 7.9
Almeriatemperatur: - høyeste temperatur: 18.6 ℃ (65.48 ℉)laveste temperatur: 9.9 ℃ (49.82 ℉)nedbør: 30.4mmregnfulle dager: 5.3
Cadiztemperatur: - høyeste temperatur: 17.4 ℃ (63.32 ℉)laveste temperatur: 11.3 ℃ (52.34 ℉)nedbør: 101.7mmregnfulle dager: 10.4
Granadatemperatur: - høyeste temperatur: 13.9 ℃ (57.02 ℉)laveste temperatur: 1.9 ℃ (35.42 ℉)nedbør: 56mmregnfulle dager: 10.4
Huelvatemperatur: - høyeste temperatur: 16.7 ℃ (62.06 ℉)laveste temperatur: 7.7 ℃ (45.86 ℉)nedbør: 97.5mmregnfulle dager: 10.2
Jerez de la Fronteratemperatur: - høyeste temperatur: 17.3 ℃ (63.14 ℉)laveste temperatur: 7.2 ℃ (44.96 ℉)nedbør: 109.3mmregnfulle dager: 10.5
Marbellatemperatur: - høyeste temperatur: 17.6 ℃ (63.68 ℉)laveste temperatur: 10.6 ℃ (51.08 ℉)nedbør: 130.7mmregnfulle dager: 8.8
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.