Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Andalusia

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Andalusia te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Europa - Spanje - Andalusia

Welk weer te verwachten in Andalusia

Andalusia maakt deel uit van Spanje. Het klimaat in Spanje is gematigd. Je kunt in het binnenland heldere en hete zomers verwachten, maar meer gematigde en bewolkte zomers langs de kust. De winters zijn vrij vaak bewolkt en koud in het binnenland, maar deels bewolkt en koel langs de kust. In het noorden van het land heerst er een zeeklimaat, u kunt tijdens de winter sneeuw verwachten. In het zuidoostelijke deel van het land is het klimaat half droog. Langs de zuidelijke en oostelijke kust is het klimaat mediterraan. In de bergen kun je kouder weer verwachten.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Adra, Alcala de los Gazules, Algeciras, Alhama de Granada, Almería, Almonaster la Real, Almuñécar, Antequera, Antequera Region, Axarquía, Bahía de Cádiz Natural Park, Benalmádena, Cabo de Gata Níjar Natural Park, Cadiz, Costa de la Luz, Costa del Sol, Cádiz, Córdoba, El Puerto de Santa Maria, El Rocio, Elviria, Estepona, Frigiliana, Fuengirola, Gibraleon, Granada, Grazalema, Huelva, Iznájar, Jaén, Jerez de la Frontera, Júzcar, La Alpujarra, La Antilla, La Línea, Marbella, Maro, Mijas, Montejaque, Málaga, Nerja, Nijar, Novo Sancti Petri, Ojen, Olvera, Palos de la Frontera, Pitres, Portugos, Puente Genil, Puerto Banús, Ronda, Roquetas de Mar, Sanlúcar de Barrameda, Santiponce, Sedella, Serranía de Ronda, Seville, Sierra Nevada, Sierra Norte, Sierra de Almijarra, Sierra de Aracena, Sierra de Baza National Park, Tarifa, Torremolinos, Torrox, Valle del Guadalhorce, Velez Blanco, Vélez Málaga, Zahara de la Sierra, Álora.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Malaga en in veel andere steden. De warmste maand hier is augustus, de gemiddelde maximumtemperatuur is 31 ℃ (87.8 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 20.9 ℃ (69.62 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 17.2 ℃ (62.96 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 7.4 ℃ (45.32 ℉). De meest regenachtige maand hier is december, het gemiddelde aantal regendagen is 7.9. De minst regenachtige maand is hier juli, het gemiddelde aantal regendagen is 0.4.

Wanneer u rond Andalusia reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Spanje Pico de Teide (Tenerife) on Canary Islands (3718 m) en het laagste punt is Atlantic Ocean (0 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Andalusia te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Andalusia in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Andalusia in januari is 17.2 ℃ (62.96 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.4 ℃ (45.32 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.55 ℃ (63.59 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.4 ℃ (63.32 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 7.4. De gemiddelde regenval is 68.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:41 (uren en minuten), in midden in de maand 9:55 en aan het einde van de maand 10:19.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Andalusia in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Andalusia in februari is 17.6 ℃ (63.68 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8.5 ℃ (47.3 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.4 ℃ (63.32 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.85 ℃ (65.93 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 6.6. De gemiddelde regenval is 59.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:19 (uren en minuten), in midden in de maand 10:49 en aan het einde van de maand 11:23.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Andalusia in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Andalusia in maart is 20.1 ℃ (68.18 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.3 ℃ (50.54 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.85 ℃ (65.93 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.95 ℃ (69.71 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 5.9. De gemiddelde regenval is 52.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:23 (uren en minuten), in midden in de maand 11:58 en aan het einde van de maand 12:33.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Andalusia in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Andalusia in april is 21.8 ℃ (71.24 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.5 ℃ (52.7 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.95 ℃ (69.71 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.95 ℃ (73.31 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 6.9. De gemiddelde regenval is 43.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:33 (uren en minuten), in midden in de maand 13:07 en aan het einde van de maand 13:39.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Andalusia in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Andalusia in mei is 24.1 ℃ (75.38 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.4 ℃ (57.92 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.95 ℃ (73.31 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.25 ℃ (79.25 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 5.1. De gemiddelde regenval is 20.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:39 (uren en minuten), in midden in de maand 14:07 en aan het einde van de maand 14:28.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Andalusia in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Andalusia in juni is 28.4 ℃ (83.12 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.3 ℃ (64.94 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.25 ℃ (79.25 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.35 ℃ (84.83 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 1.6. De gemiddelde regenval is 5.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:28 (uren en minuten), in midden in de maand 14:39 en aan het einde van de maand 14:38.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Andalusia in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Andalusia in juli is 30.3 ℃ (86.54 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20.9 ℃ (69.62 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.35 ℃ (84.83 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.65 ℃ (87.17 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 0.4. De gemiddelde regenval is 0.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:38 (uren en minuten), in midden in de maand 14:27 en aan het einde van de maand 14:06.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Andalusia in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Andalusia in augustus is 31 ℃ (87.8 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20.9 ℃ (69.62 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.65 ℃ (87.17 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.95 ℃ (85.91 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 0.7. De gemiddelde regenval is 5.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:06 (uren en minuten), in midden in de maand 13:38 en aan het einde van de maand 13:06.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Andalusia in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Andalusia in september is 28.9 ℃ (84.02 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.9 ℃ (66.02 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.95 ℃ (85.91 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.4 ℃ (79.52 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 3.2. De gemiddelde regenval is 20.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:06 (uren en minuten), in midden in de maand 12:32 en aan het einde van de maand 11:58.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Andalusia in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Andalusia in oktober is 23.9 ℃ (75.02 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.4 ℃ (59.72 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.4 ℃ (79.52 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.2 ℃ (71.96 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 7. De gemiddelde regenval is 56.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:58 (uren en minuten), in midden in de maand 11:23 en aan het einde van de maand 10:50.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Andalusia in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Andalusia in november is 20.5 ℃ (68.9 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.7 ℃ (53.06 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.2 ℃ (71.96 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.2 ℃ (66.56 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 7.8. De gemiddelde regenval is 101.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:50 (uren en minuten), in midden in de maand 10:20 en aan het einde van de maand 9:56.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Andalusia in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Andalusia in december is 17.9 ℃ (64.22 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8.9 ℃ (48.02 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.2 ℃ (66.56 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.55 ℃ (63.59 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 7.9. De gemiddelde regenval is 99.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:56 (uren en minuten), in midden in de maand 9:41 en aan het einde van de maand 9:39.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Andalusia kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Malagatemperatuur: - hoogste temperatuur: 17.9 ℃ (64.22 ℉)laagste temperatuur: 8.9 ℃ (48.02 ℉)regenval: 99.8mmregenachtige dagen: 7.9
Almeriatemperatuur: - hoogste temperatuur: 18.6 ℃ (65.48 ℉)laagste temperatuur: 9.9 ℃ (49.82 ℉)regenval: 30.4mmregenachtige dagen: 5.3
Cadiztemperatuur: - hoogste temperatuur: 17.4 ℃ (63.32 ℉)laagste temperatuur: 11.3 ℃ (52.34 ℉)regenval: 101.7mmregenachtige dagen: 10.4
Granadatemperatuur: - hoogste temperatuur: 13.9 ℃ (57.02 ℉)laagste temperatuur: 1.9 ℃ (35.42 ℉)regenval: 56mmregenachtige dagen: 10.4
Huelvatemperatuur: - hoogste temperatuur: 16.7 ℃ (62.06 ℉)laagste temperatuur: 7.7 ℃ (45.86 ℉)regenval: 97.5mmregenachtige dagen: 10.2
Jerez de la Fronteratemperatuur: - hoogste temperatuur: 17.3 ℃ (63.14 ℉)laagste temperatuur: 7.2 ℃ (44.96 ℉)regenval: 109.3mmregenachtige dagen: 10.5
Marbellatemperatuur: - hoogste temperatuur: 17.6 ℃ (63.68 ℉)laagste temperatuur: 10.6 ℃ (51.08 ℉)regenval: 130.7mmregenachtige dagen: 8.8
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.