Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Argentina

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Argentina? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Sør-Amerika - Argentina

Hvilket vær kan du forvente i Argentina

i Argentina er svært variert, på grunn av det store landet i dette landet. I utgangspunktet kan det sies at klimaet for det meste er temperert, tørt i sørøst og subantarctic i sørvest. Argentina har fire sesonger: vinter, vår, sommer og høst. Somre er den varmeste og våteste sesongen i det meste av landet, men i det meste av Patagonia er det den tørreste sesongen. Vintrene er vanligvis milde i nord, kjølig i sentrum og kaldt i sør.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Aconcagua, Adrogué, Amaicha del Valle, Andean Northwest, Bahía Blanca, Barreal, Buenos Aires, Cafayate, Calilegua National Park, Capilla del Monte, Capilla del Señor, Cariló, Catamarca, Chaco, Chajari, Chascomús, Clorinda, Colon, Colonia Carlos Pellegrini, Comodoro Rivadavia, Corrientes, Cuyo, Córdoba, El Calafate, El Chalten, El Palmar National Park, El Rey National Park, Entre Rios, Esquel, Esquina, Federación, Formosa, Gualeguaychu, Humahuaca, Ischigualasto Provincial Park, Jujuy, La Pampa, La Plata, La Punta, La Rioja, Lago Puelo, Los Alerces National Park, Los Glaciares National Park, Luján, Magdalena, Malargüe, Mar del Plata, Martínez, Medanos, Mendoza, Mercedes, Mesopotamia, Misiones, Nahuel Huapi National Park, Necochea, Neuquén, Pampas, Patagonia, Pergamino, Posadas, Puerto Iguazú, Puerto Madryn, Puerto San Julián, Purmamarca, Quebrada de Humahuaca, Resistencia, Rio Cuarto, Rio Gallegos, Rosario, Salta, San Agustín de Valle Fértil, San Antonio Oeste, San Antonio de Areco, San Antonio de los Cobres, San Carlos de Bariloche, San José de Jáchal, San Juan, San Lorenzo, San Luis, San Martin de los Andes, San Miguel de Tucumán, San Rafael, San Salvador de Jujuy, Santa Fe, Santa Maria, Santiago del Estero, Sierra de la Ventana, Tafi Viejo, Talampaya National Park, Tandil, Tierra del Fuego, Tierra del Fuego National Park, Tigre, Tilcara, Trelew, Tucuman, Uquía, Ushuaia, Valdes Peninsula, Valles Calchaquíes, Villa Carlos Paz, Villa Gesell, Villa Unión, Villa la Angostura, Villazón and La Quiaca.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Januar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 30.8 ℃ (87.44 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 20.3 ℃ (68.54 ℉). Den kaldeste måneden her er Juli, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 15.8 ℃ (60.44 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 7.7 ℃ (45.86 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Oktober, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 10.3. Den minste regnfulle måneden her er August, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 6.9.

Når du reiser til noen steder i Argentina, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Cerro Aconcagua (6962 m) og det laveste punktet er Laguna del Carbon (-105 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Argentina. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Argentina i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Argentina i Januar er 30.8 ℃ (87.44 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 20.3 ℃ (68.54 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.7 ℃ (85.46 ℉). På slutten Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.55 ℃ (85.19 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 8.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 141.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:25 (timer og minutter), i midten av måneden 14:12 og i slutten av måneden 13:49.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Argentina i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Argentina i Februar er 28.3 ℃ (82.94 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 19.1 ℃ (66.38 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.55 ℃ (85.19 ℉). På slutten Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.7 ℃ (81.86 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 7.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 124.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:49 (timer og minutter), i midten av måneden 13:21 og i slutten av måneden 12:49.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Argentina i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Argentina i Mars er 27.1 ℃ (80.78 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 18.1 ℃ (64.58 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.7 ℃ (81.86 ℉). På slutten Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.25 ℃ (77.45 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 8.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 143.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:49 (timer og minutter), i midten av måneden 12:17 og i slutten av måneden 11:44.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Argentina i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Argentina i April er 23.4 ℃ (74.12 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 14.1 ℃ (57.38 ℉). På begynnelsen April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.25 ℃ (77.45 ℉). På slutten April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.35 ℃ (70.43 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 9.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 121.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:44 (timer og minutter), i midten av måneden 11:13 og i slutten av måneden 10:44.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Argentina i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Argentina i Mai er 19.3 ℃ (66.74 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 10.8 ℃ (51.44 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.35 ℃ (70.43 ℉). På slutten Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 17.8 ℃ (64.04 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 92.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:44 (timer og minutter), i midten av måneden 10:19 og i slutten av måneden 10:00.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Argentina i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Argentina i Juni er 16.3 ℃ (61.34 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 8.3 ℃ (46.94 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 17.8 ℃ (64.04 ℉). På slutten Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 16.05 ℃ (60.89 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 7.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 57.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:00 (timer og minutter), i midten av måneden 9:51 og i slutten av måneden 9:51.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Argentina i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Argentina i Juli er 15.8 ℃ (60.44 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 7.7 ℃ (45.86 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 16.05 ℃ (60.89 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 16.65 ℃ (61.97 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 7.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 60.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:51 (timer og minutter), i midten av måneden 10:01 og i slutten av måneden 10:20.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Argentina i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Argentina i August er 17.5 ℃ (63.5 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 9 ℃ (48.2 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 16.65 ℃ (61.97 ℉). På slutten August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 18.65 ℃ (65.57 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 6.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 65.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:20 (timer og minutter), i midten av måneden 10:45 og i slutten av måneden 11:14.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Argentina i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Argentina i September er 19.8 ℃ (67.64 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 10.3 ℃ (50.54 ℉). På begynnelsen September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 18.65 ℃ (65.57 ℉). På slutten September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.1 ℃ (69.98 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 7.6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 71.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:14 (timer og minutter), i midten av måneden 11:45 og i slutten av måneden 12:17.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Argentina i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Argentina i Oktober er 22.4 ℃ (72.32 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 13.6 ℃ (56.48 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.1 ℃ (69.98 ℉). På slutten Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.4 ℃ (75.92 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 10.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 127.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:17 (timer og minutter), i midten av måneden 12:49 og i slutten av måneden 13:20.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Argentina i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Argentina i November er 26.4 ℃ (79.52 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16.3 ℃ (61.34 ℉). På begynnelsen November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.4 ℃ (75.92 ℉). På slutten November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.5 ℃ (81.5 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 9.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 118.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:20 (timer og minutter), i midten av måneden 13:48 og i slutten av måneden 14:11.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Argentina i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Argentina i Desember er 28.6 ℃ (83.48 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 19 ℃ (66.2 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.5 ℃ (81.5 ℉). På slutten Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.7 ℃ (85.46 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 9.4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 116.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:11 (timer og minutter), i midten av måneden 14:25 og i slutten av måneden 14:27.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Argentina på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Buenos Airestemperatur: - høyeste temperatur: 28.6 ℃ (83.48 ℉)laveste temperatur: 19 ℃ (66.2 ℉)nedbør: 116.7mmregnfulle dager: 9.4
Cordobatemperatur: - høyeste temperatur: 29.4 ℃ (84.92 ℉)laveste temperatur: 17.2 ℃ (62.96 ℉)nedbør: 160.6mmregnfulle dager: 11.1
Mendozatemperatur: - høyeste temperatur: 32.5 ℃ (90.5 ℉)laveste temperatur: 18.3 ℃ (64.94 ℉)nedbør: 24.5mmregnfulle dager: 4.3
Iguazutemperatur: - høyeste temperatur: 32.1 ℃ (89.78 ℉)laveste temperatur: 19.5 ℃ (67.1 ℉)nedbør: 182.2mmregnfulle dager: 9.8
Barilochetemperatur: - høyeste temperatur: 20.7 ℃ (69.26 ℉)laveste temperatur: 6.2 ℃ (43.16 ℉)nedbør: 23.4mmregnfulle dager: 4.5
Ushuaiatemperatur: - høyeste temperatur: 13.4 ℃ (56.12 ℉)laveste temperatur: 4.8 ℃ (40.64 ℉)nedbør: 51.8mmregnfulle dager: 16.4
El Calafatetemperatur: - høyeste temperatur: 18 ℃ (64.4 ℉)laveste temperatur: 5.6 ℃ (42.08 ℉)nedbør: 4.3mmregnfulle dager: 1.9
Mar del Platatemperatur: - høyeste temperatur: 24.7 ℃ (76.46 ℉)laveste temperatur: 13 ℃ (55.4 ℉)nedbør: 95mmregnfulle dager: 9
Saltatemperatur: - høyeste temperatur: 27.9 ℃ (82.22 ℉)laveste temperatur: 15.7 ℃ (60.26 ℉)nedbør: 144.5mmregnfulle dager: 13.7
Trelewtemperatur: - høyeste temperatur: 27.7 ℃ (81.86 ℉)laveste temperatur: 12.4 ℃ (54.32 ℉)nedbør: 14mmregnfulle dager: 4
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.