Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Argentinië

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Argentinië te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Zuid-Amerika - Argentinië

Welk weer te verwachten in Argentinië

Het klimaat in Argentinië is zeer divers, vanwege de enorme omvang van dit land. In principe kan worden gezegd dat het klimaat overwegend gematigd is, dor in het zuidoosten en subantarctisch in het zuidwesten. Argentinië heeft vier seizoenen: winter, lente, zomer en herfst. De zomer is het warmste en natste seizoen in het grootste deel van het land, maar in het grootste deel van Patagonië is het het droogste seizoen. De winters zijn meestal mild in het noorden, koel in het centrum en koud in het zuiden.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Aconcagua, Adrogué, Amaicha del Valle, Andean Northwest, Bahía Blanca, Barreal, Buenos Aires, Cafayate, Calilegua National Park, Capilla del Monte, Capilla del Señor, Cariló, Catamarca, Chaco, Chajari, Chascomús, Clorinda, Colon, Colonia Carlos Pellegrini, Comodoro Rivadavia, Corrientes, Cuyo, Córdoba, El Calafate, El Chalten, El Palmar National Park, El Rey National Park, Entre Rios, Esquel, Esquina, Federación, Formosa, Gualeguaychu, Humahuaca, Ischigualasto Provincial Park, Jujuy, La Pampa, La Plata, La Punta, La Rioja, Lago Puelo, Los Alerces National Park, Los Glaciares National Park, Luján, Magdalena, Malargüe, Mar del Plata, Martínez, Medanos, Mendoza, Mercedes, Mesopotamia, Misiones, Nahuel Huapi National Park, Necochea, Neuquén, Pampas, Patagonia, Pergamino, Posadas, Puerto Iguazú, Puerto Madryn, Puerto San Julián, Purmamarca, Quebrada de Humahuaca, Resistencia, Rio Cuarto, Rio Gallegos, Rosario, Salta, San Agustín de Valle Fértil, San Antonio Oeste, San Antonio de Areco, San Antonio de los Cobres, San Carlos de Bariloche, San José de Jáchal, San Juan, San Lorenzo, San Luis, San Martin de los Andes, San Miguel de Tucumán, San Rafael, San Salvador de Jujuy, Santa Fe, Santa Maria, Santiago del Estero, Sierra de la Ventana, Tafi Viejo, Talampaya National Park, Tandil, Tierra del Fuego, Tierra del Fuego National Park, Tigre, Tilcara, Trelew, Tucuman, Uquía, Ushuaia, Valdes Peninsula, Valles Calchaquíes, Villa Carlos Paz, Villa Gesell, Villa Unión, Villa la Angostura, Villazón and La Quiaca.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 30.8 ℃ (87.44 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 20.3 ℃ (68.54 ℉). De koudste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 15.8 ℃ (60.44 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 7.7 ℃ (45.86 ℉). De meest regenachtige maand hier is oktober, het gemiddelde aantal regendagen is 10.3. De minst regenachtige maand is hier augustus, het gemiddelde aantal regendagen is 6.9.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Argentinië reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Cerro Aconcagua (6962 m) en het laagste punt is Laguna del Carbon (-105 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Argentinië te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Argentinië in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Argentinië in januari is 30.8 ℃ (87.44 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20.3 ℃ (68.54 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.7 ℃ (85.46 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.55 ℃ (85.19 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 8.8. De gemiddelde regenval is 141.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:25 (uren en minuten), in midden in de maand 14:12 en aan het einde van de maand 13:49.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Argentinië in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Argentinië in februari is 28.3 ℃ (82.94 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.1 ℃ (66.38 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.55 ℃ (85.19 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.7 ℃ (81.86 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 7.9. De gemiddelde regenval is 124.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:49 (uren en minuten), in midden in de maand 13:21 en aan het einde van de maand 12:49.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Argentinië in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Argentinië in maart is 27.1 ℃ (80.78 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.1 ℃ (64.58 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.7 ℃ (81.86 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.25 ℃ (77.45 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 8.7. De gemiddelde regenval is 143.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:49 (uren en minuten), in midden in de maand 12:17 en aan het einde van de maand 11:44.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Argentinië in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Argentinië in april is 23.4 ℃ (74.12 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.1 ℃ (57.38 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.25 ℃ (77.45 ℉). Op de eind april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.35 ℃ (70.43 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 9.3. De gemiddelde regenval is 121.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:44 (uren en minuten), in midden in de maand 11:13 en aan het einde van de maand 10:44.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Argentinië in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Argentinië in mei is 19.3 ℃ (66.74 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.8 ℃ (51.44 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.35 ℃ (70.43 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.8 ℃ (64.04 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 7. De gemiddelde regenval is 92.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:44 (uren en minuten), in midden in de maand 10:19 en aan het einde van de maand 10:00.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Argentinië in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Argentinië in juni is 16.3 ℃ (61.34 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8.3 ℃ (46.94 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.8 ℃ (64.04 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.05 ℃ (60.89 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 7.2. De gemiddelde regenval is 57.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:00 (uren en minuten), in midden in de maand 9:51 en aan het einde van de maand 9:51.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Argentinië in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Argentinië in juli is 15.8 ℃ (60.44 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.7 ℃ (45.86 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.05 ℃ (60.89 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.65 ℃ (61.97 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 7.2. De gemiddelde regenval is 60.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:51 (uren en minuten), in midden in de maand 10:01 en aan het einde van de maand 10:20.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Argentinië in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Argentinië in augustus is 17.5 ℃ (63.5 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9 ℃ (48.2 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.65 ℃ (61.97 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.65 ℃ (65.57 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 6.9. De gemiddelde regenval is 65.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:20 (uren en minuten), in midden in de maand 10:45 en aan het einde van de maand 11:14.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Argentinië in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Argentinië in september is 19.8 ℃ (67.64 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.3 ℃ (50.54 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.65 ℃ (65.57 ℉). Op de eind september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.1 ℃ (69.98 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 7.6. De gemiddelde regenval is 71.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:14 (uren en minuten), in midden in de maand 11:45 en aan het einde van de maand 12:17.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Argentinië in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Argentinië in oktober is 22.4 ℃ (72.32 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.6 ℃ (56.48 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.1 ℃ (69.98 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.4 ℃ (75.92 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 10.3. De gemiddelde regenval is 127.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:17 (uren en minuten), in midden in de maand 12:49 en aan het einde van de maand 13:20.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Argentinië in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Argentinië in november is 26.4 ℃ (79.52 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.3 ℃ (61.34 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.4 ℃ (75.92 ℉). Op de eind november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.5 ℃ (81.5 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 9.9. De gemiddelde regenval is 118.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:20 (uren en minuten), in midden in de maand 13:48 en aan het einde van de maand 14:11.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Argentinië in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Argentinië in december is 28.6 ℃ (83.48 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19 ℃ (66.2 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.5 ℃ (81.5 ℉). Op de eind december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.7 ℃ (85.46 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 9.4. De gemiddelde regenval is 116.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:11 (uren en minuten), in midden in de maand 14:25 en aan het einde van de maand 14:27.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Argentinië kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Buenos Airestemperatuur: - hoogste temperatuur: 28.6 ℃ (83.48 ℉)laagste temperatuur: 19 ℃ (66.2 ℉)regenval: 116.7mmregenachtige dagen: 9.4
Cordobatemperatuur: - hoogste temperatuur: 29.4 ℃ (84.92 ℉)laagste temperatuur: 17.2 ℃ (62.96 ℉)regenval: 160.6mmregenachtige dagen: 11.1
Mendozatemperatuur: - hoogste temperatuur: 32.5 ℃ (90.5 ℉)laagste temperatuur: 18.3 ℃ (64.94 ℉)regenval: 24.5mmregenachtige dagen: 4.3
Iguazutemperatuur: - hoogste temperatuur: 32.1 ℃ (89.78 ℉)laagste temperatuur: 19.5 ℃ (67.1 ℉)regenval: 182.2mmregenachtige dagen: 9.8
Barilochetemperatuur: - hoogste temperatuur: 20.7 ℃ (69.26 ℉)laagste temperatuur: 6.2 ℃ (43.16 ℉)regenval: 23.4mmregenachtige dagen: 4.5
Ushuaiatemperatuur: - hoogste temperatuur: 13.4 ℃ (56.12 ℉)laagste temperatuur: 4.8 ℃ (40.64 ℉)regenval: 51.8mmregenachtige dagen: 16.4
El Calafatetemperatuur: - hoogste temperatuur: 18 ℃ (64.4 ℉)laagste temperatuur: 5.6 ℃ (42.08 ℉)regenval: 4.3mmregenachtige dagen: 1.9
Mar del Platatemperatuur: - hoogste temperatuur: 24.7 ℃ (76.46 ℉)laagste temperatuur: 13 ℃ (55.4 ℉)regenval: 95mmregenachtige dagen: 9
Saltatemperatuur: - hoogste temperatuur: 27.9 ℃ (82.22 ℉)laagste temperatuur: 15.7 ℃ (60.26 ℉)regenval: 144.5mmregenachtige dagen: 13.7
Trelewtemperatuur: - hoogste temperatuur: 27.7 ℃ (81.86 ℉)laagste temperatuur: 12.4 ℃ (54.32 ℉)regenval: 14mmregenachtige dagen: 4
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.