Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Armenia

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Armenia? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Asia - Armenia

Hvilket vær kan du forvente i Armenia

Klimatet i Armenia varierer avhengig av høyde. Du kan forvente tørt subtropisk vær i lavlandet og tundra klima i fjell. Generelt kan det sies at klimaet er høylandet kontinentalt med varme somre og kalde vintre.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Alaverdi, Armavir, Artashat, Ashtarak, Berd, Central Armenia, Dilijan, Echmiadzin, Garni, Goris, Gyumri, Ijevan, Jermuk, Kapan, Lake Sevan Region, Meghri, Northern Armenia, Noyemberyan, Sevan, Shorzha, Sisian, Southern Armenia, Spitak, Stepanavan, Talin, Tatev, Tsaghkadzor, Vanadzor, Vardenis, Yeghegnadzor, Yerevan.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Juli, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 32.5 ℃ (90.5 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 17.3 ℃ (63.14 ℉). Den kaldeste måneden her er Januar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 1.2 ℃ (34.16 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er -7.7 ℃ (18.14 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Mai, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 12.9. Den minste regnfulle måneden her er August, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 3.1.

Når du reiser til noen steder i Armenia, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Aragats Lerrnagagat' (4090 m) og det laveste punktet er Debed River (400 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Armenia. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Armenia i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Armenia i Januar er 1.2 ℃ (34.16 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -7.7 ℃ (18.14 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 2.7 ℃ (36.86 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 2.7 ℃ (36.86 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 9.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 22.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:21 (timer og minutter), i midten av måneden 9:38 og i slutten av måneden 10:05.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Armenia i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Armenia i Februar er 4.2 ℃ (39.56 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -5.9 ℃ (21.38 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 2.7 ℃ (36.86 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 7.8 ℃ (46.04 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 9.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 25 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:05 (timer og minutter), i midten av måneden 10:39 og i slutten av måneden 11:17.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Armenia i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Armenia i Mars er 11.4 ℃ (52.52 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 0.2 ℃ (32.36 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 7.8 ℃ (46.04 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 15.2 ℃ (59.36 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 8.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 30.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:17 (timer og minutter), i midten av måneden 11:57 og i slutten av måneden 12:37.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Armenia i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Armenia i April er 19 ℃ (66.2 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 6.3 ℃ (43.34 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 15.2 ℃ (59.36 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.35 ℃ (70.43 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 10.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 37.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:37 (timer og minutter), i midten av måneden 13:16 og i slutten av måneden 13:52.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Armenia i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Armenia i Mai er 23.7 ℃ (74.66 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 10.4 ℃ (50.72 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.35 ℃ (70.43 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.65 ℃ (79.97 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 12.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 44 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:52 (timer og minutter), i midten av måneden 14:23 og i slutten av måneden 14:47.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Armenia i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Armenia i Juni er 29.6 ℃ (85.28 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 14.3 ℃ (57.74 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.65 ℃ (79.97 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.05 ℃ (87.89 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 7.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 20.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:47 (timer og minutter), i midten av måneden 15:00 og i slutten av måneden 14:59.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Armenia i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Armenia i Juli er 32.5 ℃ (90.5 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.3 ℃ (63.14 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.05 ℃ (87.89 ℉). På slutten Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32 ℃ (89.6 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 4.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 9.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:59 (timer og minutter), i midten av måneden 14:46 og i slutten av måneden 14:22.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Armenia i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Armenia i August er 31.5 ℃ (88.7 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.2 ℃ (62.96 ℉). På begynnelsen August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32 ℃ (89.6 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30 ℃ (86 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 3.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:22 (timer og minutter), i midten av måneden 13:50 og i slutten av måneden 13:14.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Armenia i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Armenia i September er 28.5 ℃ (83.3 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 12.2 ℃ (53.96 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30 ℃ (86 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.65 ℃ (76.37 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 7.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:14 (timer og minutter), i midten av måneden 12:36 og i slutten av måneden 11:57.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Armenia i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Armenia i Oktober er 20.8 ℃ (69.44 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 7.4 ℃ (45.32 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.65 ℃ (76.37 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 16.6 ℃ (61.88 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 26.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:57 (timer og minutter), i midten av måneden 11:18 og i slutten av måneden 10:40.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Armenia i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Armenia i November er 12.4 ℃ (54.32 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 1.2 ℃ (34.16 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 16.6 ℃ (61.88 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 8.3 ℃ (46.94 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 23.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:40 (timer og minutter), i midten av måneden 10:06 og i slutten av måneden 9:38.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Armenia i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Armenia i Desember er 4.2 ℃ (39.56 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -3.9 ℃ (24.98 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 8.3 ℃ (46.94 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 2.7 ℃ (36.86 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 7.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 22.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:38 (timer og minutter), i midten av måneden 9:22 og i slutten av måneden 9:19.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Armenia på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Yerevantemperatur: - høyeste temperatur: 4.2 ℃ (39.56 ℉)laveste temperatur: -3.9 ℃ (24.98 ℉)nedbør: 22.5mmregnfulle dager: 7.9
Vanadzortemperatur: - høyeste temperatur: 4.6 ℃ (40.28 ℉)laveste temperatur: -15.5 ℃ (4.1 ℉)nedbør: 19.2mmregnfulle dager: 6.9
Sevantemperatur: - høyeste temperatur: 0.1 ℃ (32.18 ℉)laveste temperatur: -10.5 ℃ (13.1 ℉)nedbør: 17.6mmregnfulle dager: 8
Kapantemperatur: - høyeste temperatur: 9.3 ℃ (48.74 ℉)laveste temperatur: -9.7 ℃ (14.54 ℉)nedbør: 27.5mmregnfulle dager: 6
Dilijantemperatur: - høyeste temperatur: 6.4 ℃ (43.52 ℉)laveste temperatur: -3.6 ℃ (25.52 ℉)nedbør: 22.3mmregnfulle dager: 6
Jermuktemperatur: - høyeste temperatur: 0.6 ℃ (33.08 ℉)laveste temperatur: -8.3 ℃ (17.06 ℉)nedbør: 65.8mmregnfulle dager: 12.2
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.