Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Armenië

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Armenië te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Azië - Armenië

Welk weer te verwachten in Armenië

Het klimaat in Armenië is afhankelijk van de hoogte. Je kunt droog subtropisch weer verwachten in laagland en toendraklimaat in de bergen. Over het algemeen kan worden gezegd dat het klimaat hoogland continentaal is met hete zomers en koude winters.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Alaverdi, Armavir, Artashat, Ashtarak, Berd, Central Armenia, Dilijan, Echmiadzin, Garni, Goris, Gyumri, Ijevan, Jermuk, Kapan, Lake Sevan Region, Meghri, Northern Armenia, Noyemberyan, Sevan, Shorzha, Sisian, Southern Armenia, Spitak, Stepanavan, Talin, Tatev, Tsaghkadzor, Vanadzor, Vardenis, Yeghegnadzor, Yerevan.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 32.5 ℃ (90.5 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 17.3 ℃ (63.14 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 1.2 ℃ (34.16 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is -7.7 ℃ (18.14 ℉). De meest regenachtige maand hier is mei, het gemiddelde aantal regendagen is 12.9. De minst regenachtige maand is hier augustus, het gemiddelde aantal regendagen is 3.1.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Armenië reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Aragats Lerrnagagat' (4090 m) en het laagste punt is Debed River (400 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Armenië te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Armenië in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Armenië in januari is 1.2 ℃ (34.16 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -7.7 ℃ (18.14 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 2.7 ℃ (36.86 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 2.7 ℃ (36.86 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 9.2. De gemiddelde regenval is 22.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:21 (uren en minuten), in midden in de maand 9:38 en aan het einde van de maand 10:05.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Armenië in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Armenië in februari is 4.2 ℃ (39.56 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -5.9 ℃ (21.38 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 2.7 ℃ (36.86 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.8 ℃ (46.04 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 9.2. De gemiddelde regenval is 25 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:05 (uren en minuten), in midden in de maand 10:39 en aan het einde van de maand 11:17.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Armenië in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Armenië in maart is 11.4 ℃ (52.52 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 0.2 ℃ (32.36 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.8 ℃ (46.04 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.2 ℃ (59.36 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 8.2. De gemiddelde regenval is 30.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:17 (uren en minuten), in midden in de maand 11:57 en aan het einde van de maand 12:37.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Armenië in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Armenië in april is 19 ℃ (66.2 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.3 ℃ (43.34 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.2 ℃ (59.36 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.35 ℃ (70.43 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 10.8. De gemiddelde regenval is 37.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:37 (uren en minuten), in midden in de maand 13:16 en aan het einde van de maand 13:52.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Armenië in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Armenië in mei is 23.7 ℃ (74.66 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.4 ℃ (50.72 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.35 ℃ (70.43 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.65 ℃ (79.97 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 12.9. De gemiddelde regenval is 44 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:52 (uren en minuten), in midden in de maand 14:23 en aan het einde van de maand 14:47.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Armenië in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Armenië in juni is 29.6 ℃ (85.28 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.3 ℃ (57.74 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.65 ℃ (79.97 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.05 ℃ (87.89 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 7.9. De gemiddelde regenval is 20.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:47 (uren en minuten), in midden in de maand 15:00 en aan het einde van de maand 14:59.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Armenië in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Armenië in juli is 32.5 ℃ (90.5 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.3 ℃ (63.14 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.05 ℃ (87.89 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32 ℃ (89.6 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 4.9. De gemiddelde regenval is 9.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:59 (uren en minuten), in midden in de maand 14:46 en aan het einde van de maand 14:22.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Armenië in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Armenië in augustus is 31.5 ℃ (88.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.2 ℃ (62.96 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32 ℃ (89.6 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30 ℃ (86 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 3.1. De gemiddelde regenval is 8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:22 (uren en minuten), in midden in de maand 13:50 en aan het einde van de maand 13:14.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Armenië in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Armenië in september is 28.5 ℃ (83.3 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.2 ℃ (53.96 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30 ℃ (86 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.65 ℃ (76.37 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 4. De gemiddelde regenval is 7.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:14 (uren en minuten), in midden in de maand 12:36 en aan het einde van de maand 11:57.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Armenië in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Armenië in oktober is 20.8 ℃ (69.44 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.4 ℃ (45.32 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.65 ℃ (76.37 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.6 ℃ (61.88 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 7. De gemiddelde regenval is 26.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:57 (uren en minuten), in midden in de maand 11:18 en aan het einde van de maand 10:40.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Armenië in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Armenië in november is 12.4 ℃ (54.32 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 1.2 ℃ (34.16 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.6 ℃ (61.88 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.3 ℃ (46.94 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 7. De gemiddelde regenval is 23.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:40 (uren en minuten), in midden in de maand 10:06 en aan het einde van de maand 9:38.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Armenië in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Armenië in december is 4.2 ℃ (39.56 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -3.9 ℃ (24.98 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.3 ℃ (46.94 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 2.7 ℃ (36.86 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 7.9. De gemiddelde regenval is 22.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:38 (uren en minuten), in midden in de maand 9:22 en aan het einde van de maand 9:19.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Armenië kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Yerevantemperatuur: - hoogste temperatuur: 4.2 ℃ (39.56 ℉)laagste temperatuur: -3.9 ℃ (24.98 ℉)regenval: 22.5mmregenachtige dagen: 7.9
Vanadzortemperatuur: - hoogste temperatuur: 4.6 ℃ (40.28 ℉)laagste temperatuur: -15.5 ℃ (4.1 ℉)regenval: 19.2mmregenachtige dagen: 6.9
Sevantemperatuur: - hoogste temperatuur: 0.1 ℃ (32.18 ℉)laagste temperatuur: -10.5 ℃ (13.1 ℉)regenval: 17.6mmregenachtige dagen: 8
Kapantemperatuur: - hoogste temperatuur: 9.3 ℃ (48.74 ℉)laagste temperatuur: -9.7 ℃ (14.54 ℉)regenval: 27.5mmregenachtige dagen: 6
Dilijantemperatuur: - hoogste temperatuur: 6.4 ℃ (43.52 ℉)laagste temperatuur: -3.6 ℃ (25.52 ℉)regenval: 22.3mmregenachtige dagen: 6
Jermuktemperatuur: - hoogste temperatuur: 0.6 ℃ (33.08 ℉)laagste temperatuur: -8.3 ℃ (17.06 ℉)regenval: 65.8mmregenachtige dagen: 12.2
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.