Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Azerbeidzjan

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Azerbeidzjan te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Azië - Azerbeidzjan

Welk weer te verwachten in Azerbeidzjan

Het klimaat in Azerbeidzjan is divers, meestal droog en half droog. U kunt koude winters en droge hete zomers verwachten. In sommige regio's is het klimaat gematigd of gematigd warm met wat neerslag meestal in de herfst. De winters kunnen vooral koud zijn in de zuidoostelijke heuvels van de Grotere Kaukasus.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Baku, Baku Region, Beylaqan, Danachi, Ganja, Ganja Region, Gedabay, Goranboy, Goychay, Göygöl National Park, Jar, Khachmaz, Khinalug, Kish, Lahich, Lankaran, Nabran, Naftalan, Nakhchivan, Northeastern Azerbaijan, Qabala, Qax, Qazakh, Qobustan, Quba, Qusar, Shamakhi, Sheki, Sheki Region, Southern Azerbaijan, Sumqayit, Talysh Region, Zaqatala.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 30.8 ℃ (87.44 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 22.1 ℃ (71.78 ℉). De koudste maand hier is februari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 6.4 ℃ (43.52 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 2.1 ℃ (35.78 ℉). De meest regenachtige maand hier is januari, het gemiddelde aantal regendagen is 6. De minst regenachtige maand is hier juli, het gemiddelde aantal regendagen is 1.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Azerbeidzjan reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Bazarduzu Dagi (4466 m) en het laagste punt is Caspian Sea (-28 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Azerbeidzjan te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Azerbeidzjan in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Azerbeidzjan in januari is 6.9 ℃ (44.42 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 2.3 ℃ (36.14 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.3 ℃ (46.94 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 6.65 ℃ (43.97 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 6. De gemiddelde regenval is 20.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:20 (uren en minuten), in midden in de maand 9:36 en aan het einde van de maand 10:04.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Azerbeidzjan in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Azerbeidzjan in februari is 6.4 ℃ (43.52 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 2.1 ℃ (35.78 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 6.65 ℃ (43.97 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.2 ℃ (46.76 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 5.9. De gemiddelde regenval is 20.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:04 (uren en minuten), in midden in de maand 10:38 en aan het einde van de maand 11:17.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Azerbeidzjan in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Azerbeidzjan in maart is 10 ℃ (50 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.3 ℃ (39.74 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.2 ℃ (46.76 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.3 ℃ (55.94 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 4.9. De gemiddelde regenval is 20.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:17 (uren en minuten), in midden in de maand 11:57 en aan het einde van de maand 12:37.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Azerbeidzjan in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Azerbeidzjan in april is 16.6 ℃ (61.88 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.4 ℃ (48.92 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.3 ℃ (55.94 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.3 ℃ (66.74 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 4. De gemiddelde regenval is 17.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:37 (uren en minuten), in midden in de maand 13:16 en aan het einde van de maand 13:53.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Azerbeidzjan in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Azerbeidzjan in mei is 22 ℃ (71.6 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.3 ℃ (59.54 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.3 ℃ (66.74 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.8 ℃ (76.64 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 3. De gemiddelde regenval is 18.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:53 (uren en minuten), in midden in de maand 14:25 en aan het einde van de maand 14:49.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Azerbeidzjan in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Azerbeidzjan in juni is 27.6 ℃ (81.68 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.6 ℃ (67.28 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.8 ℃ (76.64 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.2 ℃ (84.56 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 2. De gemiddelde regenval is 7.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:49 (uren en minuten), in midden in de maand 15:02 en aan het einde van de maand 15:01.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Azerbeidzjan in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Azerbeidzjan in juli is 30.8 ℃ (87.44 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.1 ℃ (71.78 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.2 ℃ (84.56 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.7 ℃ (87.26 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 1. De gemiddelde regenval is 2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:01 (uren en minuten), in midden in de maand 14:47 en aan het einde van de maand 14:23.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Azerbeidzjan in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Azerbeidzjan in augustus is 30.6 ℃ (87.08 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23 ℃ (73.4 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.7 ℃ (87.26 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.9 ℃ (82.22 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 2. De gemiddelde regenval is 6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:23 (uren en minuten), in midden in de maand 13:51 en aan het einde van de maand 13:15.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Azerbeidzjan in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Azerbeidzjan in september is 25.2 ℃ (77.36 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.7 ℃ (67.46 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.9 ℃ (82.22 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.6 ℃ (72.68 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 2. De gemiddelde regenval is 14.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:15 (uren en minuten), in midden in de maand 12:36 en aan het einde van de maand 11:57.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Azerbeidzjan in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Azerbeidzjan in oktober is 20 ℃ (68 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.9 ℃ (57.02 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.6 ℃ (72.68 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.75 ℃ (62.15 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 6. De gemiddelde regenval is 24.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:57 (uren en minuten), in midden in de maand 11:17 en aan het einde van de maand 10:39.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Azerbeidzjan in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Azerbeidzjan in november is 13.5 ℃ (56.3 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.1 ℃ (48.38 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.75 ℃ (62.15 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.6 ℃ (52.88 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 6. De gemiddelde regenval is 29.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:39 (uren en minuten), in midden in de maand 10:05 en aan het einde van de maand 9:37.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Azerbeidzjan in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Azerbeidzjan in december is 9.7 ℃ (49.46 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5 ℃ (41 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.6 ℃ (52.88 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.3 ℃ (46.94 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 6. De gemiddelde regenval is 26 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:37 (uren en minuten), in midden in de maand 9:20 en aan het einde van de maand 9:17.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Azerbeidzjan kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Bakutemperatuur: - hoogste temperatuur: 9.7 ℃ (49.46 ℉)laagste temperatuur: 5 ℃ (41 ℉)regenval: 26mmregenachtige dagen: 6
Ganjatemperatuur: - hoogste temperatuur: 8.3 ℃ (46.94 ℉)laagste temperatuur: 0.2 ℃ (32.36 ℉)regenval: 18.3mmregenachtige dagen: 3.9
Lenkarantemperatuur: - hoogste temperatuur: 10.3 ℃ (50.54 ℉)laagste temperatuur: 2.7 ℃ (36.86 ℉)regenval: 88.2mmregenachtige dagen: 9
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.