Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Baja California

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Baja California te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Noord-Amerika - Mexico - Baja California

Welk weer te verwachten in Baja California

Baja California maakt deel uit van Mexico. Het klimaat in Mexico is gevarieerd, ergens is het tropisch, ergens in de woestijn. In het noorden kun je verwachten dat de temperaturen lager zijn in de winter en minder regent gedurende het jaar. In het zuiden zijn de temperaturen het hele jaar door vrij constant. Maar u moet altijd rekening houden met de hoogte van de plaats, waar u van plan bent om te gaan. Het grootste deel van het land heeft een regenseizoen van juni tot oktober.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Bahia de Los Angeles, Baja California, Baja California Sur, Cabo San Lucas, Camalu, Canyon de Guadalupe, Colonet, El Rosario, Ensenada, Guadalupe Island, Guerrero Negro, La Paz, Loreto, Los Algodones, Los Barriles, Mexicali, Mulegé, Playas de Rosarito, Puerto Nuevo, San Felipe, San Ignacio, San José del Cabo, Santa Rosalia, Tecate, Tijuana, Todos Santos, Valle de Guadalupe.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Tijuana en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 28.5 ℃ (83.3 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 17.6 ℃ (63.68 ℉). De koudste maand hier is maart, de gemiddelde maximumtemperatuur is 20.2 ℃ (68.36 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 9.8 ℃ (49.64 ℉). De meest regenachtige maand hier is maart, het gemiddelde aantal regendagen is 8.2. De minst regenachtige maand is hier augustus, het gemiddelde aantal regendagen is 0.3.

Wanneer u rond Baja California reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Mexico Volcan Pico de Orizaba (5636 m) en het laagste punt is Laguna Salada (-10 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Baja California te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december


januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Baja California in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Baja California in januari is 20.4 ℃ (68.72 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.5 ℃ (45.5 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.45 ℃ (68.81 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.8 ℃ (69.44 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 5.9. De gemiddelde regenval is 42 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:02 (uren en minuten), in midden in de maand 10:14 en aan het einde van de maand 10:35.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Baja California in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Baja California in februari is 21.2 ℃ (70.16 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8.8 ℃ (47.84 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.8 ℃ (69.44 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.7 ℃ (69.26 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 5.4. De gemiddelde regenval is 41.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:35 (uren en minuten), in midden in de maand 11:00 en aan het einde van de maand 11:29.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Baja California in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Baja California in maart is 20.2 ℃ (68.36 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.8 ℃ (49.64 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.7 ℃ (69.26 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.75 ℃ (69.35 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 8.2. De gemiddelde regenval is 62.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:29 (uren en minuten), in midden in de maand 11:59 en aan het einde van de maand 12:29.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Baja California in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Baja California in april is 21.3 ℃ (70.34 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.8 ℃ (51.44 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.75 ℃ (69.35 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.45 ℃ (72.41 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 3.8. De gemiddelde regenval is 19.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:29 (uren en minuten), in midden in de maand 12:58 en aan het einde van de maand 13:26.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Baja California in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Baja California in mei is 23.6 ℃ (74.48 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.4 ℃ (56.12 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.45 ℃ (72.41 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.95 ℃ (76.91 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 1.1. De gemiddelde regenval is 3.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:26 (uren en minuten), in midden in de maand 13:49 en aan het einde van de maand 14:07.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Baja California in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Baja California in juni is 26.3 ℃ (79.34 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.7 ℃ (60.26 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.95 ℃ (76.91 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.4 ℃ (81.32 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 0.6. De gemiddelde regenval is 0.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:07 (uren en minuten), in midden in de maand 14:16 en aan het einde van de maand 14:16.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Baja California in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Baja California in juli is 28.5 ℃ (83.3 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.6 ℃ (63.68 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.4 ℃ (81.32 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.15 ℃ (82.67 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 0.5. De gemiddelde regenval is 0.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:16 (uren en minuten), in midden in de maand 14:06 en aan het einde van de maand 13:48.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Baja California in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Baja California in augustus is 27.8 ℃ (82.04 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.7 ℃ (63.86 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.15 ℃ (82.67 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.9 ℃ (82.22 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 0.3. De gemiddelde regenval is 0.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:48 (uren en minuten), in midden in de maand 13:24 en aan het einde van de maand 12:57.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Baja California in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Baja California in september is 28 ℃ (82.4 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17 ℃ (62.6 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.9 ℃ (82.22 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.9 ℃ (80.42 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 1.1. De gemiddelde regenval is 5.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:57 (uren en minuten), in midden in de maand 12:28 en aan het einde van de maand 11:59.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Baja California in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Baja California in oktober is 25.8 ℃ (78.44 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.2 ℃ (55.76 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.9 ℃ (80.42 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.65 ℃ (76.37 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 2.6. De gemiddelde regenval is 9.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:59 (uren en minuten), in midden in de maand 11:29 en aan het einde van de maand 11:01.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Baja California in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Baja California in november is 23.5 ℃ (74.3 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10 ℃ (50 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.65 ℃ (76.37 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22 ℃ (71.6 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 3.8. De gemiddelde regenval is 31.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:01 (uren en minuten), in midden in de maand 10:35 en aan het einde van de maand 10:15.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Baja California in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Baja California in december is 20.5 ℃ (68.9 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.2 ℃ (44.96 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22 ℃ (71.6 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.45 ℃ (68.81 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 4.4. De gemiddelde regenval is 35.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:15 (uren en minuten), in midden in de maand 10:03 en aan het einde van de maand 10:00.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Baja California kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Mexicalitemperatuur: - hoogste temperatuur: 20.9 ℃ (69.62 ℉)laagste temperatuur: 5.9 ℃ (42.62 ℉)regenval: 13.4mmregenachtige dagen: 2.1
Tijuanatemperatuur: - hoogste temperatuur: 20.5 ℃ (68.9 ℉)laagste temperatuur: 7.2 ℃ (44.96 ℉)regenval: 35.7mmregenachtige dagen: 4.4
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.


©2018-2020 UsualWeather.com, belangrijkste gegevensbronnen: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de UsualWeather.com website en bescherming van de privacy
Facebook Twitter Pinterest