Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Bangladesh

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Bangladesh? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Asia - Bangladesh

Hvilket vær kan du forvente i Bangladesh

Klimaet i Bangladesh er tropisk. Det er vanligvis milde vintre og varme, fuktige somre. Du kan også forvente fuktig, varm regnfull monsun fra juni til oktober. Rundt 80% av nedbør i Bangladesh skjer i løpet av monsun sesongen.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Bagerhat, Bandarban District, Bandarban Town, Barisal, Barisal Division, Benapole, Bogra, Chandpur, Char Atra, Chittagong, Chittagong Division, Chittagong Hill Tracts, Comilla, Cox's Bazar, Dhaka, Dhaka Division, Gaud, Gopalgonj, Haor Basin, Jaipurhat District, Jessore, Khagrachhari, Khulna, Khulna Division, Kuakata, Mymensingh, Mymensingh Division, Naogaon District, Natore District, Nawabganj District, Nijhum Dwip, Pabna, Pabna District, Puthia, Rajshahi, Rajshahi District, Rajshahi Division, Rangamati, Rangpur Division, Saidpur, Saint Martins Island, Sirajganj District, Sonargaon, Sundarbans, Sylhet, Sylhet Division, Tangail, Teknaf.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Mai, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 33.8 ℃ (92.84 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 25 ℃ (77 ℉). Den kaldeste måneden her er Januar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 25 ℃ (77 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 12.8 ℃ (55.04 ℉). Den mest regnfulle måneden her er August, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 21.5. Den minste regnfulle måneden her er Desember, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 0.

Når du reiser til noen steder i Bangladesh, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Keokradong (1230 m) og det laveste punktet er Indian Ocean (0 m). Så forskjellene i høyder i dette landet er ikke ubetydelige, og du bør forvente at været skal være forskjellig på steder i forskjellige høyder. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Bangladesh. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Bangladesh i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Bangladesh i Januar er 25 ℃ (77 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 12.8 ℃ (55.04 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.8 ℃ (78.44 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.8 ℃ (80.24 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 7.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:41 (timer og minutter), i midten av måneden 10:49 og i slutten av måneden 11:03.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Bangladesh i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Bangladesh i Februar er 28.6 ℃ (83.48 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15.4 ℃ (59.72 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.8 ℃ (80.24 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.4 ℃ (86.72 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 25.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:03 (timer og minutter), i midten av måneden 11:21 og i slutten av måneden 11:40.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Bangladesh i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Bangladesh i Mars er 32.2 ℃ (89.96 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 20.2 ℃ (68.36 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.4 ℃ (86.72 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.85 ℃ (91.13 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 3.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 63.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:40 (timer og minutter), i midten av måneden 12:01 og i slutten av måneden 12:22.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Bangladesh i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Bangladesh i April er 33.5 ℃ (92.3 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.2 ℃ (73.76 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.85 ℃ (91.13 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.65 ℃ (92.57 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 155 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:22 (timer og minutter), i midten av måneden 12:42 og i slutten av måneden 13:01.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Bangladesh i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Bangladesh i Mai er 33.8 ℃ (92.84 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 25 ℃ (77 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.65 ℃ (92.57 ℉). På slutten Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.25 ℃ (91.85 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 14.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 336.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:01 (timer og minutter), i midten av måneden 13:17 og i slutten av måneden 13:28.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Bangladesh i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Bangladesh i Juni er 32.7 ℃ (90.86 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 26.5 ℃ (79.7 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.25 ℃ (91.85 ℉). På slutten Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.9 ℃ (89.42 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 18. Den gjennomsnittlige nedbøren er 336.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:28 (timer og minutter), i midten av måneden 13:35 og i slutten av måneden 13:35.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Bangladesh i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Bangladesh i Juli er 31.1 ℃ (87.98 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 26.6 ℃ (79.88 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.9 ℃ (89.42 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.3 ℃ (88.34 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 20.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 370.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:35 (timer og minutter), i midten av måneden 13:28 og i slutten av måneden 13:16.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Bangladesh i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Bangladesh i August er 31.5 ℃ (88.7 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 26.3 ℃ (79.34 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.3 ℃ (88.34 ℉). På slutten August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32 ℃ (89.6 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 21.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 316.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:16 (timer og minutter), i midten av måneden 13:00 og i slutten av måneden 12:41.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Bangladesh i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Bangladesh i September er 32.5 ℃ (90.5 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 26.5 ℃ (79.7 ℉). På begynnelsen September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32 ℃ (89.6 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.05 ℃ (89.69 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 15.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 306.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:41 (timer og minutter), i midten av måneden 12:21 og i slutten av måneden 12:01.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Bangladesh i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Bangladesh i Oktober er 31.6 ℃ (88.88 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.9 ℃ (75.02 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.05 ℃ (89.69 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.35 ℃ (86.63 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 8.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 176.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:01 (timer og minutter), i midten av måneden 11:40 og i slutten av måneden 11:21.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Bangladesh i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Bangladesh i November er 29.1 ℃ (84.38 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 19.8 ℃ (67.64 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.35 ℃ (86.63 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.85 ℃ (82.13 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 33.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:21 (timer og minutter), i midten av måneden 11:04 og i slutten av måneden 10:50.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Bangladesh i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Bangladesh i Desember er 26.6 ℃ (79.88 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 14.6 ℃ (58.28 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.85 ℃ (82.13 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.8 ℃ (78.44 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 0. Den gjennomsnittlige nedbøren er 15 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:50 (timer og minutter), i midten av måneden 10:41 og i slutten av måneden 10:40.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Bangladesh på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Dhakatemperatur: - høyeste temperatur: 26.6 ℃ (79.88 ℉)laveste temperatur: 14.6 ℃ (58.28 ℉)nedbør: 15mmregnfulle dager: 0
Chittagongtemperatur: - høyeste temperatur: 26.9 ℃ (80.42 ℉)laveste temperatur: 16.1 ℃ (60.98 ℉)nedbør: 13.1mmregnfulle dager: 0
Sylhettemperatur: - høyeste temperatur: 26 ℃ (78.8 ℉)laveste temperatur: 13.8 ℃ (56.84 ℉)nedbør: 13.1mmregnfulle dager: 0
Rajshahitemperatur: - høyeste temperatur: 26.4 ℃ (79.52 ℉)laveste temperatur: 12.6 ℃ (54.68 ℉)nedbør: 11.7mmregnfulle dager: 0
Khulnatemperatur: - høyeste temperatur: 27.1 ℃ (80.78 ℉)laveste temperatur: 14.2 ℃ (57.56 ℉)nedbør: 8mmregnfulle dager: 0
Barishaltemperatur: - høyeste temperatur: 27.2 ℃ (80.96 ℉)laveste temperatur: 13.3 ℃ (55.94 ℉)nedbør: 14.9mmregnfulle dager: 0
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.