Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Bangladesh

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Bangladesh te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Azië - Bangladesh

Welk weer te verwachten in Bangladesh

Het klimaat in Bangladesh is tropisch. Er zijn meestal zachte winters en hete, vochtige zomers. Je kunt van juni tot oktober ook een vochtige, warme regenachtige moesson verwachten. Ongeveer 80% van de regenval in Bangladesh vindt plaats tijdens het moessonseizoen.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Bagerhat, Bandarban District, Bandarban Town, Barisal, Barisal Division, Benapole, Bogra, Chandpur, Char Atra, Chittagong, Chittagong Division, Chittagong Hill Tracts, Comilla, Cox's Bazar, Dhaka, Dhaka Division, Gaud, Gopalgonj, Haor Basin, Jaipurhat District, Jessore, Khagrachhari, Khulna, Khulna Division, Kuakata, Mymensingh, Mymensingh Division, Naogaon District, Natore District, Nawabganj District, Nijhum Dwip, Pabna, Pabna District, Puthia, Rajshahi, Rajshahi District, Rajshahi Division, Rangamati, Rangpur Division, Saidpur, Saint Martins Island, Sirajganj District, Sonargaon, Sundarbans, Sylhet, Sylhet Division, Tangail, Teknaf.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is mei, de gemiddelde maximumtemperatuur is 33.8 ℃ (92.84 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 25 ℃ (77 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 25 ℃ (77 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 12.8 ℃ (55.04 ℉). De meest regenachtige maand hier is augustus, het gemiddelde aantal regendagen is 21.5. De minst regenachtige maand is hier december, het gemiddelde aantal regendagen is 0.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Bangladesh reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Keokradong (1230 m) en het laagste punt is Indian Ocean (0 m). Dus de hoogteverschillen in dit land zijn niet verwaarloosbaar en je zou verwachten dat het weer anders is op plaatsen in verschillende hoogtes. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Bangladesh te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Bangladesh in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bangladesh in januari is 25 ℃ (77 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.8 ℃ (55.04 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.8 ℃ (78.44 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.8 ℃ (80.24 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 1. De gemiddelde regenval is 7.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:41 (uren en minuten), in midden in de maand 10:49 en aan het einde van de maand 11:03.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Bangladesh in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bangladesh in februari is 28.6 ℃ (83.48 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.4 ℃ (59.72 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.8 ℃ (80.24 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.4 ℃ (86.72 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 3. De gemiddelde regenval is 25.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:03 (uren en minuten), in midden in de maand 11:21 en aan het einde van de maand 11:40.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Bangladesh in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bangladesh in maart is 32.2 ℃ (89.96 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20.2 ℃ (68.36 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.4 ℃ (86.72 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.85 ℃ (91.13 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 3.1. De gemiddelde regenval is 63.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:40 (uren en minuten), in midden in de maand 12:01 en aan het einde van de maand 12:22.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Bangladesh in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bangladesh in april is 33.5 ℃ (92.3 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.2 ℃ (73.76 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.85 ℃ (91.13 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.65 ℃ (92.57 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 8. De gemiddelde regenval is 155 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:22 (uren en minuten), in midden in de maand 12:42 en aan het einde van de maand 13:01.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Bangladesh in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bangladesh in mei is 33.8 ℃ (92.84 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25 ℃ (77 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.65 ℃ (92.57 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.25 ℃ (91.85 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 14.7. De gemiddelde regenval is 336.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:01 (uren en minuten), in midden in de maand 13:17 en aan het einde van de maand 13:28.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Bangladesh in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bangladesh in juni is 32.7 ℃ (90.86 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 26.5 ℃ (79.7 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.25 ℃ (91.85 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.9 ℃ (89.42 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 18. De gemiddelde regenval is 336.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:28 (uren en minuten), in midden in de maand 13:35 en aan het einde van de maand 13:35.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Bangladesh in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bangladesh in juli is 31.1 ℃ (87.98 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 26.6 ℃ (79.88 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.9 ℃ (89.42 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.3 ℃ (88.34 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 20.7. De gemiddelde regenval is 370.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:35 (uren en minuten), in midden in de maand 13:28 en aan het einde van de maand 13:16.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Bangladesh in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bangladesh in augustus is 31.5 ℃ (88.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 26.3 ℃ (79.34 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.3 ℃ (88.34 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32 ℃ (89.6 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 21.5. De gemiddelde regenval is 316.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:16 (uren en minuten), in midden in de maand 13:00 en aan het einde van de maand 12:41.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Bangladesh in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bangladesh in september is 32.5 ℃ (90.5 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 26.5 ℃ (79.7 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32 ℃ (89.6 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.05 ℃ (89.69 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 15.8. De gemiddelde regenval is 306.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:41 (uren en minuten), in midden in de maand 12:21 en aan het einde van de maand 12:01.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Bangladesh in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bangladesh in oktober is 31.6 ℃ (88.88 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.9 ℃ (75.02 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.05 ℃ (89.69 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.35 ℃ (86.63 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 8.2. De gemiddelde regenval is 176.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:01 (uren en minuten), in midden in de maand 11:40 en aan het einde van de maand 11:21.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Bangladesh in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bangladesh in november is 29.1 ℃ (84.38 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.8 ℃ (67.64 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.35 ℃ (86.63 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.85 ℃ (82.13 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 1. De gemiddelde regenval is 33.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:21 (uren en minuten), in midden in de maand 11:04 en aan het einde van de maand 10:50.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Bangladesh in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bangladesh in december is 26.6 ℃ (79.88 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.6 ℃ (58.28 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.85 ℃ (82.13 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.8 ℃ (78.44 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 0. De gemiddelde regenval is 15 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:50 (uren en minuten), in midden in de maand 10:41 en aan het einde van de maand 10:40.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Bangladesh kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Dhakatemperatuur: - hoogste temperatuur: 26.6 ℃ (79.88 ℉)laagste temperatuur: 14.6 ℃ (58.28 ℉)regenval: 15mmregenachtige dagen: 0
Chittagongtemperatuur: - hoogste temperatuur: 26.9 ℃ (80.42 ℉)laagste temperatuur: 16.1 ℃ (60.98 ℉)regenval: 13.1mmregenachtige dagen: 0
Sylhettemperatuur: - hoogste temperatuur: 26 ℃ (78.8 ℉)laagste temperatuur: 13.8 ℃ (56.84 ℉)regenval: 13.1mmregenachtige dagen: 0
Rajshahitemperatuur: - hoogste temperatuur: 26.4 ℃ (79.52 ℉)laagste temperatuur: 12.6 ℃ (54.68 ℉)regenval: 11.7mmregenachtige dagen: 0
Khulnatemperatuur: - hoogste temperatuur: 27.1 ℃ (80.78 ℉)laagste temperatuur: 14.2 ℃ (57.56 ℉)regenval: 8mmregenachtige dagen: 0
Barishaltemperatuur: - hoogste temperatuur: 27.2 ℃ (80.96 ℉)laagste temperatuur: 13.3 ℃ (55.94 ℉)regenval: 14.9mmregenachtige dagen: 0
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.