Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de België

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar België te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Europa - België

Welk weer te verwachten in België

Het klimaat van België is maritiem gematigd, u kunt milde winters en vrij koele zomers verwachten. Het weer is vaak regenachtig, vochtig of troebel. Er valt in alle seizoenen veel neerslag, maar als je geluk hebt, kun je in de zomer genieten van warm zonnig weer.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Aalst, Aarschot, Antwerp, Arlon, Ath, Bastogne, Berlare, Beveren, Binche, Bouillon, Bruges, Brussels, Cambron Casteau, Charleroi, Chimay, Chièvres, Damme, De Haan, Deinze, Dendermonde, Diest, Dinant, East Flanders, Eupen, Flanders, Flemish Brabant, Geraardsbergen, Ghent, Grimbergen, Hainaut, Halen, Hasselt, Henri Chapelle, Hermalle sous Huy, Keerbergen, Kelmis, Knokke Heist, Koksijde, Kortrijk, Kraainem, La Louvière, Leuven, Lier, Limburg, Liège, Lochristi, Lokeren, Louvain la Neuve, Luxembourg, Maasmechelen, Mechelen, Mons, Namur, Neerijse, Neupré, Nieuwpoort, Ostend, Oudenaarde, Poperinge, Pottes, Roeselare, Sint Martens Latem, Sint Niklaas, Sint Pieters Leeuw, Sint Truiden, Spa, Spiennes, Tervuren, Thuin, Tongeren, Tournai, Turnhout, Verviers, Villers la Ville, Vilvoorde, Waasmunster, Wallonia, Walloon Brabant, Waterloo, West Flanders, Ypres, Zuid Dijleland.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 23.1 ℃ (73.58 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 13.7 ℃ (56.66 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 5.8 ℃ (42.44 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 0.9 ℃ (33.62 ℉). De meest regenachtige maand hier is december, het gemiddelde aantal regendagen is 13.1. De minst regenachtige maand is hier augustus, het gemiddelde aantal regendagen is 8.9.

Wanneer u naar sommige plaatsen in België reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Botrange (694 m) en het laagste punt is North Sea (0 m). Er zijn dus geen grote hoogteverschillen in dit land. Maar de hoogte beïnvloedt het weer zelfs. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar België te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in België in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in België in januari is 5.8 ℃ (42.44 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 0.9 ℃ (33.62 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 6.25 ℃ (43.25 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 6.15 ℃ (43.07 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 12.9. De gemiddelde regenval is 73 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:01 (uren en minuten), in midden in de maand 8:26 en aan het einde van de maand 9:08.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in België in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in België in februari is 6.5 ℃ (43.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 0.8 ℃ (33.44 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 6.15 ℃ (43.07 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.4 ℃ (47.12 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 10. De gemiddelde regenval is 53 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:08 (uren en minuten), in midden in de maand 10:00 en aan het einde van de maand 10:56.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in België in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in België in maart is 10.3 ℃ (50.54 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 3.2 ℃ (37.76 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.4 ℃ (47.12 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.75 ℃ (53.15 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 13. De gemiddelde regenval is 72 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:56 (uren en minuten), in midden in de maand 11:54 en aan het einde van de maand 12:52.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in België in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in België in april is 13.2 ℃ (55.76 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5 ℃ (41 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.75 ℃ (53.15 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.65 ℃ (60.17 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 10.6. De gemiddelde regenval is 54.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:52 (uren en minuten), in midden in de maand 13:49 en aan het einde van de maand 14:43.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in België in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in België in mei is 18.1 ℃ (64.58 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.2 ℃ (48.56 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.65 ℃ (60.17 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.95 ℃ (66.11 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 11.5. De gemiddelde regenval is 69.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:43 (uren en minuten), in midden in de maand 15:31 en aan het einde van de maand 16:08.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in België in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in België in juni is 19.8 ℃ (67.64 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.8 ℃ (53.24 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.95 ℃ (66.11 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.45 ℃ (70.61 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 11.1. De gemiddelde regenval is 75.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 16:08 (uren en minuten), in midden in de maand 16:28 en aan het einde van de maand 16:27.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in België in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in België in juli is 23.1 ℃ (73.58 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.7 ℃ (56.66 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.45 ℃ (70.61 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.05 ℃ (73.49 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 9.5. De gemiddelde regenval is 69.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 16:27 (uren en minuten), in midden in de maand 16:06 en aan het einde van de maand 15:28.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in België in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in België in augustus is 23 ℃ (73.4 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.5 ℃ (56.3 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.05 ℃ (73.49 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.05 ℃ (69.89 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 8.9. De gemiddelde regenval is 65.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:28 (uren en minuten), in midden in de maand 14:40 en aan het einde van de maand 13:47.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in België in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in België in september is 19.1 ℃ (66.38 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.1 ℃ (51.98 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.05 ℃ (69.89 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17 ℃ (62.6 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 10.1. De gemiddelde regenval is 64.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:47 (uren en minuten), in midden in de maand 12:51 en aan het einde van de maand 11:53.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in België in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in België in oktober is 14.9 ℃ (58.82 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8 ℃ (46.4 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17 ℃ (62.6 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.1 ℃ (53.78 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 10.5. De gemiddelde regenval is 68.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:53 (uren en minuten), in midden in de maand 10:56 en aan het einde van de maand 10:01.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in België in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in België in november is 9.3 ℃ (48.74 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 3.8 ℃ (38.84 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.1 ℃ (53.78 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8 ℃ (46.4 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 12.6. De gemiddelde regenval is 80.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:01 (uren en minuten), in midden in de maand 9:10 en aan het einde van de maand 8:28.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in België in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in België in december is 6.7 ℃ (44.06 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 2.1 ℃ (35.78 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8 ℃ (46.4 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 6.25 ℃ (43.25 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 13.1. De gemiddelde regenval is 78.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:28 (uren en minuten), in midden in de maand 8:02 en aan het einde van de maand 7:57.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in België kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Brusselstemperatuur: - hoogste temperatuur: 6.7 ℃ (44.06 ℉)laagste temperatuur: 2.1 ℃ (35.78 ℉)regenval: 78.5mmregenachtige dagen: 13.1
Ostendtemperatuur: - hoogste temperatuur: 7.4 ℃ (45.32 ℉)laagste temperatuur: 2.4 ℃ (36.32 ℉)regenval: 73.8mmregenachtige dagen: 12.6
Kleine Brogeltemperatuur: - hoogste temperatuur: 6.7 ℃ (44.06 ℉)laagste temperatuur: 1 ℃ (33.8 ℉)regenval: 79.6mmregenachtige dagen: 13.7
St. Huberttemperatuur: - hoogste temperatuur: 3.5 ℃ (38.3 ℉)laagste temperatuur: -0.7 ℃ (30.74 ℉)regenval: 110.1mmregenachtige dagen: 15.2
Virtontemperatuur: - hoogste temperatuur: 5.5 ℃ (41.9 ℉)laagste temperatuur: 0.5 ℃ (32.9 ℉)regenval: 120.8mmregenachtige dagen: 14.7
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.