Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de British Columbia

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar British Columbia te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Noord-Amerika - Canada - British Columbia

Welk weer te verwachten in British Columbia

British Columbia maakt deel uit van Canada. Canada is een enorm land, dus het klimaat hier varieert van gematigd in het zuiden tot subarctisch en arctisch in het noorden. De winters zijn soms moeilijk, vooral in het binnenland, waar het klimaat continentaal is. Je kunt op sommige plaatsen sneeuw verwachten gedurende vijf maanden van het jaar. Zuidelijke kustgebieden van Canada hebben een gematigd klimaat, met milde en regenachtige winters en vrij warme zomers.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: 100 Mile House, Abbotsford, Alert Bay, Apex Mountain Ski Resort, Armstrong, Arrowsmith Coombs Country, Bamfield, Bella Bella, Big White, Bowen Island, Bridge River Valley, Burnaby, Cache Creek, Campbell River, Cape Scott Provincial Park, Cariboo, Castlegar, Cathedral Provincial Park, Cawston, Central Vancouver Island, Chemainus, Chilliwack, Clearwater, Columbia Rockies, Comox, Coquitlam, Courtenay, Cranbrook, Creston, D'Arcy Island, Dawson Creek, Delta, Desolation Sound, Discovery Islands, East Kootenays, Enderby, Fairmont Hot Springs, Fauquier, Fernie, Field, Fort Nelson, Fort St John, Fraser Valley, Galiano Island, Garibaldi Provincial Park, Glacier National Park, Golden, Grand Forks, Gwaii Haanas National Park Reserve, Haida Gwaii, Hamber Provincial Park, Harrison Hot Springs, Hope, Horsefly Lake Provincial Park, Invermere, Juan de Fuca Provincial Park, Kamloops, Kaslo, Kelowna, Kent, Keremeos, Kimberley, Kokanee Glacier Provincial Park, Kootenay National Park, Kootenays, Ladysmith, Lake Country, Langford, Langley, Lighthouse Country, Lillooet, Lions Bay Britannia Beach, Lower Mainland, Lund, Lytton, Manning Provincial Park, Maple Ridge, Mayne Island, McBride, Merritt, Mission, Mount Assiniboine Provincial Park, Mount Baldy, Mount Robson Provincial Park, Mt. Washington Alpine Resort, Muncho Lake Provincial Park, Naikoon Provincial Park, Nakusp, Nanaimo, Nelson, New Denver, New Westminster, North Shore, North Vancouver, North Vancouver Island, North and Central Coast, Northern British Columbia, Okanagan, Okanagan Falls, Oliver, Osoyoos, Outer Islands and Mainland Inlets, Parksville Qualicum Beach, Peachland, Pemberton, Pender Harbour and Egmont, Pender Island, Penticton, Pitt Meadows, Port Alberni, Port Hardy, Port Moody, Port Renfrew, Powell River, Prince George, Prince Rupert, Princeton, Quadra Island, Quesnel, Radium Hot Springs, Revelstoke, Richmond, Rossland, Salmon Arm, Salt Spring Island, Sandspit, Saturna Island, Savary Island, Sea to Sky, Shuswap, Sicamous, Sidney, Silver Star, Similkameen, Smithers, Sooke, South Vancouver Island, Southern Gulf Islands, Squamish, Stewart, Strathcona Provincial Park, Summerland, Sun Peaks, Sunshine Coast, Surrey, Tatshenshini Alsek Provincial Park, Telegraph Cove, Terrace, Tete Jaune Cache, Thompson Nicola, Thompson Okanagan, Tofino, Trail, Ucluelet, Vancouver, Vancouver Island, Vancouver eastern suburbs, Vancouver southern suburbs, Vanderhoof, Vernon, Victoria, West Kelowna, West Kootenays, West Vancouver, Whistler, White Rock, Williams Lake, Yoho National Park.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Vancouver en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 22.4 ℃ (72.32 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 13.6 ℃ (56.48 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 6.4 ℃ (43.52 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 0.7 ℃ (33.26 ℉). De meest regenachtige maand hier is december, het gemiddelde aantal regendagen is 19.5. De minst regenachtige maand is hier augustus, het gemiddelde aantal regendagen is 6.7.

Wanneer u rond British Columbia reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Canada Mount Logan (5959 m) en het laagste punt is Atlantic Ocean (0 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar British Columbia te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december


januari

Typisch (gebruikelijk) weer in British Columbia in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in British Columbia in januari is 6.4 ℃ (43.52 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 0.7 ℃ (33.26 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 6.45 ℃ (43.61 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.3 ℃ (45.14 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 18.8. De gemiddelde regenval is 155.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:16 (uren en minuten), in midden in de maand 8:39 en aan het einde van de maand 9:19.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in British Columbia in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in British Columbia in februari is 8.2 ℃ (46.76 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 1.7 ℃ (35.06 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.3 ℃ (45.14 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.25 ℃ (48.65 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 16.2. De gemiddelde regenval is 124.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:19 (uren en minuten), in midden in de maand 10:07 en aan het einde van de maand 11:00.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in British Columbia in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in British Columbia in maart is 10.3 ℃ (50.54 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 3.3 ℃ (37.94 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.25 ℃ (48.65 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.85 ℃ (53.33 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 17.3. De gemiddelde regenval is 114.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:00 (uren en minuten), in midden in de maand 11:54 en aan het einde van de maand 12:49.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in British Columbia in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in British Columbia in april is 13.4 ℃ (56.12 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5.6 ℃ (42.08 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.85 ℃ (53.33 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.85 ℃ (58.73 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 14.2. De gemiddelde regenval is 84.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:49 (uren en minuten), in midden in de maand 13:43 en aan het einde van de maand 14:33.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in British Columbia in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in British Columbia in mei is 16.3 ℃ (61.34 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8.5 ℃ (47.3 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.85 ℃ (58.73 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.8 ℃ (64.04 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 13. De gemiddelde regenval is 67.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:33 (uren en minuten), in midden in de maand 15:18 en aan het einde van de maand 15:53.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in British Columbia in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in British Columbia in juni is 19.3 ℃ (66.74 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.3 ℃ (52.34 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.8 ℃ (64.04 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.85 ℃ (69.53 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 11. De gemiddelde regenval is 55.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:53 (uren en minuten), in midden in de maand 16:11 en aan het einde van de maand 16:11.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in British Columbia in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in British Columbia in juli is 22.4 ℃ (72.32 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.6 ℃ (56.48 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.85 ℃ (69.53 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.2 ℃ (71.96 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 7.1. De gemiddelde regenval is 39.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 16:11 (uren en minuten), in midden in de maand 15:51 en aan het einde van de maand 15:16.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in British Columbia in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in British Columbia in augustus is 22 ℃ (71.6 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.3 ℃ (55.94 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.2 ℃ (71.96 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.45 ℃ (68.81 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 6.7. De gemiddelde regenval is 39.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:16 (uren en minuten), in midden in de maand 14:31 en aan het einde van de maand 13:41.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in British Columbia in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in British Columbia in september is 18.9 ℃ (66.02 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.7 ℃ (51.26 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.45 ℃ (68.81 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.45 ℃ (61.61 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 8.4. De gemiddelde regenval is 52.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:41 (uren en minuten), in midden in de maand 12:48 en aan het einde van de maand 11:54.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in British Columbia in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in British Columbia in oktober is 14 ℃ (57.2 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.8 ℃ (44.24 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.45 ℃ (61.61 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.55 ℃ (52.79 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 14.6. De gemiddelde regenval is 114.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:54 (uren en minuten), in midden in de maand 11:00 en aan het einde van de maand 10:08.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in British Columbia in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in British Columbia in november is 9.1 ℃ (48.38 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 3.3 ℃ (37.94 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.55 ℃ (52.79 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.8 ℃ (46.04 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 19.4. De gemiddelde regenval is 185.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:08 (uren en minuten), in midden in de maand 9:20 en aan het einde van de maand 8:41.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in British Columbia in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in British Columbia in december is 6.5 ℃ (43.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 1 ℃ (33.8 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.8 ℃ (46.04 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 6.45 ℃ (43.61 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 19.5. De gemiddelde regenval is 176.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:41 (uren en minuten), in midden in de maand 8:16 en aan het einde van de maand 8:12.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in British Columbia kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Vancouvertemperatuur: - hoogste temperatuur: 6.5 ℃ (43.7 ℉)laagste temperatuur: 1 ℃ (33.8 ℉)regenval: 176.8mmregenachtige dagen: 19.5
Prince Ruperttemperatuur: - hoogste temperatuur: 5.3 ℃ (41.54 ℉)laagste temperatuur: -0.6 ℃ (30.92 ℉)regenval: 297.2mmregenachtige dagen: 22.2
Kamloopstemperatuur: - hoogste temperatuur: 0.3 ℃ (32.54 ℉)laagste temperatuur: -5.9 ℃ (21.38 ℉)regenval: 29.4mmregenachtige dagen: 11.6
Cranbrooktemperatuur: - hoogste temperatuur: -2.9 ℃ (26.78 ℉)laagste temperatuur: -10.5 ℃ (13.1 ℉)regenval: 33.9mmregenachtige dagen: 12.2
Prince Georgetemperatuur: - hoogste temperatuur: -3.9 ℃ (24.98 ℉)laagste temperatuur: -11.4 ℃ (11.48 ℉)regenval: 52.2mmregenachtige dagen: 16.3
Victoriatemperatuur: - hoogste temperatuur: 7.1 ℃ (44.78 ℉)laagste temperatuur: 1.2 ℃ (34.16 ℉)regenval: 154.7mmregenachtige dagen: 18.5
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.


©2018-2021 UsualWeather.com, belangrijkste gegevensbronnen: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de UsualWeather.com website en bescherming van de privacy
Facebook Twitter Pinterest