Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Central Mexico

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Central Mexico te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Noord-Amerika - Mexico - Central Mexico

Welk weer te verwachten in Central Mexico

Central Mexico maakt deel uit van Mexico. Het klimaat in Mexico is gevarieerd, ergens is het tropisch, ergens in de woestijn. In het noorden kun je verwachten dat de temperaturen lager zijn in de winter en minder regent gedurende het jaar. In het zuiden zijn de temperaturen het hele jaar door vrij constant. Maar u moet altijd rekening houden met de hoogte van de plaats, waar u van plan bent om te gaan. Het grootste deel van het land heeft een regenseizoen van juni tot oktober.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Amecameca, Apizaco, Catemaco, Chipilo, Cholula, Coatepec, Cuernavaca, Córdoba, Desert of the Lions, El Tajin, Hidalgo, Ixtapan de la Sal, Metepec, Mexico City, Mexico State, Morelos, Oaxtepec, Orizaba, Pachuca, Papantla, Poza Rica, Puebla, San Andrés Tuxtla, Tecolutla, Teotihuacan, Tepoztlan, Tequixquiac, Tlaxcala, Toluca, Tula de Allende, Tulancingo, Valle de Bravo, Veracruz, Xalapa.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Toluca en in veel andere steden. De warmste maand hier is mei, de gemiddelde maximumtemperatuur is 23.6 ℃ (74.48 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 8.2 ℃ (46.76 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 18.6 ℃ (65.48 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 1.6 ℃ (34.88 ℉). De meest regenachtige maand hier is juli, het gemiddelde aantal regendagen is 23.7. De minst regenachtige maand is hier december, het gemiddelde aantal regendagen is 1.7.

Wanneer u rond Central Mexico reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Mexico Volcan Pico de Orizaba (5636 m) en het laagste punt is Laguna Salada (-10 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Central Mexico te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december


januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Central Mexico in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Central Mexico in januari is 18.6 ℃ (65.48 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 1.6 ℃ (34.88 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.65 ℃ (65.57 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.45 ℃ (67.01 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 2.6. De gemiddelde regenval is 14.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:59 (uren en minuten), in midden in de maand 11:05 en aan het einde van de maand 11:16.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Central Mexico in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Central Mexico in februari is 20.3 ℃ (68.54 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 2.8 ℃ (37.04 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.45 ℃ (67.01 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.2 ℃ (70.16 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 3.5. De gemiddelde regenval is 10.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:16 (uren en minuten), in midden in de maand 11:30 en aan het einde van de maand 11:45.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Central Mexico in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Central Mexico in maart is 22.1 ℃ (71.78 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.7 ℃ (40.46 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.2 ℃ (70.16 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.6 ℃ (72.68 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 3.8. De gemiddelde regenval is 12.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:45 (uren en minuten), in midden in de maand 12:02 en aan het einde van de maand 12:18.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Central Mexico in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Central Mexico in april is 23.1 ℃ (73.58 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.9 ℃ (44.42 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.6 ℃ (72.68 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.35 ℃ (74.03 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 7.2. De gemiddelde regenval is 26.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:18 (uren en minuten), in midden in de maand 12:35 en aan het einde van de maand 12:49.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Central Mexico in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Central Mexico in mei is 23.6 ℃ (74.48 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8.2 ℃ (46.76 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.35 ℃ (74.03 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.95 ℃ (73.31 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 13.3. De gemiddelde regenval is 63.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:49 (uren en minuten), in midden in de maand 13:02 en aan het einde van de maand 13:12.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Central Mexico in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Central Mexico in juni is 22.3 ℃ (72.14 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.6 ℃ (49.28 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.95 ℃ (73.31 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.35 ℃ (70.43 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 17.8. De gemiddelde regenval is 135 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:12 (uren en minuten), in midden in de maand 13:17 en aan het einde van de maand 13:16.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Central Mexico in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Central Mexico in juli is 20.4 ℃ (68.72 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8.9 ℃ (48.02 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.35 ℃ (70.43 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.7 ℃ (69.26 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 23.7. De gemiddelde regenval is 146.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:16 (uren en minuten), in midden in de maand 13:11 en aan het einde van de maand 13:01.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Central Mexico in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Central Mexico in augustus is 21 ℃ (69.8 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8.6 ℃ (47.48 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.7 ℃ (69.26 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.95 ℃ (69.71 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 23. De gemiddelde regenval is 125.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:01 (uren en minuten), in midden in de maand 12:49 en aan het einde van de maand 12:34.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Central Mexico in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Central Mexico in september is 20.9 ℃ (69.62 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8.5 ℃ (47.3 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.95 ℃ (69.71 ℉). Op de eind september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.15 ℃ (70.07 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 17.4. De gemiddelde regenval is 96.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:34 (uren en minuten), in midden in de maand 12:18 en aan het einde van de maand 12:02.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Central Mexico in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Central Mexico in oktober is 21.4 ℃ (70.52 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.7 ℃ (44.06 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.15 ℃ (70.07 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.75 ℃ (69.35 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 9.7. De gemiddelde regenval is 53.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:02 (uren en minuten), in midden in de maand 11:46 en aan het einde van de maand 11:30.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Central Mexico in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Central Mexico in november is 20.1 ℃ (68.18 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4 ℃ (39.2 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.75 ℃ (69.35 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.4 ℃ (66.92 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 3.9. De gemiddelde regenval is 11.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:30 (uren en minuten), in midden in de maand 11:16 en aan het einde van de maand 11:05.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Central Mexico in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Central Mexico in december is 18.7 ℃ (65.66 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 2.7 ℃ (36.86 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.4 ℃ (66.92 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.65 ℃ (65.57 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 1.7. De gemiddelde regenval is 7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:05 (uren en minuten), in midden in de maand 10:59 en aan het einde van de maand 10:58.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Central Mexico kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Cuernavacatemperatuur: - hoogste temperatuur: 25.9 ℃ (78.62 ℉)laagste temperatuur: 13.3 ℃ (55.94 ℉)regenval: 7.1mmregenachtige dagen: 1.1
Pueblatemperatuur: - hoogste temperatuur: 23.5 ℃ (74.3 ℉)laagste temperatuur: 5.6 ℃ (42.08 ℉)regenval: 4.5mmregenachtige dagen: 1.3
Tolucatemperatuur: - hoogste temperatuur: 18.7 ℃ (65.66 ℉)laagste temperatuur: 2.7 ℃ (36.86 ℉)regenval: 7mmregenachtige dagen: 1.7
Veracruztemperatuur: - hoogste temperatuur: 25.2 ℃ (77.36 ℉)laagste temperatuur: 19.6 ℃ (67.28 ℉)regenval: 23.9mmregenachtige dagen: 5.7
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.


©2018-2021 UsualWeather.com, belangrijkste gegevensbronnen: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de UsualWeather.com website en bescherming van de privacy
Facebook Twitter Pinterest