Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Chile

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Chile? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Sør-Amerika - Chile

Hvilket vær kan du forvente i Chile

Klimaet i Chile er temperert. Generelt sett er det fire årstider i det meste av landet: sommer, høst, vinter og vår. Det er ørkener i nord, men du kan forvente middelhavsklima i sentrale områder og kjølig og fuktig vær i sør. Det er til og med tundra og isbreer i øst og sørøst.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Achao, Algarrobo, Ancud, Antofagasta, Araucanía, Arica, Bernardo O'Higgins National Park, Biobío, Cabo Froward, Calama, Caldera, Castro, Central Chile, Chaitén, Chillán, Chiloé Island, Chiloé National Park, Cochamó Valley, Concepción, Copiapó, Coyhaique, Curacautín, Easter Island, El Colorado, Farellones, Frutillar, Futaleufu, Iquique, Isla Mocha, Juan Fernández Islands, La Serena, Laguna San Rafael National Park, Lauca National Park, Los Andes, Los Lagos, Los Ríos, Northern Chile, Parque Tantauco, Patagonia, Pichilemu, Pisco Elqui, Portillo, Pucon, Puerto Montt, Puerto Natales, Puerto Rio Tranquilo, Puerto Varas, Punta Arenas, Punta de Choros, Putre, Quellon, Quintay, Radal Siete Tazas National Reserve, Rancagua, Reñaca, San Pedro de Atacama, Santiago de Chile, Southern Chile, Talca, Temuco, Tierra del Fuego, Torres del Paine National Park, Valdivia, Valparaíso, Vicuña, Vilches, Villa O'Higgins, Villarrica, Viña del Mar.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Januar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 31 ℃ (87.8 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 13.7 ℃ (56.66 ℉). Den kaldeste måneden her er Juli, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 15.5 ℃ (59.9 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 4.1 ℃ (39.38 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Juli, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 7.1. Den minste regnfulle måneden her er Januar, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 0.

Når du reiser til noen steder i Chile, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Nevado Ojos del Salado (6880 m) og det laveste punktet er Pacific Ocean (0 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Chile. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Chile i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Chile i Januar er 31 ℃ (87.8 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 13.7 ℃ (56.66 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.95 ℃ (85.91 ℉). På slutten Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.25 ℃ (86.45 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 0. Den gjennomsnittlige nedbøren er 0.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:19 (timer og minutter), i midten av måneden 14:06 og i slutten av måneden 13:45.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Chile i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Chile i Februar er 29.5 ℃ (85.1 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 13 ℃ (55.4 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.25 ℃ (86.45 ℉). På slutten Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.6 ℃ (83.48 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 0. Den gjennomsnittlige nedbøren er 1.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:45 (timer og minutter), i midten av måneden 13:18 og i slutten av måneden 12:48.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Chile i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Chile i Mars er 27.7 ℃ (81.86 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 11.4 ℃ (52.52 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.6 ℃ (83.48 ℉). På slutten Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.45 ℃ (77.81 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 6.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:48 (timer og minutter), i midten av måneden 12:16 og i slutten av måneden 11:45.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Chile i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Chile i April er 23.2 ℃ (73.76 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 8.9 ℃ (48.02 ℉). På begynnelsen April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.45 ℃ (77.81 ℉). På slutten April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.8 ℃ (69.44 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 16.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:45 (timer og minutter), i midten av måneden 11:15 og i slutten av måneden 10:47.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Chile i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Chile i Mai er 18.4 ℃ (65.12 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 6.5 ℃ (43.7 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.8 ℃ (69.44 ℉). På slutten Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 17.2 ℃ (62.96 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 55.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:47 (timer og minutter), i midten av måneden 10:23 og i slutten av måneden 10:06.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Chile i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Chile i Juni er 16 ℃ (60.8 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 5.2 ℃ (41.36 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 17.2 ℃ (62.96 ℉). På slutten Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 15.75 ℃ (60.35 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 81.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:06 (timer og minutter), i midten av måneden 9:56 og i slutten av måneden 9:57.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Chile i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Chile i Juli er 15.5 ℃ (59.9 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 4.1 ℃ (39.38 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 15.75 ℃ (60.35 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 16.45 ℃ (61.61 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 7.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 74 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:57 (timer og minutter), i midten av måneden 10:07 og i slutten av måneden 10:25.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Chile i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Chile i August er 17.4 ℃ (63.32 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 5.3 ℃ (41.54 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 16.45 ℃ (61.61 ℉). På slutten August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 18.35 ℃ (65.03 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 5.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 54 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:25 (timer og minutter), i midten av måneden 10:48 og i slutten av måneden 11:16.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Chile i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Chile i September er 19.3 ℃ (66.74 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 6.8 ℃ (44.24 ℉). På begynnelsen September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 18.35 ℃ (65.03 ℉). På slutten September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.4 ℃ (70.52 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 4.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 27.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:16 (timer og minutter), i midten av måneden 11:46 og i slutten av måneden 12:16.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Chile i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Chile i Oktober er 23.5 ℃ (74.3 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 9 ℃ (48.2 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.4 ℃ (70.52 ℉). På slutten Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.75 ℃ (76.55 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 12.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:16 (timer og minutter), i midten av måneden 12:47 og i slutten av måneden 13:17.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Chile i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Chile i November er 26 ℃ (78.8 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 10.2 ℃ (50.36 ℉). På begynnelsen November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.75 ℃ (76.55 ℉). På slutten November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.45 ℃ (81.41 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 6.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:17 (timer og minutter), i midten av måneden 13:44 og i slutten av måneden 14:06.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Chile i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Chile i Desember er 28.9 ℃ (84.02 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 12.3 ℃ (54.14 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.45 ℃ (81.41 ℉). På slutten Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.95 ℃ (85.91 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 0. Den gjennomsnittlige nedbøren er 1.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:06 (timer og minutter), i midten av måneden 14:19 og i slutten av måneden 14:21.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Chile på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Iquiquetemperatur: - høyeste temperatur: - laveste temperatur: - nedbør: - regnfulle dager: -
Santiagotemperatur: - høyeste temperatur: 28.9 ℃ (84.02 ℉)laveste temperatur: 12.3 ℃ (54.14 ℉)nedbør: 1.5mmregnfulle dager: 0
Puerto Montttemperatur: - høyeste temperatur: 18.2 ℃ (64.76 ℉)laveste temperatur: 8.7 ℃ (47.66 ℉)nedbør: 92.9mmregnfulle dager: 14.7
Punta Arenastemperatur: - høyeste temperatur: 14.2 ℃ (57.56 ℉)laveste temperatur: 6.1 ℃ (42.98 ℉)nedbør: 31.7mmregnfulle dager: 13.7
Coyhaiquetemperatur: - høyeste temperatur: 17.7 ℃ (63.86 ℉)laveste temperatur: 7.8 ℃ (46.04 ℉)nedbør: 58.6mmregnfulle dager: 12.8
Concepciontemperatur: - høyeste temperatur: 22.1 ℃ (71.78 ℉)laveste temperatur: 10.3 ℃ (50.54 ℉)nedbør: 21.1mmregnfulle dager: 3.9
La Serenatemperatur: - høyeste temperatur: 20.5 ℃ (68.9 ℉)laveste temperatur: 12.9 ℃ (55.22 ℉)nedbør: 0.2mmregnfulle dager: 1
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.